Yükleniyor . . .

2021 DOLUNAY BAŞAK BURCUNDA (27 ŞUBAT 2021)

En Keskin Karanlığın Ardından Gelen Işık Huzmelerinin Adıdır Başak Dolunayı!

Dünya tahminimizden daha çok hızlanıyor, Başak burcunda gerçekleşecek dolunay dünyanın baş döndürücü hıza bürünmesini desteklercesine gezegenler arasında akit yapacak.

27 Şubat’ta sahneye çıkacak olan Dolunay, Başak burcunun titizliği ile beraber gelecek. Unutmayalım ki bu Dolunay bizim yakından tanıdığımız bir Dolunay.

Geçtiğimiz yılın zorluğu ve karanlığının dünyayı esir almaya yüz tutuğu günlerde karşımıza çıkmıştı. 9 Mart 2020’de Başak burcunda gerçekleşen dolunay yine bir akit görevi görmüş ve dünyanın her köşesi pandemiyle tanıştırmıştı. Dünya salgının kollarına teslim olurken   hepimizin hayatlarında kırılmalar olmuştu. Yalan dünyanın yalandan dönmediği ve hepimizin derdinin bir olduğu günlerin başlangıcıydı.   

Takvimler 27 Şubat 2021 gösterdiğinde ise o günden bu güne neleri değiştiğini görmemizi sağlayacak bu Dolunay. Bunun yanı sıra hepimize duygusallık katarken mazimizi de yad edeceğiz.

Titizlik Değil, Düzen!

Toprak burcunda gerçekleşecek olan Dolunay titizlikten çok düzeni ortaya çıkaracak. Yaşamımızın her noktasında güçlü bir şekilde düzeni konuşacağız.  Bu süreçte düzeni kuramayanları, kurulu düzeni götüremeyenleri konuşmamıza sebep olacak. Saat 10:17’de 8 derece ile yaşanacak olan Dolunay’ı ülkemizde çıplak gözle gözlemleyemeyeceğiz. Ancak ışığını yansıtacak ve gökyüzüne bakanların gözlerini dolduracak.

Gerçeklere Işık Tutacak Bu Dolunay!

Ay toprağın en titiz burcunda karşımıza çıkarken Güneş’te suyun en son burcunda konumlanacak. Öyle ki “Yapıyormuş” gibi görünen ama hiçbir şey yapmayan kişileri eksikleriyle yüzleştirecek. Satürn’de Dolunay’a 8 derecede eşlik edecek ve Satürnyen bir dolunay formu olacak. Hava ve toprak burcunda aktif olacak gökyüzü uğruna savaş verdiğimiz konuları titizlikle ele almamızı sağlayacak.

Kariyer hayatlarımızda birtakım kırılmalar yaşansa bile bunları en doğru şekilde yönetmek isteyeceğiz;

  • Büyük şirketlerin içsel yapılanmalarının değişimine tanıklık edeceğiz.
  • Sorumluluklarımızı yeniden gözden geçirirken emeğimizi daha fazla kolladığımız günlerdeyiz.
  • Sosyal hayatında sorunları olan kişilerin bunu iş hayatına yansıttıklarını gözlemleyebiliriz.
  • En önemlisi de maddi kaynaklarımızı en doğru şekilde kullanmak isteyeceğiz.

Benim Adım Dolunay! Eksikleri Göstermeye Geldim

Toprak burcundaki Dolunay; üniversiteler, liseler, orta ve ilkokullar, eğitim kurumları, dershaneler, bakım evleri, ana okulları ve kreşleri de gündeme getirecek. Sizlere yazmış olduğum bütün bu eğitim kurumlarında yeni düzenlemeleri konuşacağız. Bu yapılardaki yüzeysel alanların ortaya çıkışını keşfederken, eksiklikleri daha net göreceğiz. Eğitim sistemindeki ana kuralları oturtamayan bazı özel kurumları da konuşacağız bu Dolunay’da…

  • Gündemimiz eğitim olmaya devam ederken, aynı zamanda çocuklarımızın hijyenini, sağlığını ve eğitim-öğretim sistemine dikkat kesileceğiz.

