Yükleniyor . . .

2018 PLUTON RETRO'SU

2018 Plüton Retro’su!

Plüton, toplumun zihnini ve karmayı yönetmekle görevlidir. Bu anlamda Plüton, Natal haritalarda neredeyse kişinin egosunu da o açıdan yorumlayabilirsiniz. Zodyak’ta kolay kolay burç değiştirmeyen jenerasyon gezegeni kiminle muhatapsa, oradan gezegenlerin yönüne göre toplumları ve hayatları sınırlar. Aslında kalıcı etkiler bırakmasının ve gelişmelerin zamana yayılmasının nedeni de bundan kaynaklanır. Ve her yıl yaklaşık 5,5 ay Retro’dadır. Yani geri gider. Buradan hareketle kişinin kaderindeki kırılmaları ya da toplumun sınavlarındaki açılımları bu gezegenin diğer gezegenlerle ilişkisinden yorumlayabiliriz. Plüton her ne kadar jenerasyon gezegeni diye itilip kakılsa da aslında 2018 yılının gökyüzündeki en popüler gezegenleri arasında yer alıyor. Neden mi? Çünkü Satürn’ün Oğlak burcuna geçmesi, Plüton’la aynı burçta olması, Mars’ın da Oğlak burcunda hareket edecek olması ve üstüne bir de 2018 yılının bahar ve yaz ayları boyunca Mars hareketlerine maruz kalacağımızı düşünürsek; Plüton’a 2018 yılında sataşan sataşana olacak diyebilirim. Bu gezegenlerin yan yana gelmesi gökyüzünde nadir açılardan biri olduğu için bu açıların üzerinde epey durmak gerekiyor. Aynı zamanda bu durum, Plüton Oğlak burcundaki hareketinden bu yana neleri ön plana çıkardıysa oralardan sınanacağımızı da işaret ediyor. Nelerden mi sınanacağız? Örneğin; 2009 yılından bu yana süregelen sosyal medyanın gücü, Suriye’de ve Irak’ta bir türlü bitmeyen sınavlar, Türkiye’de ise başkanlık sistemi… Daha açık bir dille ifade etmem gerekirse bu durum; 2009 yılından bu zamana öne çıkan birçok meselenin Plüton tarafından artık sınacağı anlamına geliyor.

İnsanlık revizyondan geçiyor.

Plüton, zamanın gidişatını ve bilinç düzeyini durduran bir görevi de temsil ediyor. Bu evrede değişim ve dönüşüm için nasıl bir yol izlememiz gerektiğini bizlere düşündürtecek güce sahip! Derinlemesine bakıldığında oldukça önemli bir süreç olduğunu göz ardı etmemek gerekiyor. Öyle ki; kendimizle yüzleştiğimiz dönemlerin birer temsilidir adeta. Siyah ve beyaz ayrımını yapmak için ideal bir dönemdir. Tabi ki bu durumu ciddi yüzleşmeler ve ağır süreçler olarak algılayacak kişiler ve toplumlar olacak. Ancak geçmişten kalan korkuları ve hataları yüzümüze vuracağı için bu döngünün biraz sancılı, biraz psikolojik baskı şeklinde de geçmesi gayet olağan. Uyuyan Plüton’u uyandıran Satürn ve Mars, beklenmedik yerlerden beklenmedik anlarda; kurumlara ve popüler kişilere ağır sınavlar da verdirecek.

Toplumlar ya depresyondan çıkacak ya depresyona girecek diyor Plüton Retro’su!

