Yükleniyor . . .

ZİHİN VE AKIL ÖN PLANDA, TEKNOLOJİ İSE BU SEFER YERLERDE...

MERKÜR KOVA BURCUNDA GERİLİYOR, DİKKAT!!!

Merkür; zekâ ve hareket yıldızıdır. Hava grubundan olan ve aklı temsil eden Kova burcuyla iyi anlaşır. Aydan sonra en süratli hareket eden güçtür.  Merkür astrolojide önemli bir göstergedir. Çünkü kendi özellikleri olduğu gibi, uyum kurduğu güçlerin iyi ve kötü yanlarını da fazlasıyla yansıtır.                                                                                

Merkür Kova’ da iken yaşantımız oldukça akılcı, yenilikçi ve entelektüel ilerler. Peki, ya gerilerken?

21 Ocak ve 11 Şubat tarihleri arasında Merkür Kova burcunda geriliyor. Merkür gerilerken genel olarak; yeni işlere başlamak yerine elinizde yarım kala işleri tamamlamak, ilerisi için plan yapmak daha doğru olur. Yine bu devrede iletişim ve ulaşımda aksaklılar olabilir.

Bu retronun Kova burcunda olmasının özellikleri ise; dikkatimiz dağınıklaşabilir. Olaylara bakış açımızda odaklanma sorunu yaşayabileceğimiz için örneğin; önemli bir anlaşma imzalayacaksak, gözden kaçırdığımız maddeler olabilir ve bu ileride başımıza ağrıtabilir. Olayları olduğu gibi görme yeteneğimizi ve problemlere çözüm bulma yetimizi kaybederiz. Diğer yandan geleneksel yapımızdan uzaklaşırız.

Merkür Kova’da üçlü taraflı yöneticiliğe sahiptir. Hatta modern astrolojide Merkür’ün Kova burcunda yükseldiği kabul edilir. Bu nedenle doğasının özelliklerini etkili bir biçimde ortaya koyar. Örneğin iletişim becerileri ve düşünsel faaliyetler başarıyla sergilenir. Çünkü Merkür burada, soyut kavramları başarıyla değerlendirebilen bilimsel bir zihni gösterir. 

21 Ocak ve 11 Şubat tarihleri arasında Merkür Kova burcunda gerilediğinden bu dönemde fikirlerde sabit ve inatçı olmamak gerekir. Sezgisel yeteneklerin bu gerilemeden kaynaklı zayıflaması ilerici bakış açınızı engelleyebilir. Hatta hümanist ve liberal düşüncelerinizin etkilenmesinden dolayı yaratıcı kimliğiniz bu tarihler arasında kendini gösteremeyebilir. Alternatif konulara ilginiz ve bu konular üzerine yazma yeteneğiniz beklentinizin altında kalabilir.

İkili ilişkilerde de dikkat edilmesi gereken bir dönemdesiniz. İyi ve kalıcı diyalog kurma konusunda pek de hevesli bir dönemde olduğunuz söylenemez. Yeniliklere ilgisiz kalabilirsiniz ve akademik konularda başarısızlıklar yaşayabilirsiniz.

Bu dönemde zihniniz çok net olmadığından ve objektif düşünemeyeceğinizden başkalarının düşünceleri kararlarınız üzerinde etkili olacaktır. Mantığınızın yerini duygusallık alabilir ve verdiğiniz kararların doğruluğu konusunda birtakım şüpheler yaşayabilirsiniz.

Greenwich hesaplamasına göre Dünya’yı 12 ye böldüğünüzde Türkiye Başak evine düşüyor. Merkür de Başak’ın yönetici gezegeni olduğunu ve bu arada da Kova’ da güçlü konumda hareket ettiğini aklımızda tutarsak; sınır komşularımız ile olan ilişkilerimiz, Dünya basınında topraklarımızla ilgili alacağımız kararlar gündeme oturabilir.

  • Kova

Kişisel farkındalık ve sağlık konularında dış etkilere açık bir dönemdesiniz. Dikkatli olmanızda fayda var. İlişkiler konusunda olumsuzluklar yaşayabileceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Kendinizi ifade ederken verdiniz tepkiler beklenmedik etkiler yaratabilir. Başkalarının düşüncelerine önem vermeniz ve empati kurmanız sizin yararınıza olacaktır.

