Yükleniyor . . .

ÇOCUĞUNUZU BURCUNA GÖRE DEĞERLENDİRİN...

ÇOCUĞUNUZU BURCUNA GÖRE DEĞERLENDİRİN...

Burçlarından size önemli ipuçları veriyoruz!

Pedagoji, çocuklarda eğitim, bilim ve teorisi anlamını taşır. Çocuklarda öğrenme, öğrenme problemleri pedagojinin alanına girer. Pedagoji, çocuk yetiştirme bilimidir. Çocuğun kişiliğinin gelişmesine yardımcı olan bir daldır.

Çocuğumu doğru anlama yolları nelerdir? 

Koç çocukları; algısı çok yüksektir. İstediklerini elde etmek için inatçı bir tavır sergileyebilirler. Yapılması gereken; sınırların ve kuralların net olarak belirlenmesidir. Koç çocuğunuza her zaman tutarlı ve kararlı davranın ki o da yapması ve yapmaması gerekenleri daha net algılayabilsin. 

Boğa çocukları; yanında oluşan olaylara karşı son derece hassastırlar. Anne baba arasında kavgalara kendilerinin neden olduğu duygusuna kolayca kapılabilirler. Yanında ses yükseltmemek ve çocuğun kaygılarını yok etmek gerekir. 

İkizler çocukları; büyüme evrelerinde size durmadan bir şeyler anlatmak isteyebilir. Konuşmayı çok severler. Fikirlerinin değer gördüğünü hissedebilmesi için ona zaman ayırın ve ne söylerse dinlemeye çalışın; karşınızda yetişkin bir insan varmışçasına…

Yengeç çocukları; alıngan ve hassas bir kişilik yapısına sahiptir. Kendinizi çok frenlemelisiniz çünkü hayatı boyunca öğrendiklerini ve yaşadıklarını anlamaya çalışacak; yanında olmanızı isteyecek güven duygusuyla… Sabırla ve sakinlikle ona yalnız olmadığını hissettirin.  

Aslan çocukları; inatçı yapılarıyla yorucu olabilirler. Fakat o kadar pozitiflerdir ki bu dediğim dedik halleri, size hiç de sevimsiz gelmez. Dikkatli olun, size her istediğini tatlılıkla yaptıracaktır. Çocuğunuzun bağımsızlığı için hem cesaretlendirilmeye hem de disipline edilmeye ihtiyacı olduğunu unutmayın.

Başak çocukları; dikkatleri çok çabuk dağılır. Çocuğunuza ona nasıl yardımcı olabileceğinizi sormakla başlayabilirsiniz. Dikkat eksikliği olan çocukların sezgileri çok gelişmiştir. Eğer nasıl daha iyi öğrenebilecekleri kendilerine sorulursa, bunu anlatmaktan çekinmeyeceklerdir. 

Terazi çocukları; çevrelerinde olup bitenlerden hiç ummadığınız kadar çok etkilenirler. Çocuğunuzla birlikteyken ses tonunuza bile dikkat etmenizi öneririz. Ürkek ve kırılgan yapıları, yaşanılan gerginliği unutmayacaktır. Bir hatırlatma; çocuk öfkeyi de sevgi ve hoşgörüyü de evde görerek ve yaşayarak öğrenecektir.

Akrep çocukları; yönlendirilmekten hiç hoşlanmazlar, onu yönlendirmeye asla çalışmayın. Son derece kararlı bir tavır sergileyebilirler ve bu tavır sizi şaşırtabilir. Yönlendirmek, bir iletişim engelidir. Yönlendirme yerine, karşılıklı anlaşma yapmayı size önerebiliriz. Onu bir yetişkin gibi karşınıza alıp dinleyin… 

Yay çocukları; aile desteği onlar için çok önemli... Başarılı olmak için aile desteğine her zaman ihtiyaç duyarlar. Büyüse de ailenin varlığını yanında isteyecektir. Yeni girişimleri olduğunda çocuğunuza güven veren uzun cümleler kurmayı hiçbir zaman ihmal etmeyin…

Oğlak çocukları; sakin görünmelerine rağmen azimli ve inatçı çocuklardır. Ebeveynlerine fazlasıyla düşkündürler. Bu sebeple en ufak bir hareketiniz, onlarda büyük hayal kırıklıklarına sebep olabilir. Çocuğun kaygılarından kurtulabilmesi için farkındalık geliştirmesi, problemin çözümünde oldukça iyi bir başlangıçtır…

Kova çocukları; asi ruh halleri ile dikkat çekerler. Tavırlarıyla sizi öyle bir etkisi altına alır ki isyankârlıklarına boyun bile eğebilirsiniz. Ebeveynlerin tutum ve davranışları, uyguladıkları disiplin; çocuk üzerinde oldukça etkili ve önemlidir. Disiplini dengeli uygulamanız gerektiğini unutmayın. Aşırı disiplin, korku ve öfke duygusunu doğuracak; bu da çocuğun isyankar olmasına sebep olacaktır.

Balık çocukları; şefkat ve ilginizi hiçbir zaman eksik etmeyin… Çok sosyal ve sevecenken, ilgisizlikten bir anda içine de kapanabilir. İlgilerini biraz dağıtmayı da deneyin. Örneğin güvenle oyun oynayabileceği bir ortam yaratın, sizin üzerinizdeki yoğun ilgisi azalacaktır.   

Astrolog ZEYNEP TURAN

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...