Niye böyle büyük laflar ediyorum diyecek olursanız, dünyanın bavulunu toplayıp gidecek kadar baskı altında olduğunu anlamamız gerektiğini söylemeden edemeyeceğim. Yer gök, ekonominin ve savaş seslerinin, stresten çıkabilecek fırsatlarla kol kola olduğunu belirtmek istiyor bize. Nefsi yöneten Plüton’un Oğlak burcundaki seyrine Satürn’de eşlik ederken; diğer taraftan da Uranüs 7 yılık yolculuğunun son günlerine başladı. Bavulunu toplayan Uranüs giderayak bu öncü gökyüzünde, son 7 yıldır dünyaya savaş ve ego pazarlarken istediğine ulaşabilecek mi? Öyle ya sahaya inen, toprak elementi tarihi olan toprakların; dünyanın derdi mi yoksa sonun başlangıcı mı olacağına da vurgu yapıyor. Ve bu iki jenerasyon gezegeni nisan ayının ortasından itibaren de genel gidişata, nizama nasıl ayak uyduruyoruz içten içe sınayıp duracak. Endişeye mahal yok! Eğer bunca zamandır birikimlerinizin içinde iyilik yapmak, çalışmak, bencillik yapmamak, yalan dolandan uzak olmak olduysa; kendinize güvenebilirsiniz. Sonuç olarak; insanın en büyük düşmanının da yine kendi hataları ya da zaafları olduğunu da bu vesile ile görmüş ve keşfetmiş olursunuz.

Peki, Plüton bizi nasıl değiştiriyor? 

Evet, değişim kaçınılmaz olabilir ama dönüşümü nasıl idare edeceğiz? Biliyoruz ki; bazı şeyler hayatta olmazsa olmazımızdır. İşte Plüton geri giderken hayatta olmazsa olmazlarımızın haricinde bize eksikliklerimizi de gösterir.  Bu durumu doğada bir tırtılın kelebeğe dönüşmesine benzetebiliriz.  İnsanoğlu için ise psikolojik bir süreçtir. ‘Biz neyiz, nereye doğru gidiyoruz, hayattaki amacımız nedir’ gibi sorular tam karşılığını gösterir.

İnsan her zaman güven duymak istediği konularda kontrol kendinde olsun ister. Plüton geçişlerinde ise bu kontrol mekanizmasını hayata geçirir. Oğlak burcunda Retro yapan Plüton ise yaşamda garantide kalmayı hesap etmemize yardımcı olacaktır. Neler mi var bunların içinde?

  • Kariyer alanında ne noktadayız.
  • Gizli düşmanlıklarımız.
  • Bağımlı olduğumuz konular.
  • Güç göstermek ve mücadele alanları.
  • Güven duymak istediğimiz konular.
  • Yüzleşmekten korktuğumuz hisler.
  • Ailemiz hakkında bilmediğimiz bazı gerçekler.
  • Benliğimiz, kimliğimiz.
  • İhmal ettiğimiz sağlığımız.

Ne zaman başlıyor ve bitiyor?

Plüton, 23 Nisan’dan 2 Ekim’e kadar Oğlak burcunda geri gidecek. Bu durum öncü burçları yakından ilgilendirecek bir süreci de tetiklemiş olacak. Elbette ki haritadaki konumuna göre kişisel hayatlara etkisi olacağını da hatırlatmam gerekir. Ancak toplumların bilinci ile uğraşacak olan Plüton Retro’su, Satürn Retro’su ve Mars ilişkisi; dünyanın 2018’in yaz aylarından epey çekeceğini ve bunun yanında Bitcoin gibi sanal para sistemlerinden tutun da kimyasal silahlara ve Birleşmiş Milletlere kadar hepsini bir anda çuvala koyabileceğini işaret ediyor. Bir bakıma bu süreçte İran, İsrail, Rusya ve ABD adeta bir çuvalın içinde debelenip duracak, boğuşmaya az kalmış ülke havası çizecekler.  2018 yılında, bu Retrolar meydanlara inerken; dünyanın en eski uygarlıklarının olan topraklarda neler neler olacağını kestirmek zor gibi duruyor.  Kısacası jenerasyon gezegeni Retro’ da deyip geçmek bu sefer hiç kolay olmayacak.   Plüton Retro’suna kafa tutacak en önemli gökyüzü olayı ise Kirli Dolunay Oğlak burcundayken gerçekleşecek. Öyle ki; dinler arası karmayı da masaya yatırmaya başlayacak.  27 Haziran ve 20 Temmuz tarihleri arasında, Dolunay tutulma arası dünya ilginç olaylara şahitlik edecek. Bu tarihlerde Akdeniz ve Ege Denizi’nde önemli, gelişmelerin yaşandığına şahit olurken; yukarıda belirttiğim ülkelerin gizli istihbarat servislerinin de ağır bir şekilde deşifre olacaklarını da işaret ediyor. Kısacası o tarihlerde Trump’ın hamleleri ile dünyanın gündeminin değişeceğini vurguluyor.  2016’dan büyük 2018 olduğunu da yine Plüton Retro’su, Satürn-Mars ilişkisi ile Kirli Dolunay’ın yanı sıra Plüton’la ilişkili tutulmalarla olduğunu göreceğiz.

