Yükleniyor . . .

2021 YILININ İLK MERKÜR GERİLEMESİ (31 OCAK 2021)

2021 YILININ İLK MERKÜR GERİLEMESİ

Merkür 31 Ocak 2021’de, Kova burcunda geri gidecek. Bu geri gidiş, iletişim, teknoloji gibi konularda karşımıza çıkacak. Elektrik kesintileri, uydu, telekomünikasyon ve alt yapılarda Merkür Retro’su ile birlikte çeşitli sorunlar gündemimize taşınıyor olabilir. Kişisel telefonlarımızda bulunan verilerimizin ve bilgilerimizin ortaya çıkması, yine Merkür Retro’su ile birlikte karşımıza çıkacak.

Merkür’ün Kova burcunda geri gidişi teknolojiyi de can evinden ilgilendirecek. En önemlisi ise yarım bırakılan işlerin aksiliğe doğru gidişi, toplantılarda yaşanabilecek ters durumlar gibi sorunlar da ortaya çıkabilir. Merkür gerilemesi birtakım konularda toparlanmak adına uyaracak biz insanlığı.

Güneş, Jüpiter, Satürn ve Venüs ile Kavuşacak

Bu yazıda sizlere tabii ki de Merkür’ün Kova burcunda geri gideceği 21 günün etkilerini anlatmayacağım. Merkür geri giderken, önce Güneş ve Jüpiter, en son da Satürn’ e çarpacak. Buda demek oluyor ki Şubat ayı, Merkür Retro’sunda doğanlar için cümbüşlü, hareketli, koşturması bol, yoğun hayatı beraberinde getirecek.

Merkür, 21 Günde Çok Şey Öğretecek

Merkür’ün geri gidişindeki yapısını tanımak gerekir. 30 Ocak’ta yavaşlamaya başlayacak olan Merkür, 21 Şubat’a kadar bu hareketine devam edecek. 22 Şubat’ta düz seyrine geçişi ile birlikte nefes alacağız fakat geçen 21 günlük süre içerisinde öğreneceğimiz, konuşacğımız ve yorum yapmak zorunda kalacağımız çok konu olacak.

Blockchain Toplumu Ortaya Çıkıyor

Merkür gerilemesi teknoloji tarafında da etkilerini bolca hissettirecek. 7 Gün 24 saat Blockchain tabanlı hayatı da beraberinde getiriyor olacak. Blockchain nedir? Diye soracak olursanız, 24 saat para akışı olan bir sistem olduğunu söyleyebiliriz. Ama bizdeki anlamına değinecek olursak, 24 saat boyunca hareket eden, her an, her dakika birtakım aksilikleri çözmeye çalışan, hızımıza hız katan bir modele dönüşeceğimiz bireyler haline geleceğimiz olarak ifade edebiliriz.

Merkür, Bizleri Hangi Günlerde Zorlayacak?

