Yükleniyor . . .

2018 YAZ GÜNDÖNÜMÜ

2018 GÜNEŞ YENGEÇ BURCUNDA

YAZ GÜNDÖNÜMÜ

21 Haziran itibariyle yazın resmi olarak başladığını işaret eden Güneş, Yengeç burcuna geçiyor. Bu süreçte anaç duygular, sevmek, şefkat, empati, ilgi çok daha etkin olacak. Bugün yılın en uzun gününü yaşamakla kalmayacak, mevsim değişimini de yaşayacağız. Olumlu duyguların artık çok daha baskın olacağı günler yaşarken ailemize, dostlarımıza gösterdiğimiz özen de artacak. Bu süreçte geçmişimizi daha çok bugünümüze taşırken, aslında izlerinin geçmediğini de fark edebiliriz. Savunmacı yönümüz ön plana çıkarken değerlerimize sahip çıkmak için de elimizden geleni yapacağız.

Duygularımızda derin dalgalanmalara hazır mısınız?

Geçmiş günlerin çok daha fazla anılacağı bu süreç duyguların tekrar gözden geçirilmesine neden olurken, pişmanlıklar, keşkeler, yarım kalmış hikayeler tekrar tekrar hatırlanıp hatta düzeltilmeye dahi çalışılacak. 2016 yılından itibaren boşanmış olan çiftler tekrar barışmak isteyebilir ve 2018 yılında bazı konuları ve sorumlukları yeniden gündeme getirerek çözüm üretmeye çalışabilirler. Öyle ki uzun zamandır görmediğimiz dostlarımıza, aile fertlerimize karşı özlemimiz daha da artacak.

Kişisel hayatımızda sakinlik yer alırken, ülkemizi de çok yakından ilgilendiren günler yaşayacağız. Haziran ayının 28’inde yaşanacak olan Kirli Dolunay, daha önce yaşadığımız benzer olayların olabileceğini işaret ederken sağ duyulu yaklaşımların çok büyük önemi olacak. Güneş’in Yengeç burcundaki seyri ve bu ay gerçekleşecek olan Kirli Dolunay yine belli başlı konularda akıl almaz olaylar yaşanacağını da işaret ediyor. Her ne kadar tatsız gibi görünse de bu durum belirsizliklerin dağılacağının da habercisi!  İç dünyamızla oldukça ilgilenirken düşünme tarzımızda olumlu anlamda değişimler yaşayabiliriz. Kişisel tecrübe ve deneyimlerimizi ön yargılardan arındırıp tekrar ele alırken hislerimizi de tekrar gözden geçirebiliriz.

Özel hayatımızda ve ikili ilişkilerde mantık geri planda kalırken, iş hayatına yansıması ise son derece mantıklı olacak. Sorun yaşadığımız kişilere karşı davranışlarımız değişebilir, hassas bir dönem yaşayabiliriz. Mistik konulara da dikkat çeken gökyüzü, soyut olguları bir anda hayatların merkezine oturtabilir. Aynı zamanda kendimizde eksik olarak gördüğümüz, tamamlama konusunda zorluk yaşadığımız konularda da bizi cesaretlendirecek.

Yaz gündönümünde neler mi yapalım? Vallahi gününü en uzun şekilde yaşayacağımız bugünde sizi sakin olun diye tutmayacağım. Çünkü ardında Ay büyüyen fazda içimiz şişebilir. Peki, bu doğa olayı gerçekleşirken, güneşin peşine takılıp ne yapalım derseniz? Tabi ki öncelikle günün ritmine kulak verelim.  Biraz kafayı boşaltalım, sağa sola laf yetiştirmeyelim. Kim ne yapıyor diye merek etmeyelim.  Öküz altında buza aramayalım.  Evde her söylenen lafı üstümüze almayalım.  Madem güneş su burcuna geçiyor, bol bol su içelim, hafif beslenelim. Para biriktirmeye karar verelim.  Olumsuz düşünceleri aklımıza da dilimize de taşımayalım. Astrodefteriniz varsa 2019 Ocak sayfasına hedefler koyalım.  Akşam teknolojiden uzak, uzun bir duşun ardından yastığımıza sarılıp uyuyalım. Güneşin gökyüzünde en uzun süre kaldığı bu günde bir yerlere yetişmeye değil hayatı içimize çekelim.  Kısacası biraz kendimizle kalalım. Tüm canlıların yaşam kaynağı güneş gün dönümünden geçerken, gelin biraz daha inançlarımızı tazeleyelim.

 

Yengeç burcunun ilk 10 gününde doğanlar; araştırmacı ve kendini geliştirmeye yatkın kişilerdir. Kimi zaman yalnızca duyguları ile hareket etmekte bir sakınca görmezler. Anaç duyguları çok baskındır. Nostaljiyi ve geçmişi severler.

Yengeç burcunun ikinci 10 gününde doğanlar; mantıklı yanlarını da kullanmaktan çekinmezler ve irade sahibidirler. Yoğun duyguların kendilerine zarar verebileceğinin bilincine sahiptirler. Baba ailesine çok daha yatkın olurlar.

Yengeç burcunun son 10 gününde doğanlar; tasavvufi ve manevi yönleri çok daha gelişmiştir. Sanatsal yeteneklerini geçim kaynağı olarak kullanabilirler, hayal güçleri çok gelişmiştir.

Astrolog Zeynep Turan

18.05.2018

Yazının her türlü hakkı saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay Akrep burcunda. Hafızamızı tazeleyebilir, sık sık geçmişe yolculuk yapabiliriz. Yalnızlar, artık kalplerini dolduracak bir aşk isteyebilirler.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...