Yükleniyor . . .

BAŞAK BURCUNDA DOLUNAY (19 ŞUBAT 2019)

BAŞAK BURCUNDA DOLUNAY (19 ŞUBAT 2019)

Kimin kime ihanet ettiğini, kimin kime merhamet ettiğini anlayacağımız günler kapıda. Dolunay, inatçılığı, dersleri ve geçmişi işaret ederken Ay’ın aslında bir de karanlık yüzü olduğuna vurgu yapacak. Merhametli olanları yüreğimizde netleştireceğimiz, sıra dışı kişilikleri ‘çılgın’ diye addedeceğimiz, alçak gönüllü insanları fark edeceğimiz, yardımsever kişilerin samimiyetini adlandıracağımız bir Dolunay yaşayacağız.  Eleştirel bakış açısının ve analitik çözümlemelerin arttığı bir evreden de bahsedebiliriz.

Son söyleyeceğimi, ilk başta yazayım; becerikli olan, hamarat olan, saat gibi kafası çalışanlara fırsat dağıtan bir Dolunay olduğunu da eklemek isterim. Karşımızda detayı ve gündem başlıkları oldukça kalabalık bir Dolunay var. Çünkü gökyüzü aynı zamanda oldukça kalabalık ve hummalı bir çalışma içinde… Bu yüzden birçok alanı temsil edecek. Bakalım bu Dolunay bize ne anlatmaya çalışıyor?

Ne zaman gerçekleşiyor?

19 Şubat 2019 Salı günü akşamüstü 17.13 sularında Başak burcunun ilk derecelerinde Dolunay meydana geliyor.

Hangi gezegenler, birleşenler eşlik ediyor?

Dolunay Başak burcunun ilk derecelerinde meydana gelirken, bir yandan Güneş Balık burcunun ilk derecelerinde yerini çoktan almış olacak. Ev sahipliğini her ne kadar Başak burcu yapacak olsa da bu yakın temastan dolayı karşıt burcu Balık’ın Dolunay’a etkisi yoğun olacak. Dolunay gerçekleştiği esnada Merkür-Neptün kavuşumu da bu oluşuma eşlik edecek. Anın yükselenini ise Başak yönetecek. Gökyüzündeki bu kombinasyon yeryüzüne sert etkiler bırakabileceğine vurgu yapıyor.

Uranüs 29 derece ile yavaşlayan Pallas’a kafa tutuyor olacak. Aynı zamanda Marsyen etkilerin çoğunluklu olacağına da işaret ediyor. Mars bu esnada Boğa burcunun ilk derecelerinde yer alacak ve Dolunay ile 120’lik bir açı oluşturacak. Bunun bir anlamı olacak elbette. Bizlere ‘lider olunmaz, lider doğulur’ dedirtecek.

Nasıl bir Dolunay?

Aslında tam olarak sıkıntılı mı, hatıraları mı zorluyor, dertleri mi çoğaltıyor, bunu anlamak için yakın dönemlerini ve o haftayı sıkı takip etmenizi öneririm. Çünkü Dolunay oluşmadan önce gökyüzünde toprak elementi yoğun iken hava ve ateş elementinin azlığı dikkat çekecek. Bu da hazır cevap, ben bilirim tarzı söylem ve tutumların popülerliğini arttıracağına işaret ediyor.

Adım adım gidecek olursak:

  • Bilinçaltımızı yönetiyor olacak.
  • Verimli olduğumuz tarafları yansıtacak.
  • Fedakâr olmamız gerektiğine vurgu yapacak (Merkür-Neptün iş birliği).
  • Gerektiğinde geri çekilmemiz gerektiğine vurgu yapacak.
  • Gündelik konulara ve çalışma alanlarına müdahale edecek.
  • Çevresel ve iklimsel koşulların zorlukları gündeme gelecek.
  • Salgın ya da bulaşıcı hastalıklara işaret edecek.
  • Sokak hareketlerini, isyanları ve eylemleri temsil edecek (Uranüs- Dolunay ilişkisi).

