Yükleniyor . . .

MARS BAŞAK BURCUNDA (2021)

MARS BAŞAK BURCUNDA (2021)

Tehlikeli Yarış

29 Temmuz’da Mars Başak burcuna geçiş yapacak. Mücadele gezegeninin Başak burcunda konumlanması ile belli bir düzene girmiş gibi görünen dengelerin içinde büyük stratejiler barındırdığını öğreneceğiz. Dünya’nın sahip olduğu politik dengenin artık bir yozlaşma sürecinde olduğu fark edilecek. Bu süreç 2021 yılında başlamıştı. Ancak Mars- Başak ile birlikte bambaşka bir ivme kazanacak. Yeni kurulan müttefik ilişkilerinin ve yeni doğan mücadele odaklarının ortaya çıkması, rollerin tümüyle değişmesine neden olabilir. Ülkeler artık askerleri ile değil bünyelerinde barındırdıkları silah fabrikaları, geliştirme ve AR- GE çalışmaları ile mücadele veriyor. Bu çalışmaların radar, balistik füze, yeni nesil insansız teknolojiler üzerine yoğunlaşması silahlanma yarışını artıracak. Ülkenler birbirlerinin yaralarını azınlık sorunları soykırım iddiaları, tehcir kanunları üzerinden kaşımaya çalışacak.

  • 1 Ekim 1949 Satürn- Başak döngüsünde kurulan Çin’in ve 4 Temmuz 1776 Neptün- Başak’ta kurulan ABD’nin ekseni etrafında sürekli taraf değiştiren ülkelere tanıklık edeceğiz.
  • Çin’in Büyük Okyanus ’ta ABD ve Japonya’yı tehdit edebilir. Güney Çin denizinde hareketlilikler yaşanabilir.
  • Joe Biden bir taraftan Trump’ın manipülasyonlarına maruz kalırken diğer taraftan da ülkesindeki enflasyon ile uğraşmak durumunda kalacak.
  • İsrail ve ABD’nin İran üzerindeki fikir ayrılıkları medyada geniş yer bulabilir.
  • Ülkemiz Ukrayna gibi uçak üretim devi ülkeler ile askeri teknolojilerini entegre sürecini hızlandıracak. Ülkemizde yeni uçak hangarlarının inşaatlarını görebiliriz.
  • 24 Ağustos 1991’de Mars- Başak döngüsünde kurulan Ukrayna’nın Türkiye ile birlikte ordu envanterini modernize etmesi NATO’ya giriş sürecini hızlandırabilir. Ukrayna’nın kaderinin yazıldığı günlerden geçerken ilişkilerimizde pürüzler çıkabilir.
  • Devletlerin birbirlerinden tatbikat yoluyla askeri bilgi çaldığı söylentileri aslı olan iddialara dönüşebilir.
  • 1 Kasım 1993’te Chiron- Başak’ta kurulan ve vizyonunu genişleten Avrupa Birliği Rusya ve Türkiye’nin Libya’dan askerlerini çekmesi yönündeki talebini yineleyecek.
  • Türkiye’nin silah ithalat hacmini artıracak.
  • Türkiye’nin de içinde bulunduğu yeni petrol ve doğalgaz hattı projeleri gündeme gelebilir. Azerbaycan ile olan 15 Haziran 2021’de Merkür Retro’sunda imzalanan Şuşa Mutabakatından sonra ilişkiler daha ne kadar ileriye gidebilir? Sorusunu sorabiliriz.
  • 3 Eylül 2021’de Mars- Neptün’ e meydan okuduğunda Türkiye’nin Natal haritasında büyük kırılma başlayacak, eğer referans vermemi isteseniz 2019 yılında bazı belediyelerimize kayyum atanmıştı.

