Yükleniyor . . .

İKİZLER BURCUNDA DOLUNAY (12 ARALIK 2019)

İkizler Burcunda Dolunay (12 ARALIK 2019)

Değişken bir Dolunay’a hazır mısınız? Duygularımızda ikileme düşeceğimiz hepimizi ayın son günlerinde yaşanacak Güneş tutulmasına hazırlayacak bir Dolunay yaşayacağız. Mutlaka aklınızda birtakım sorular oluştu. İlişkiler adına etkisi ne olacak, kariyerimde değişim yaşayacak mıyım, eski eşim/sevgilimle barışacak mıyım? Şimdi tüm bu soruları aklınızın bir kenarına not alın ve yazının detaylarına odaklanın. Böylece tüm sorularınızın cevaplarını da bulabileceksiniz. Aniden gelişen olayları sindirmek ve eş zamanlı olarak birkaç şeyle uğraşmak herkesin harcı değil. Rutin bir şekilde hayatını sürdürenler, işleri zamana yaymayı sevenler bu hıza uyum sağlamakta zorlanabilir. Dolunay, Merkür’ün hazırcevap ve pratik zekalı çocuğu İkizler burcunda gerçekleşiyor. İster istemez, tüm burçlar olarak ortama ayak uydurmak zorundayız.

Ne zaman gerçekleşiyor?

12 Aralık Perşembe günü sabah 07:12 sularında İkizler burcunda Dolunay meydana gelecek.

Gerçeklerle yüzleşmeye devam ediyoruz.

İkizler burcunda 19 derecede meydana gelen Dolunay’ın adı Satürnyen olacak. Çünkü Dolunay 19 derecede İkizler burcunda saf tutarken, Satürn de Oğlak burcunda 19 derece ile Ay’a meydan okuyor olacak. Satürn-Merkür 45’liği ise akıllara ziyan yorumlar yaptıracak.

Dolunay’ın anahtar konuları;

Dolunay; ikili ilişkileri, evlilikleri, birliktelikleri, anlaşmaları, ortaklıkları yakından ilgilendirecek.

Türkiye’nin Ay burcu İkizler’ de Dolunay meydana geliyor.

Özellikle ülkemizin Ay burcu İkizler ve Türkiye’nin Ay konumu üzerinde Dolunay’ı meydana getirdiğini ifade edecek. Ülkemizin 12. evinde etkili olan bu Dolunay, ülkece hangi aşamaya doğru yol aldığını da fark ettirecek. Yeniay’dan bu yana gündem şekilleniyor. Kasım ayının son günlerinde gerçekleşen Yeniay ile başlayan gündem, bu Dolunay’da en zirve noktasına eriştiğini vurgulayacak. 26 Kasım Yeniay yazımda gündemin bu günlerde şekilleneceğini belirtmiştim. 26 Kasım’dan itibaren Türkiye için önemli günlerin olduğunu gözlemleyeceğiz. Son dönemde gündemi adım adım okuyanlar, işin içinde olanlar gelişmelerden dolayı yabancılık çekmeyebilir.

Anın yükselenini Yay yönetiyor. Özgürlüğü, sınırları, borçları, geleceği düşünüyor, programlıyor olacağız. Bu evrede kişisel hayatlarda; paranın öne çıktığını, konforu tartıştığımızı, iş değişikliklerini ve gelecekte kendimizi nerede görmek istediğimizi belirlemek isteyeceğiz.  Yılın son günlerinde meydana gelmesi birçok şirketi hararetlendirirken, yeni planlamalar, yeni kararları getirebilir.

Dolunay’ın farklı bir yapısı var.

Satürn’ün aktif olduğu bu Dolunay esnasında, bütçe, harcamalar, indirimler, alışverişler, anlaşmaların geçen yıla oranla daha sınırlı, kısıtlı planlanacağını da işaret ediyor. Somut sonuçlara odaklanmak öne çıkacak.  İnsanların beklentilerinin yükseldiği bugünlerde, Satürn deyim yerindeyse ceplere akrep sokacak. Cimri, ikna bekler tavırlar süreçlerin uzayacağını ima ediyor. Kurumsal firmalarda çalışanlar için finansal planlamalar şaşırtıcı engellerle karşı karşıya gelebilir.

Hepimizi 2020’ye hazırlayan günleri tek tek saydıran bir döngüdeyiz.

Yeni yılın ne denli güçlü geldiğini bugünlerde anlayabileceğiz. Ve 2019 yılının hiç de sıradan bitmeyeceğini ifade edecek olan bir Dolunay’a şahit olacağız. 2019 yılı içinde bolca inişler ve çıkışlar barındıran, belirsizliğin bol olduğu bir yıldı. Beklemek, sorgulamak, tepki vermek, yükselmek bu koca yılın mottosu oldu. Ancak 2020 yılında hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını, rasyonel olmak gerektiğini, somuta odaklanmanın şart olduğunu bizlere yansıtacak. İkizler burcundaki Dolunay, herkesin kendine dair bir yol çizeceğini, yaşamını yönlendireceğini, fikrini değiştireceğini net bir şekilde fark ettirecek.