Pazarlama ve Marketing Solucan Deliğinden Geçiyor

Dolunay’ın etkilerini en çok da günümüzün tüketim kültürü içerisinde hissedeceğiz. Şirketlerin vizyon ve misyon okumaktan ziyade, sadece kazancına odaklanması, tüketicilerin büyük firmalara olan bakış açısını da değiştirecek. Bu süreç içerisinde büyük markalar da kullanıcılarına nasıl yaklaşmak konusunda belli başlı sıkıntılar çekebilirler. Her şeye para gözüyle bakan firmaların Dolunay’ın kazananlarından olmayacağını işaret eden bu Dolunay, “bir story kaç TL?” diyenleri önemli sınavlara tabii tutacak. Malum Dolunayın arkasında Satürn ve Kova burcu gizlenirken herkesi ters köşeye yatıracak. Tabiri caizse piyasaların bilinen dinamikleri de değişecek.

Yolu Açın Dolunay Geliyor!

Başak Dolunayı yeni dünya düzenin kodlarını önümüze dökerken değişeme ayak uydurmayanların zorlandığına tanıklık edeceğiz. Örneğin;

  • Ajanslar
  • Influencer’lar
  • YouTuber, Instagrammer ve TikTok fenomenleri
  • Aktörler, aktrisler
  • Global markalar
  • Üst düzey yöneticiler
  • Girişimciler
  • Marka sorumluları
  • Risk ve kriz yöneticileri

Influencer’lar! Buraya!

Tüketicilerin pandemi sürecinde sıkışması, sıkılması ve hayatına bir anlam yüklemek istemesi, hiç şüphesiz ki Influencerları da etkileyecek diyor Başak Dolunayı. Özellikle de eski popülaritesini kaybetmeye yakın olan ve yeniden dikkatleri üstüne çekmek isteyen fenomenler ajanslar ile karşılıklı kar karşılığında win win usulünü uygulayacaklar. Win win nedir derseniz, karşılıklı kazanma stratejisidir. İşte bu stratejinin çok baş ağrıtacağının sinyallerini veren Dolunay, ajanslarla Influencerlar arasındaki çekişmeleri gözler önüne serebilir. Bu çekişmeden kimin galip çıkacağından ziyade, mental olarak zarar gören ve depresyona giren birçok ünlü de gündeme gelebilir.

Markalar Ne İster? Kullanıcı Ne Anlar?

Anın yükselenini İkizler burcu yönetirken Dolunay da iletişimin hızını tüketimi tetiklemek adına yönlendirilecek. Bu da 2021’in Eylül ayına kadar kazançlarını reklamlarla sağlayan markaların Dolunay’ın toprak burcunda olduğu bu süreç içerisinde önemli kırılmalara doğru yol alacağını işaret ediyor. Tükenmişlik sendromuna giren ve üretmek konusunda sıkıntılar yaşayan içerik üreticileri ajansların bir numaralı hedefi haline gelirken, ayakta durmaya çalışan ve sektörde kalıcı olmak isteyen markalara da şahit olacağız. “Ben bu ünlüyü bir yerden tanıyorum?” dediğimiz iş birlikleri ve reklamlar çoğalmaya başlarken hem yüzünü eskitenleri hem de ekranları özleyip geri dönenleri göreceğiz. Dolunay’da;

  • Tek bir parmağımızla kontrol edip, sosyalleşmek için girdiğimiz sosyal platformlarda, derdi ekmek kazanmak olan birçok fenomeni göreceğimiz bu günlerde…
  • Sosyal medyanın stres atmanın dışında artık ekmek teknesi rolüne büründüğünü görecek insanlık!
  • Teknolojik dünyanın eşiğinde virajlar alan insanlığın sosyal medya mecralarının arka bahçelerinde ne sıkıntılar çektiklerini ve nasıl bedeller ödediklerini de öğrenebiliriz.
  • Artık bir organımız olan telefonlarımızın bizleri pandeminin içerisinden bir nebze bile olsa çıkarabildiği fark ederken neleri bizden alıp götürdüğünü de hep birlikte fark edeceğiz.  