Eskimiş Çözümleri Terk Edeceğiz

Silahlanma yarışı artıkça toplumların huzursuzluğunun filizlendiği gözlemlenecek. Meydanlarda, sosyal medyada kaos ve savaş karşıtı söylemler artacak. Genç fikirler sahnede yerini pekiştirecek. Eleştirileri, konuya farklı bir bakış açısından bakabilme kabiliyetleri ile siyasilerin takipçisi olacaklar. Rahatlamak nefes almak isteyen insanlık bu dileğini genç dimağlar üzerinden gündeme yansıtacak. Dünya’nın kaynaklarının hızla tüketildiği bir zamanda ziraat mühendisleri; gıda kıtlığı açısından bulduğu çözümler ile adından söz edecek. Tarım alanlarının genişlemesi gerektiği fikri; yoğun şehirleşmenin hava kirliliğine, toprak kirliğine neden olması ile desteklendiğinde, 2022 yılına kadar uzanacak adımların küçük küçük atılmasını sağlayacak.

  • Gıda firmaları şeffaf reklamlar yaparak besin zincirindeki yerini korumak isteyecek. Ülkemizde 1962 yılında Plüton- Başak döngüsünde kurulan ETİ ve 2007 Başak tutulmasında kurulan Torku gibi büyük kuruluşların tarım arazisi satın aldığını, doğal hayvan çiftlikleri kurduğunu duyabiliriz.
  • Ülkemizin Natal haritasında Uranüs’ü ile karşıtlık yapacak. Mars- Başak döngüsü; ülkemiz denizlerinden ‘’deniz salyası’’ problemini tamamen yok etmek için geniş çaplı arıtma tesisi inşalarına başlanacağını işaret ediyor. Yapılan inşaat ihaleleri tartışma konusu olacak. Doğal yolla olup olmadığı tartışmaları ise denizlerimize suikast yapanların adreslerini çıkaracak.
  • Gerçekleşen iklim zirvesi sonrası Dünya’da peyzaja önem verilmeye başlanacak. Türkiye’deki belediyelerin durgun su sporu alanları büyük park ve bahçeler inşa ettiğine şahit olacağız.
  • Türkiye’nin sahip olduğu ekolojik dengeyi bozan yeni haşere türlerine karşı geniş çaplı ilaçlama faaliyetleri gösterilebilir.
  • Sıcak hava dalgaları Kanada, ABD gibi ülkelerin başına dert açabilir.
  • Kuzey Yarım Küre’de sıcaklıkların artış göstermesi büyük çaplı yangınların yanı sıra su baskınlarına da neden olabilir.
  • Mars- Başak karşıtlığı ile Doğu Trakya’da yaşayan Türkler 25 Mart 1821’de Balık Stelyumunda kurulmuş Yunanistan’ın kültür baskısını daha yüksek sesle dile getirmeye başlayacak.
  • Bazı ülke liderleri dışarıya gösterdiği dik duruşu içeride gösteremeyebilir. 21 Aralık 1977’de dünyaya geldiğinde Satürn’ü Başak olan Macron ve 19 Haziran 1964 Uranüs- Başak döngüsünde doğan Borris Johnson gibi liderlerin aynı anda birçok fikir ayrılıkları ile uğraşmak zorunda olduklarına şahit olacağız.
  • İran’da yaşanan ekonomik dalgalanma İran halkının sabrını zorlayabilir. 19 Nisan 1939’da Venüs- Neptün karşıtlığında dünyaya gelen Ali Hamaney’e yapılan muhalefet taban tabana artabilir. İran’da yaşayan azınlıkların sokaklara döküldüğüne şahit olabiliriz. Gerçeği ortaya dökmek isteyen gazetecilerin susturulduğuna şahit olacağız. 8 Ağustos 2021 tarihi Hamaney için çok önemli bir gün olabilir diyor gerçekleşecek Venüs Neptün Karşıtlığı…
  • Hiçbir bilgini gizliliğini koruyamadığı bir Dünya’da sosyal medya ‘’tag’’larının çok hızlı değiştiğine şahit olacağız.

