Yükleniyor . . .

BOĞA BURCUNDA YENİAY (2019)

BOĞA BURCUNDA YENİAY (2019)

‘Yeni bir şeylere başla’ mottosunu taşıyan bir Yeniay’ı karşılıyoruz. Uzun bir aradan sonra toparlayan, iyileştiren, yolunu arayanları düzene sokan, şifalandıran bir döngü başlıyor.  Birtakım kırgınlıklara da son verecek. Düşünceleri eyleme geçirecek bir etki yaratacak.  Yakın ilişkilerde dengeleri oluşturacak. Adaletli, açık sözlü, etik olmamızı sağlayacak.  Gökyüzü toprak ağırlıklı hareket ederken Boğa burcunda, Yeniay meydana geliyor.  Bu oluşum esnasında gökyüzü elbette yine yalnız değil, bazı gezegenler eşlik edecek. Böyle olunca etkisinin yoğunluğu artacak. Gündemde ana hatları ile birçok farklı konu sahnede yerini alacak.  Sonraki paragrafta bunları yakından inceleyeceğiz. Mayıs ayının bahar rüzgârı 2019’un bugüne kadar gelişen ağır havasını, nispeten hafifletebilecek. Evet, yol gösterici ve şifacı olabilecek.

Ne zaman gerçekleşiyor?

5 Mayıs 2019 Türkiye saatiyle 00.50 sularında Boğa burcunda Yeniay başlıyor.

Kimler eşlik ediyor? Etkileri neler?

Toprak hâkimiyetindeki gökyüzüne Yeniay eşlik ederken, Satürn ile iletişim kuruyor. Mars ile de yakınlık kuruyor.  İkizler burcunda hareket eden Mars, bir adım ileride bu oluşumla temas kuruyor. Gizli kahramanları da var; Uranüs-Neptün 45’liği. Toprak ağırlıklı etkiye sahip olması da kişisel hayata destek attığının göstergesi olacak. Gündelik yaşamdan, yakın gelecek planlara kadar ilgi alanını genişletecek. Kardeşler, kuzenler, komşular, iş arkadaşlarımız yakın temasta olduğumuz her kim ise gündemde bol bol iletişim olacak.

Ölüm hak, miras helaldir.

Miras, gayrimenkul konularının bolca konuşulduğu ve gündeme geldiği bir dönemi temsil ediyor.  Kişilerin ‘Varlıkta, yoklukta hakkımı almak istiyorum’ tabirinde gelişmelere açık olduğunu gözlemleyebiliriz. Mayıs ayının gündemini Yeniay belirlerken para konularını dile getirecek. Aile içinde paranın çokça konuşulduğu yapıları yakından ilgilendirecek.  Bunu da eklemek isterim; büyük insanların da bir yandan günahlarını ortaya çıkaracak.

Yeniay’dan bir gün sonra meydana gelen transit oldukça dikkat çekici. Geri giden Satürn, Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum yapıyor. Aslında 6 Mayıs’tan sonra Yeniay’ın gücünü göstereceğini ima ediyor. Bu anlamda tarihe atıfta bulunurken, tarih tekerrür edecek.

21. yüzyılın liderlerine neler oluyor?

Gökyüzü değişimi tetikleyen bir döngüyü işaret ediyor.  21. yüzyıla damga vuran günümüzün liderlerinin yer değiştireceğini işaret ediyor. Bu yüzyılda liderlerin, devrimlerin ve rejimlerin ara yüzleri ile karşılaşacağız. Dengelerin değişime uğradığını fark edeceğiz. Türkiye’nin Natal haritasının karşısında konumlanan Yeniay, ülkemizi yakından ilgilendiriyor. 

6 Mayıs’tan sonra Mars-Jüpiter karşıtlığı adeta dünyanın başını döndürecek. Gökyüzü hareketleri dur durak bilemeyecek. Dünyada neler oluyor, merak ediyor ya da takip etmek isterseniz ‘Kader Yeniden Yazılıyor’ kitabımda ele aldığım mayıs ayı temasını okumanızı tavsiye ederim.

Sıkı tutunun zaman eğriliyor!

En hızlı hareket eden 20 yılın içinde olduğumuzu bilim insanları da dile getiriyor. Sadece teknoloji konularını barındırmıyor.  Birtakım insanların bu zamana kadar ulaşamadıkları konular hakkında sıçrayışlara tanık olabiliriz. Bu sıçrayışlar sadece kitleleri uyandırmayacak aynı zamanda farkındalıkları da getirecek.

Kimler, hangi konular gündemde olacak?

İngiltere’de Meghan Markle’ın doğumu gündeme geldiği kadar, Prenses Kate’in aldatılıp aldatılmadığı konusu da konulaşacak.  21 Nisan doğumlu Kraliçe II. Elizabeth ise ön planda yerini alacak.

Mayıs ayında her şey yolundaymış gibi görünen evlilikler gündeme gelebilir.  Evliliklerin toparlanması girişilen tavırlar, yolculuklar, seyahatler gündemde olacak. Evliliklerin maddiyata dayalı olarak güvence altına alınması gündeme gelebilecek. İkili ilişkilerin kara kutusunu açacak olan Yeniay, 6 Mayıs’tan sonra tek tek devrede olan transitlerle gündemi coşturacak.

Evlilikler ve ilişkiler gündemde!

Her şey yolunda diyorsanız problem yok ama ilişkileri sallantıda olanları desteklemeyen bir Yeniay var. Uzun zamandır ilişki yaşayanlar, aynı evi paylaşanları, uzun yıllar evli olanları, maddi manevi birbirine destek olan ilişki yapılarını iç sorgulamaya itebilir. Sorun aramak değil bu içerik, ancak kendimize dair bir yolculuk yapmamıza ön ayak olacak.

Sosyal ilişkileri şekillendirecek.

  • Gökyüzü kök saldığımız alanları buldurmaya çalışacak,
  • Sorumluluklarımızı keseye koyup tartmamızı isteyecek,
  • Önümüzdeki herkesi gözden geçirmemize yardımcı olacak,
  • Kendimize nasıl öncelik vermemiz gerektiğini gösterecek,
  • Estetik kaygılarımızı gündeme getirecek,

Devrim gezegeni Uranüs’ün Yeniay’ın hemen yanı başında etkili olması, kişilerin radikal değişime ihtiyacı olduğunu gösterebilir. Öncelikle bu değişimden kastım, başta görünüm olacak. Saç rengi, stili, giyim tarzı, renk seçimi, ardından evimizdeki aksesuarlar, alternatif sporlar ve yaşam biçimine etki oluşturacak.

14 Mayıs’a kadar yaşamımızın ne denli karışık olduğunu görebileceğiz.  Aile bireyleriyle ilgili dengeler, haklar, sahip olduğumuz her şeyi yeniden gözden geçireceğiz. Son 3 yıldır devam eden küslükleri bitirecek. Çok yakınımızda olup da bir türlü eleştiremediğimiz kişilere dair içsel sorgulamalar yapabileceğiz. Seviyormuş gibi yapanlardan uzaklaştığımız bir dönemi de başlatacak.

NOT: Boğa burcundaki Yeniay’ın burcunuza etkilerini Ayrıntılı Aylık Burç Yorumları’nızdan okuyabilirsiniz.

Zeynep Turan

25-04-2019

Yazının tüm hakkı saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay, 12.37’de Oğlak burcuna geçiyor. “Kurallar düzeni belirler” mottosuyla hareket edeceğiz. Alacak-verecek davaları gündeme gelirken, bencil tavırlar ön plana çıkacak.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...