  • Oğlak

Bu dönem finansal konularda birtakım önemli kararlar almanız gerekebilir. Hukuki sorunlar yaşamamak adına yatırımlarınıza ve harcamalarınıza dikkat etmelisiniz. Ticaretle ilgileniyorsanız mantıklı davranmanız yararınıza olacaktır. Özellikle maddi konularda güvenmediğiniz kişilerle iş yapmaktan kaçınmanız ilerde sorun yaşamamanız için önemli.

  • Yay

Yakın çevrenizle olan ilişkilerinizi geliştirmek adına kısa yolculuklar yapabilirsiniz. Bu dönem hisleriniz mantığınızın önüne geçebilir ve sorunların çözümünde rasyonel davranamayabilirsiniz. Aile bağlarını güçlendirmek için atağa geçmenizde fayda var.

  • Akrep

Eşiniz, çocuklarınız ya da aileniz ile olan ilişkilerinizi sorgulayacağınız bu dönemde kendi hislerinizi ve düşüncelerinizi bir kenara koyup başkalarının ne istediğini anlamanız sizin yararınıza olacaktır. Ailenizin ve yakın çevrenizdeki insanların desteğine ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu desteği kaybetmemek adına yapıcı davranmalı ve ben merkezli düşünmekten kaçınmalısınız.

  • Terazi

Bu dönem kendinizi geliştirmek için alternatif fikirlere ihtiyaç duyabilirsiniz. Yeni ilgi alanlarına açıksınız fakat heyecana kapılmamalı ve temkinli davranmalısınız. Duygusal ilişkilerde beklenmedik gelişmeler yaşanılabilir. Kendinizi ifade ederken basit anlatımlara başvurmanızda fayda var.

  • Başak

İşiniz hayatınızın merkezine yerleşiyor. Kendinizi yoğun bir iş temposuna hazırlamanız yararınıza olacaktır. Eğer programlı bir şekilde ilerlerseniz bu dönem sizin için bir avantaja dönüşebilir. Aksi halde kendinizi bir kaosun içinde bulabilirsiniz. Evcil hayvan sahipleri bu dönem hayvanlarıyla ilgili sorun yaşayabilirler.

  • Aslan

Partnerinizle olan sorunlarınız sonunda çözüme kavuşuyor. İlişkilerinizi korumak adına çaba sarf etmesi gereken taraf siz olacaksınız. Bu dönem ikili ilişkilerinizde sabırlı olmak ve sorunları alttan almak sizin yararınıza olacaktır.

  • Yengeç

Elde etmek istedikleriniz için çaba göstermenizin gerektiği bu dönemde kendinizde birtakım değişikliklere gitmeniz gerekebilir. İlerde sorun yaşamamak adına maddi konularda dikkatli olmanızda ve hesabınızı bilmenizde fayda var. Bu dönem başarı elde etmek istiyorsanız fedakârlık göstermeniz gerektiğini unutmamalısınız.

  • İkizler

Eğitim ya da iş amaçlı seyahatler gündeme gelebilir. Uzun zamandır kafanızı kurcalayan sorulara sonunda cevaplar bulacaksınız. Bu dönem hayatınızda önemli olan birtakım değerler değişebilir. Bu değişim sizin hayata bakışınızı da oldukça etkileyecektir.

  • Boğa

Kariyeriniz için yapmış olduğunuz yatırımlardan olumlu geri dönüşler alamayabilirsiniz. Bu dönem karşıdaki kişilerden beklediğiniz saygıyı da göremeyebilirsiniz. Sosyal projelerde rol almanız kendinizi iyi hissetmeniz ve bu saygınlığın geri kazanımı için önemli görünüyor.

  • Koç

İnteraktif ilişkilerin azaldığı ve kendinizle baş başa kaldığınız bir döneme giriyorsunuz. Arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizde de dikkatli olmanız yararınıza. İkili ilişkiler beklediğiniz yönde ilerlemeyebilir. Karar alırken karşınızdaki kişinin düşüncelerine değer verdiğinizi ona hissettirin.

  • Balık

Uzun zamandır devam eden içe dönük yaşam tarzınız artık dışa dönük, insan ilişkilerinin yoğunluk kazandığı bir döneme giriyor. Bu dönem kendi kapasitenizi göstermeniz için biraz çaba sarf etmeniz gerekebilir. Zorlukların üstesinden gelme başarınıza ve kendinize olan güveninize siz bile şaşıracaksınız.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...