Turizm Kendi İçinde Dönüşümden Geçecek

Dünya biliyorsunuz ki geniş çaplı bir tedavi altına alındı. Eve kapanan insanlık aşılanma kampanyaları ile sokaklara dökülmeye başladı. Kapıları aralanan turizm sektöründeki patlamaları sayısal veri olarak daha net görmeye başlayacağız. Türkiye’ye yapılan uçuşların artması ülke ekonomisinin biraz rahat nefes almasını sağlayabilir. Gelen turistlerin gayrimenkul, arazi gibi yatırımlara yöneldiklerini duyacağız. Turizm sektöründe yeni iş kollarının doğması içten bile olmayacak. Lüks otellerin içlerinde sağlık alanlarına ayrılan bölümlerin genişletildiğini göreceğiz. Bu tür yapılan değişikliklerin reklam malzemesi olarak kullanılması farklı görüşlerin karşı karşıya gelmesine neden olabilir.

  • Rusya Türkiye’ye uçak seferi sayılarını artırabilir.
  • Türkiye'de yeni açık hava müzeleri ilgi odağı olabilir. 
  • Turizm ve Otelcilik bölümü olan okulların eğitim müfredatlarında değişimler söz konusu olabilir.
  • Ormanlarımızda faili meçhul Yangınlar çıkabilir.

İnsani İhtiyaçlar Gözetilecek

Herkes, ultra lüks dizayn edilmiş otellerde tatil yapacak imkanlara sahip olamıyor. Dünya’da var olan fakat görmezden gelinen sorunların ucu sorunu olmayan devletlere değdikçe farkındalık rolü üstlenen siyasilerin arttığını göreceğiz. Bazı ülkelerin kıtlık, susuzluk gibi hayati sorunlar ile karşı karşıya kaldığı gerçeğini; Ulus üstü kurumların ekiplerini günah çıkarmak istercesine seferber edişinden anlayacağız. Avrupa birliğinin ‘’göçmen fobisi’’ onları daha fazla harcama yapmaya itebilir. Türkiye Avrupa devletlerinden Ortadoğu için yapılan maddi yardımın artırılmasını yineleyebilir. Savaşların, ülkelerin demografik kaygısını artırdığını göreceğiz.

  • BM Türkiye’ye mülteciler konusunda mecbur olduğunu anlayacak. Türkiye üzerinden göçmeneler yaptığı yardımı artırabilir.
  • Pakistan ve Afganistan üzerinden gelen göç dalgası ülkemiz siyasetinin yeni polemiklerine zemin hazırlayacak. Toplumumuzda büyük tepkilerin ortaya çıkmasına neden olabilir.,
  • Türkiye Yunanistan'ın mültecilere uyguladığı insanlık dışı yaptırımları uluslararası hukuka taşıyabilir. Ege Denizlerinde mültecilerin ve Yunan askerlerinin içinde olduğu videolar ise delil olarak gösterilebilir.
  • Avrupalı ülkeler göçmen alma kotasında esneklik yapmak durumunda kalacaklar

Yönetim Biçimlerinin Şekil Değiştirdiğini Göreceğiz

Özgürlük kavramı toplumlar tarafından farklı yorumlanacak. Çünkü baskının türlü türlü çeşidi olan dünyamızda self determinasyon kavramı tekrar can bulacak. Yani; ülkeler kendi kaderini kendi tayin etmek isteme yoluna girecek. Özellikle Afrika kıtasında bu baskıya maruz kalan insanların çıkış yollarını çeşitlendirdiğini göreceğiz. Afrika’da terör örgütlerini kimlerin fonladığı Mücadele gezgeni Başak burcundayken ortaya çıkabilir. Ama biz bu durumun net sonuçlarını 15 Nisan 2022’de Mars Başak burcunun tam karşına geçtiğinde anlayacağız. Biz ne kadar gündelik hayatın mücadelesinde kaybolsak da zaman, bu olayları tek tek işleyecek. Size tavsiyem 2022 Nisan ayında da bu yazıyı okumanız. Dünya üzerinde hala varlığını koruyan monarşilerin günümüz koşullarına daha fazla ayak uydurması gerektiğini de o gün geldiğinde öğreneceğiz.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Bütün Hakları Saklıdır

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz

16.07.2021

Günün Ruh Hali
Ay Başak burcunda. Sorumluluk sahibi olmak başka dediğimiz bir gün olacak. Sevgilisinden ilgi görmek isteyenlerin sayısı artıyor! Duygusallığımız pik yapabilir!
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...