Neleri temsil edecek?

Dolunay’ın genel havasında kurban aramak var. Drama yapmak var.  Yetenekleri sorgulatmak var. Acıları yarıştırmak var. Başarı hikâyeleri aramak var. Yazılarımı takip edenler bilir; gezegen hareketlerini döngüsel olarak inceliyorum. Bu Dolunay da ise 1960-69 yılları arasında doğanları yakından ilgilendireceğinden bahsetmek isterim. Plüton ve Uranüs’ü Başak olan kişilere göz attığınızda kendi başarı hikâyelerini yazdıklarını görürsünüz. Hayatla erken yaşlarda mücadele etmek zorunda kalınan ve şans kapılarını açan altın anahtarla doğmamış yıllara denk geliyorlar. Gökyüzü ise bu döngüde işte bu yıllarda doğanlara vurgu yapıyor. Onlara mesajlar veriyor: “Egonuzu yavaşlatın, yeteneklerinizi arttırın” diyor.

Bu Dolunay’ın tarafı, tarafları kimler?

Toprak elementine hizmet eden Başak burcundaki bu oluşum, toprak temelli tüm konulara vurgu yapıyor. Hizmet alanlarını da kapsamı içine alıyor. Danışmanlık veren tüm sektörleri, sağlıkla ilgili ticareti yakından ilgilendiriyor. Terapistleri ve inanç alanlarını, sosyalist hareketleri, kolektif bilinci içine dâhil ediyor. Politik yanı da var. Kimyasal maddeleri, doğal kaynakları (doğalgaz) ve ilaç firmalarını takibine alıyor. Siyasi krizleri ve global olarak ekonomik buhranı tetiklediğini işaret edebilir. Grev ve boykotları, sendikaları, iş güvenliğini gündemine taşıyacak. Tarım ve üretim de elbette başrol etkisinde olacak.

Üretmek derken bir yandan eğitimi, bilgiyi, eğitimciyi, öğrenciyi, okumayı, bilgi alışverişini, kütüphaneleri kapsayacak. Gazete ve yazarları, kitap sektörünü de bu alanda incelemeye alacak.  Ve medya patronlarını…

Objektif olmakta fayda var…

Bu şu anlama geliyor: Güneş’e bu kadar yakın temasta meydana gelen Dolunay, rasyonel olmamıza vesile oluyor. Koşullarımızı objektif bir şekilde görmemizi de sağlıyor. Hayatımızın dağınık bölümlerini toparlamak için çaba sarf edeceğimize vurgu yapıyor. Pratikte kolay hallettiğimiz, ezbere gittiğimiz her ne varsa sorgulamamızı da sağlıyor. Yani bu Dolunay etkisi ‘her zaman ki gibi sabah kalktım işe gittim’ gibi otomatiğe bağladığımız düzeni irdelememize neden oluyor. Hatta üzerine masraflı ve keyif kaçıran sorunlar eklemeye hazırlanıyor. İşe giderken arabanızın lastiğini patlamış bulabilirsiniz. Uyandığınızda evinizi su basmış olabilir. Elbette dikkatli ve tedbirli olmakta fayda var. Kaygı üretmesi kolay bir döngüdeyiz ama açıkçası Dolunay “bu da nereden çıktı şimdi” dedirtecek, gündelik rutini bozacak konuları yaşamlara sokabilir.

Kimse “benim düşmanım yok, sevmeyenim yok” demesin. Başak burcunda ruh bulan Dolunay sevmeyenlerinizle, sizi eleştirenlerle karşılaşmanızı sağlayabilir. Bir yandan gizli hayranlarınızı da ortaya çıkarabilir. Görüldüğü üzere aslında bu Dolunay gündelik yaşamımızı daha yakından ilgilendiren etkilere sahip olacak.

Olumlu yanlarına gelelim!