Üretim Neydi?

Sevgili dostlar! Dünyanın dönmediği bir buçuk yılı geride bırakmaya hazırlandığımız bugünlerde üretimin, tüketimin ve dağıtımın değişmesindeki en büyük rol olan pandemi, aslında bireysel sınavları aşıp, toplumsal sınavlara evirildi. Bu durumu fark ederken yeni formüller ürettiğimizi yine bu dönemde fark edeceğiz. Evindeki telefondan yayın yapan kişilerden tutun da bakanlara kadar herkes değişen üretim mekanizmalarının bir parçası olduğunu kabul edecek. Markalar da bu mekanizmanın daimî dişlilerinden olmaya devam etme çabasını farklı algoritmalarla ortaya koyacaklar.

İnsanlar evlere kapanırken yaşam mücadelesini sadece bizlerin vermediğimizi fark edeceğiz. Büyük markaların küçüldüğüne ve işçi çıkardığına da tanıklı edeceğiz. Yöneticilerin açıklamaları hızlanan dünyamızı farklı süreçler ile baş başa bırakabilir.  Büyük markalar, ajanslar ve şirketlerin yapısal değişikliklerini görebiliriz.

“Pandeminin yerle yeksan ettiği sektörler de oldu, büyütüp yükselttiği alanları da…” derken hangi sektör kazanıyor, hangi sektör kaybediyor. Sorularının cevabını ise rakamlarla öğreneceğiz.

Büyüyen firmaların ihtiyaçlara yönelik projeleri ile ortaya çıkıp reklam bütçelerini bol keseden ayırmadıklarını duyacağız. Aynı zamanda Influencerların farklı yönlere kaydığını da göreceğiz bu Dolunayda.

2023’e Kadar İçerikler Nitelik Kazanacak, Bilgi Akışı Hızlanacak!

“Kova Çağı” diye başladığımız 2021 yılı aslında en çok tüketiciyi yordu diyeceğiz, düzeni seven Başak Dolunayı ile... İnsanoğlunun üstüne yığılan içerik çılgınlığından sıkılmaya zaten başladığını gözlemlerken şimdi ise şikâyet ettiğini fark edeceğiz. İnsanlar kendilerine sorduğu soruların cevaplarını bulmak isteyecekler

  • Tüketim de üretim gibi önemli değişimler geçirmeye devam edecek. Bilinçli tüketim sayısı artarken bol kepçeden sallayan herkes Başak Dolunayı ile yavaş yavaş kaybolacak.
  • İçerik üretmekten bitap düşen ve “yorgunum dostlarım!” edasıyla dolaşan içerik üreticilerinin sayısı da çoğalacak.

“Çözülmeyen Sorun Yoktur” Diyeceğiz

Bir yandan Dolunay gerçekleşirken bir yandan da Satürn MC noktasıyla aynı burçta olacak. Dolunay’ın yükseleni ise İkizler burcu olacak. Aslına bakarsak, Merkür gerilemesinin bitmiş, bu gerilemeyi hizaya sokan ve son 22 gündür düzelmemizi sağlayan günlere kucak açmak isterken Ocak ayının sonundan bu yana özellikle de evrak ve prosedür konularında birtakım aksilikler yaşayanlara hem düzenleme getirecekler hem de bu sorunların ne kadar hızlı çözüldüğünü fark edecekler.   