Hizalanan gezegenler büyük konuşmayı değil, büyük hamleler yapmayı öngörüyor. 7’den 70’e herkes tepkisini, duygusunu, düşüncesini sabrını ve psikolojisini ortaya koyacak.

Kişisel hayatlar!

Herkes kendisine göre, kendi mantığına göre hareket etmek isteyecek. Bizi bugünlere getiren, hazırlayan konum; 2019’un Eylül ayının gökyüzü hareketlerine ve Satürn’ün Oğlak burcundaki aktivitesine bağlayabiliriz. 

İkizler burcundaki Dolunay, 2019’un hesaplarının kapatılması gerektiğini ifade edecek. Dürtüsel tepkileri, keskin tavırları, diğer anlamıyla belirleyen ise Dolunay’la birlikte aynı gün ileriki saatlerde kavuşacak olan Satürn-Venüs ikilisi. Dolunay gerçekleşirken Venüs-Plüton’da kavuşacak. 13 Aralık’ta ise Venüs-Mars 90’lığı meydana gelecek.

Tüm bunlar aslında Dolunay’ın arkasının çok heybetli olduğunu, 20 senede bir kavuşan gezegenlerin hareketliliği yeryüzünde devasa kırılmaların olabileceğini ifade edecek.

  • Yüzleşmeler,
  • Ani sağlık haberleri,
  • Küçük ev kazaları,
  • Evlilikler, bağlılıklar, ilişkiler,
  • Zamanın hızı ve akışı

Dünyanın hızlı döndüğünü, zamanın büküldüğünü, iklimin kendini gösterdiğini, sel baskınlarını, hortum ve kasırgaların haberciliğini yapabilir.

Dolunay döngüsünde özellikle 8 Aralık’tan itibaren gezegenlerin kavuşumuyla birlikte hava burcu Dolunay’ının hiddetini hissetmeye başlayacağız. Bu Dolunay’ı atlatmanın en iyi yolu sakin kalmak. Aynı zamanda duygusal dünyanın bastırılması gerektiğini, gündelik hayatta yeni planlarla meşgul olmak gerektiğini, gelişen olaylara en soğukkanlı halinizle karşılamanız gerektiğinin altını çiziyorum.

Burçlara Notlar.

Oğlak; sırlar en yakınlarınızdan gelecek. Şok edici detaylar tek tek önünüze gelebilir.

Koç; hesap etmediğiniz geçmişten birileri hayatınıza girmek isteyebilir, hisleriniz çevrenizden tepkiler almanıza neden olabilir.

Terazi; önünüzdeki fırsatı bunca zaman nasıl göremediğinize şaşıracaksınız. Yolculuklarınız sıklaşabilir.

Yengeç; insanların bu kadar sırları olduğuna şaşıracaksınız. Yakınlarınız, özel ve kimsenin bilmesini istemediği konular için size başvurabilirler.

Yay; aşk, entrika, söylentiler ilişkinizi yeniden değerlendirmek isteyeceğinizi ifade edecek. Anlaşma yapmak üzere harekete geçebilirsiniz.

İkizler; hayatınızı belirlemek, ileriye bakmak ve yolunuza çıkan engelleri aşmak için sadece çalışmak isteyeceksiniz.

Başak; yeni oluşumlar, gruplar ilginizi çekecek. İlişki kovalamaya çalışırken önünüze rakipler de düşecek.

Balık; aileniz, yuvanız, koşullarınız için temponuzu belirlemek isteyeceksiniz. Güvensizlik çektiğiniz bir konuda annenizle yüzleşebilirsiniz.

Kova; iş, sorumluluklar, organizasyonlar, çocuklar sizi en çok meşgul eden konular arasında olacak. Topluluklara hitap etmeyi, görünüşünüzde yapacağınız değişimi seveceksiniz.

Akrep; miras, nafaka, emek vermeden kazanılan gelirleri yönetmek için çabalamanız gerekebilir. Tutku ve aşk kıskançlıklarınızı perçinleyebilir.

Aslan; grup çalışmaları, kalabalık arkadaşlar, yurtdışı, eğitim gibi konular merkezinizde olacak. Hobilerinizi profesyonel bir alana taşıyabilirsiniz.

Boğa; Para, güven, yatırımlar, emek verdiğiniz iş kalemleri ve eşinizin kariyeri gündeminizde olacak.

Zeynep Turan

20-11-2019

Yazının tüm Hakkı Saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...