Beslenme alışkanlığını değiştirmek isteyenlere,

Alışkanlıklarından kurtulmak isteyenlere,

Düzenli bir yaşamı benimsemek isteyenlere, kucak açacak.

İşte size bir fırsat!

Sahip olduklarımızı koruyup kollamak, ekonomik koşulları yönetmek, var olanı benimsemek, irdelemek, titizlenmek, detaycılığı abartmadan öne çıkarmak, özenli olmaya teşvik etmek gibi yanlarını yapıcı bir üslupla hayatınıza katabilirsiniz. O zaman kazanan da siz olursunuz.

Dikkat edilmesi gerekenler

Neptün devrede Astrodefteri’nize not alın: Unutkanlık, verilen sözlerin tutulmaması, dalgınlık hat safhada yer alabilir.

Türkiye’de neler oluyor?

Türkiye’nin ay düğümleri üzerinde gerçekleşecek Dolunay nüfus sayımını, Türkiye İstatistik Kurumunu, Sağlık Bakanlığını, 2011 yılında alınan yasaları, medya kuruluşlarını ve sansürü merkezine alacak.  Bir yandan krizi fırsata çevirenlerin işini görürken, bir yandan global markaların eriyişini takip edebiliriz. Türkiye’de ise özellikle 2001-2002 yıllarında kurulmuş şirketlerin, inşaat ve taşeron firmalarının dönüştürücü bir evreden geçeceğine vurgu yapabilir.

Burçlara Etkisi;

KOÇ: Odak noktasında olacağınız bir Dolunay etkisinde olacaksınız. Arkadaş ortamınızda değişiklikler olabilir, istemeden de olsa birtakım olayların içinde kalabilirsiniz. Eğer iş yerinde oldukça sıkı bir rakibi olan Koç burcuysanız bu süreçte çok dikkatli olmalısınız. Yapacağınız her iş, söyleyeceğiniz her söz gözlem altında olacak.

BOĞA: Dolunay sürecinde sizin için ortaklaşa hareket etmek oldukça zor olacak. Özellikle bir grup çalışması içindeyseniz liderlik yarışına gireceksiniz. Eşi ile sorunları olan ya da ayrılmayı düşünen bir Boğa burcuysanız karşılıklı anlaşma için uygun bir döngüde değilsiniz. Dolunay etkisi ile risk almanız gereken konuların karşınıza çıkması sürpriz olmamalı.

İKİZLER: Dolunay, kariyer hedeflerinizi etkisi altına alıyor. İşinizden duyduğunuz memnuniyetsizlik bu süreçte daha da artarken, radikal kararlar almaya çok yakın olacaksınız. Eğer bir süredir iş görüşmeleri yapıyor ve bir türlü istediğiniz sonuca ulaşamıyorsanız, başvuru yaptığınız pozisyonları değiştirerek yola devam edebilirsiniz. Özel hayatınız ile ilgili keskin kararlar almaya çok yakın olacaksınız.

YENGEÇ: Toprak burcundaki Dolunay sürecinde çok fazla plan yapmamanızı tavsiye ederim. Fevri davranışların üst seviyede olacağı bu döngüde iş yerinizde sorunlar yaşayabilirsiniz. Eğer ailesi ile yaşayan bir Yengeç burcuysanız değişim çanları sizin için çalıyor demektir. Hem maddi olarak hem de yaşam alanı olarak ailenizden ayrılma kararı alabilirsiniz.

ASLAN: Dolunay ile kendinizi ve kazançlarınızı garanti altına almak isteyeceksiniz. Özellikle güven sorunu yaşadığınız bir birlikteliğiniz varsa bu süreçte şüphelerinizi haklı çıkaracak olaylarla karşılaşabilirsiniz. Evlilik aşamasında olan bir Aslan burcuysanız bütçenizi gözden geçirerek hayalini kurduğunuz düğününüz ile ilgili kısıtlamalara gidebilirsiniz.