Aşı Sonrası Deformasyon

Herkesin aşılandığı ve insanlığın sokaklara dökülmeye başlayacağı günlere doğru yürürken, aklımızdaki sorulardan bir tanesi de aşılanmadan sonra insanların ruh halleri ve psikolojisi olacak. Dolunay sürecinde aşı sonrası yaşanabilecek deformasyonu da konuşacağız. Bir nevi virüsün sahibinin bir yarasa olmadığını araştırma sonuçlarıyla öğreneceğiz. Başak burcunda gerçekleşen Dolunay, titiz olmayı dünyaya bir kez daha hatırlatırken “sadece gerçekleri konuşalım, gerçekçi olalım, boş konuşmayalım…” havası hâkim olacak.  Mesafeli yaşama bir şekilde adapte olmayı, kurallara uyarken pratik çözümler üretebildiğimizi ve düzene ulaşmanın ne kadar önemli olduğunu da hatırlayacağız. 

Mantığına Güvenmeyen Kaybedecek

Bir yanda bunlar gerçekleşirken ateş grubundan hiçbir burç olmayacak. Bu ne anlama mı geliyor? Herkes mantıklı bir şekilde yol almaya çalışacak. Aceleci olmanın ve bir şeyleri saniyesinde hayata geçirmenin avantajı olmadığını göreceğiz.

  • 1960 ve 1969 yılları arasında doğanların haritasındaki jenerasyon gezegenlerinin Başak burcunda olduğunu düşünürsek, Dolunay bu yıllarda doğanları daha çok ilgilendirecek. Gençler ve ergenlerin duygu durumlarını anlamaya çalışacaklar.
  • Start-up projeler ile uğraşan insanların bu dönemde ani seyahatleri ortaya çıkacak. Aynı zamanda bu kişiler bir yandan işlerini rayına oturtmaya çalışıp bir yandan da başarıyı kovalamak isteyecekler.
  • Dolunay ile birlikte kilosuna ve beslenme şeklinde dikkat eden kişilerin sayısı da artacak.
  • Venüs’te Balık burcunda olup Güneş’e eşlik ederken kemiklerimizi, eklemlerimizi ve ayak hassasiyetimizi ön plana çıkabilir.
  • Diş hassasiyeti artabilir.

Dişil Bir Dolunay!

Hava burcunda gerçekleşen Dolunay kadınları destekleyen cinsten bir gökyüzü olayı olacak. Dünyanın her yerinde eş zamanlı olarak kadın figürlerin ön plana çıktıklarına şahitlik edebiliriz. Örneğin, kadın siyasetçiler, mecliste dikkat çeken kadın diplomatlar, kadın sporcular, kadın hakları savunucuları ve aktivistler gibi… Toplumsal olaylarda kadınların aktif rol üsteleneceğini işaret eden Dolunay, kolektif bilinci uyandırmak için dişil enerjinin baskın olacağını işaret ediyor. Kadın dayanışması artarken “hangi kadın hangi kadının arkasından iş çeviriyor?” o da ortaya çıkacak.

Dolunay’da En Çok Hangi Meslek Alanlarını Konuşuruz?

  • Tarım
  • Seracılık ve zeytincilik
  • Toprak bilimi
  • Gübre sanayisi
  • Ziraat
  • Hafriyat işçileri
  • İnşaat sektörü

Dolunay Neleri Gündeme Taşıyacak?

  • Ülkemizin denizlerini, köprülerini ve barajlarını
  • Kamu kuruluşlarındaki önemli evrak işlerini.
  • Ekonomik düzenlemenin en küçük birimlerden başlayabileceğini
  • Vergi indirimlerini ve aflarını
  • Tapu, veraset ve çeşitli faturalandırmalarda yapılacak indirimler
  • Sağlık sektöründe çalışan kişilere yeni haklar tanınmasını

 

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Bütün Hakları Saklıdır

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz

15.02.2021

Günün Ruh Hali
Ay Akrep burcunda. Hafızamızı tazeleyebilir, sık sık geçmişe yolculuk yapabiliriz. Yalnızlar, artık kalplerini dolduracak bir aşk isteyebilirler.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...