Plüton Retro’sunun faydaları var mı?

Soyut

  • Yüksek konsantrasyon oluşturacak.
  • Bilinç düzeyi ve farkındalık artıracak.
  • Direnç artacak
  • Psikolojik rahatsızlıklar için çözüm aranacak.
  • Güvenlik duygusu artar.
  • Tam olarak hayata dair neye ihtiyacımız olduğunu fark ettirir.

Somut

  •  Ortadoğu’nun kaderi
  • Anket sonuçları
  • Erken seçim
  • Medya kuruluşlarındaki kırılmalar
  • İngiltere ve Avrupa Birliği’nin kaderi
  • İncirlik üssü
  • Türkiye’de partilerin iç düzenlemelerinde büyük kırılmalar
  • Örgüt liderlerin yok oluşu
  • Uçak şirketleri, uluslararası uçuş alanları anlaşmaları, uçak kazaları gündeme gelecek. Düşen tüm uçakların düşürülme ihtimali olup olmadığı ise 2019 yılında açıklığa kavuşacak.
  • 2016 yılında Türkiye ne kadar büyük bir kaostan geçtiyse bu süreçte benzerini Rusya, ABD, İran, İsrail ve Suriye geçecek.
  • Uluslararası yayın yapan medya kuruluşları, yangınlar, doğa olayları da bu döngüde hız kazanabilir.
  • Facebook, Twitter, YouTube gibi sosyal medya devleri büyük sınavlar verecekler. Twitter hangi ülkelerde yasaklanacak, Instagram’a ne gibi yaptırımlar gelecek hepsini bu döngüde görebiliriz.

Gökyüzü, küllerinden yeniden doğmak, çekim gücünü oluşturmak ve karanlığın içinden aydınlığa çıkmak için Plüton’un geri hareketinden kutsi olarak faydalanabileceğinizi işaret ediyor. Eskiden gelen ve tamamlamamız gereken her ne varsa tamamlamak ve bütünü oluşturmak için de fırsat verecek. Belki de bilinçaltında kalan hatta diplere kadar gömdüğümüz konuları su yüzüne çıkarıp yüklerimizden kurtulmamızın da önünü açacak.

Bu süreçte; rüyalarımıza, geçmişimize ait sırlarımıza, çocukluğumuza, dürüst olmaya, içsel yolculuklara, can acıtıcı gerçeklere geri dönebiliriz. Ancak Plüton’un öncü burçtaki geri hareketi, Satürn ile birlikte bize öğreterek deneyimlerimizi artıracak, yüzleşerek yaşamlarımıza dönüşüm kazandırdığını gösterecek. Bu yüzden değişmeye ve dönüşmeye hazır olanlar için süreç zorlayıcı olmayacak. Direnç gösterenler içinde hesap kesilmeyecek, uzun bir süre kendileri ile yüzleşmekten kaçacaklar, konuları hep başka yöne çekecekler.  Siz siz olun bu insanlardan kendinize dair dersler çıkarın. Hayatta iradesi sayesinde kazananlar, bir de körü körüne kaybedenler vardır. Siz kaybedenler kulübünde olmak zorunda değilsiniz. Plüton’un geri hareket ettiği tarihleri bir yere not edin.  Dönüp dönüp bu yazıyı kendinize hatırlatın, olur mu?

Zeynep Turan

01-04-2018

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay Akrep burcunda. Hafızamızı tazeleyebilir, sık sık geçmişe yolculuk yapabiliriz. Yalnızlar, artık kalplerini dolduracak bir aşk isteyebilirler.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...