BAŞAK: Burcunuzda gerçekleşen Dolunay sırlarınızı ve sınırlarınızı işaret ediyor. Eğer bir süredir açığa çıkmasını istemediğiniz bir gerçeğe sahipseniz bu süreçte zorlanabilirsiniz. Kendi işini yapan bir Başak burcuysanız, işinize bir ortak almayı düşünebilirsiniz. Bu süreçte uzun vadeli planlarınıza sadık kalacaksınız ve bu durum size kazandıracak.

TERAZİ: Dolunay’ın etkisi ile bu süreçte sağlık sorunlarınızla daha çok ilgilenmek isteyebilirsiniz. Özellikle kendinize dair estetik kaygılarınız varsa uzman yardımı alabilirsiniz. Eğer çalıştığınız iş yerinizle bir sorununuz varsa ya da emekli olma zamanınız geldiyse artık sorumluluklarınıza ara vererek yollarınızı ayırabilirsiniz.

AKREP: Sosyalleşmek isteyeceğiniz bu döngüde en çok kendinize önem verecek ve hem fiziksel hem de ruhsal rahatlığınıza önem vereceksiniz. Yaşam alanınızı hiç planlarınızda yokken planlarınız arasına girebilir, çocuğunuzun eğitimi için taşınmak isteyebilirsiniz. Dolunay sizi önce ani çıkışlara, sonrasında ise yapıcı çözümlere götürecektir. Kendinizi yeterince ifade edemeyeceğinizi düşündüğünüz alanlarda sessiz kalmayı tercih edebilirsiniz.

YAY: Hedefiniz kariyeriniz olacak. Eğer çalışmıyorsanız farklı alanlar iş arayışına girebilir ya da iş kurma fikrine sıcak bakmaya başlayabilirsiniz. Maddi gelirlerinizi artırmak adına sizin adınıza olan bir yatırımınızı satma kararı alabilirsiniz. Aileniz içinde ön planda olmak isteyecek hatta yakın çevrenizi de kendi planlarınız için kullanacaksınız. Bu süreçte hata yapmamaya dikkat etmelisiniz.

OĞLAK: Sorumluluklarınızın daha da artacağı bir döngü yaşayacaksınız. İş hayatınız gündeminizde olurken, şu an çalıştığınız iş yerinizdeki sorumluluklarınızı aksatmanız sorun yaşamanıza neden olabilir. Özellikle evli Oğlak burçları Dolunay sürecinde ailesi ile olan ilişkilerine dikkat etmeliler. Sosyal hayatlarını toparlarken özel hayatlarında dağınıklıklar yaşayabilirler. İş seyahatlerine hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim.

KOVA: Toprak burcunda gerçekleşen Dolunay sizin için mücadeleyi işaret ediyor. İş yerinizde, aile içinde karşınızdaki kişiyi dinlemeden varacağınız yargılar ve atacağınız adımlar uzun vadede size olumsuz olarak dönebilir. Dolunay ortaklı işlerinizi işaret ediyor. Eğer kendi işini yapan bir Kova burcuysanız ya da evliyseniz maddi kaynakları paylaşım konusunda dikkat etmelisiniz.

BALIK: Önünüze çıkan fırsatları değerlendirebilirseniz karşıt burcunuzda gerçekleşecek Dolunay’ın size güzel sürprizleri olacak. Cesur adımlar atmanızı gerektirecek olaylarla karşılaşabilir, yeni hukuki bir sürece girebilirsiniz. Özellikle bu süreçte kaygılarınızı çok iyi yönetmelisiniz. İkili ilişkilerde takınacağınız eleştirel tavır, birlikte olduğunuz kişi tarafından hiç de hoş karşılanmayacak. Bu durum ikili ilişkilerinizde sorunları da beraberinde getirecek hem de kısa sürede.

Zeynep Turan

29 -01-2019

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay Akrep burcunda. Hafızamızı tazeleyebilir, sık sık geçmişe yolculuk yapabiliriz. Yalnızlar, artık kalplerini dolduracak bir aşk isteyebilirler.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...