  • 7 Şubat’ta Merkür, Güneş’in kalbinden geçerken, elektrik kesintileri, internet, barajlar, metrolar ve şehir içi ulaşımını yakından ilgilendirecek. Birçok ülkenin şehir içi ulaşımının hacklenebileceğine de tanıklık edebiliriz.  
  • 12 Şubat’ta Merkür geri giderken, Venüs ile çok yakın ilişki kuracak. Bu yakınlık ilişkileri yakından ilgilendiriyor olacak. İlişkilerin yanı sıra kreatif sektörleri, güzellik salonlarını, restoranları, sunucuları, oyuncuları, setleri ve aklınıza gelebilecek günlük hayata dair hizmet alanlarını, yakından ilgilendiriyor olacak. Birçok sektörü etkileyeceğini göz önüne alırsak, bu alanlar ile ilgili yeni yasal düzenlemelere de şahitlik edebileceğimizi vurguluyor gök kubbe. Gökyüzü, Türkiye’nin natal haritasında, eğitimin aktif olup olmayacağını ve eğitimde yeni modelleri de tartışabileceğimizi işaret ediyor. Türkiye’nin natal haritasına göre 2 Mayıs 1920’de Mars Retro’sunda kurulmuş olan Milli Eğitim Bakanlığımızın açıklamaları, eğitim ile ilgili yeni düzenlemeleri ve alınacak kararları gündeme getirecek. Bir muğlak durumu ortaya çıkaracak.
  • 14 Şubat’ta, Sevgililer Günü’nde, Merkür geri giderken, şans gezegeni Jüpiter ile kavuşacak. Bu durum tamamen bir ironi yaratacak. Kim kimin şansı, kim kimin arkasından iş çeviriyor, kim kimi daha çok seviyor, kim düşüncesiz, kim bencil, kim aslında daha duygusal veya merhametli, kim emektar, kim işine daha çok sahip çıkıyor, kim hayat arkadaşı hepsi ortaya çıkacak. 2021 yılında ilişkiler kendi içlerinde enlerini belirlerken, 14 Şubat günü bu enteresan kavuşumla geri giden Merkür, Jüpiter’le kavuşumundan kaynaklanacak olan bu enteresan kavuşumla birlikte sevgililer gününe, gökyüzünden ayrı bir son dakika haberi gibi gelip, bütün sevenleri, sevdiği için ne kadar fedakârlık yaptığını bir kez daha gözler önüne serecek. Gönül işleri konuları, sevenler, aşıklar, evlilikler, birliktelikler kendi içlerinde sevgililer günü deyip geçirebilir ama geri giden Merkür, Jüpiter kavuşumundan etkilenmeden, en nihayetinde es geçmeden gidemeyecekler. Dolayısıyla sürprizlerle dolu bir gün olacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Gezegen Hareketleri Dejavular Yaşatacak

Merkür gerilemesinin biraz iddialı ve ilginç olacağını, birçok gezegen ile geri giderken iletişim kuracağını, hatta bazı konularda bize dejavular yaşatacağını görecek, hissedeceğiz. Hava burcundaki bütün gezegenlerin harekete geçişi, Retro’yla tetiklenecek. Ateş burçlarının coşkulu hissetmesi, toprak burçlarının harekete geçmesi ve su burçlarının da öfkeye kapılması an meselesi olabilir.

Merkür Kova Retro’sunda

  • İnternet bağlantılarında zayıflık meydana gelebilir, teknolojik aksaklıklar iletişimi büyük ölçüde etkileyebilir.
  • Yanlış kararlar alma konusunda daha dikkatsiz davranılabilir.
  • Odak kaybı yaşanabilir.
  • Seyahat planları ertelenebilir.
  • İş görüşmelerinde, mülakatlarda ve toplantılarda beklenmedik aksaklıklar yaşanabilir.

Yılın İlk Retrosu'nun Burcunuza Tavsiyesi;

Koç burcu, farklı konulara, iş alanlarına yönelebilirsin.

Boğa burcu, acele karar vermemeli ve mantığını dinlemelisin.

İkizler burcu, yeni başlangıçlar yapacaksın.

Yengeç burcu, kolektif hareket etmenin önemini anlayacaksın.

Aslan burcu, olumsuz kişileri hayatından çıkarabilirsin.

Başak burcu, farklı konulara olan yeteneğini fark edeceksin.

Terazi burcu, yeni hobilere yönelebilirsin.

Akrep burcu, yakın çevren ile iletişimine daha fazla dikkat etmelisin.

Yay burcu, kişisel gelişim kursları ile kendini geliştirmek isteyebilirsin.

Oğlak burcu, iş hayatında yeni anlaşmalara imza atabilirsin.

Kova burcu, olaylara farklı bakış açıları ile bakacaksın.

Balık burcu, geleceğin için planlar yapabilirsin.

NOT: Eğer Merkür Retro’sunda doğmadıysanız, siz siz olun bu Merkür Retro’sunda hiçbir şeye imza atmayın. Önümüzdeki 21 gün boyunca buraları yönetmenizi tavsiye ederim.

 

Astrolog Zeynep Turan

Yazının bütün hakları saklıdır

Kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz

18.01.2021

Günün Ruh Hali
Ay Akrep burcunda. Hafızamızı tazeleyebilir, sık sık geçmişe yolculuk yapabiliriz. Yalnızlar, artık kalplerini dolduracak bir aşk isteyebilirler.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...