Yükleniyor . . .

BAŞAK BURCUNDA YENİAY (2018)

BAŞAK BURCUNDA YENİAY (2018) 

‘Acaba’ demeyi, sorgulamayı ve çuvaldızı önce kendimize batırmayı öğretecek bir dönem başlıyor. Deneyim konusunda geçen ay kadar celallendirmeyecek olup, kişileri bireysel olarak eleştiriye davet edecek. Başak burcunda gerçekleşen bu Yeniay’ın farklı bir sinerjisi olacak.

Belki ilk defa günah çıkarmayı, özeleştiri yapmayı, davranışlarımızı gözlemlemeyi tercih edeceğiz. Yeniay’ın amacı; önce kendimizi çeki düzene sokmamızı sağlamak. Kaşıkla verip kepçe ile almaları geride bırakan gökyüzü, biraz da olsa ak akçe kara gün içindire dönecek. Titizliği ve detaycılığı ile nam salmış bir burçta Güneş ve Ay aynı paralellikte sıralanıyor. Merküryen bir etkiye sahip olması dışında yoğun Retro ve ateş etkisinden kurtulan gökyüzü; bu yılın beklide en iyileştirici Yeniay’ını oluşturuyor olacak. Venüs’ün Akrep burcuna geçmesini bu Yeniay sırasında biraz kurcalamak gerekecek.

Ne zaman gerçekleşiyor?

9 Eylül Pazar günü Türkiye/ İstanbul saati ile 18:00 sularında Başak burcunda gerçekleşecek. Anın yükseleni ise Kova burcunda olacak.

Nasıl mı etkiler? Hep birlikte bakalım;

Altında amaç aramak istersek Venüs’ün bu Yeniay’a katkısı dillere destan olabilir. Bu sefer yoğunluklu olarak ilişkileri gündemine taşıyacak.  Kıskanç ve kısıtlayıcı kişilerin işinin zor olduğunu ifade edebilir. Toprak ve suyun hâkim olduğu gökyüzünde kendinizi köşeye sıkıştırılmış gibi hissedebilirsiniz. Sanki arkanızdan konuşuluyormuş hissinden kurtulmak zor olabilir. Uzun zamandır fark etmediğiniz duygular ile sizi baş başa bırakabilir. Kendi çapınızda dedektiflik yapmak Yeniay’ın gizli anahtarı olabilir.

Gökyüzünün sonbahara yüzünü döndüğü bugünlerde Güneş ve Ay’ın toprak burcunda hareket etmesi ve ateş ile suyun hiç olmaması Yeniay’ın ruhunda dostu ve düşmanı birbirinden ayrıştıracak. Bu esnada saf değiştiren insanlarla temas edeceğiz. Gözümüzün içine baka baka kimlerin yalan söylediğini de göreceğiz.

Yeniay’ın eş zamanlı herkese söyleyeceği; adam yokluğunda keçiye Abdurrahman Çelebi denir atasözü olacak. İlişkilerde ise ne sakal minnet ne bıyığa sözünü bizlere anımsatacak.

Gökyüzü toprakta iktidar kurarken aynı zamanda Büyük Üçgen gerçekleşiyor ve Ay-Venüs 45’liğini meydana getiriyor. Ayran içtik ayrı mı düştük deyimine açıklık getirirken sıkı dostlukların gidişatını gösterecek. Bol dedikodulu gündemlerin de olacağını işaret ediyor gökyüzü.  Dostu çok olanı sevindirirken, düşmanı çok olanın da ağzına laf vereceğini işaret ediyor.

Toplam 14 yıldır Balık burcuna farklı bir sinerji katan Neptün’ün bu Yeniay’a eşlik edişi tesadüfi olmayacak. Bazı insanların kişiliklerinin tam olarak oturmadığını bize gösterecek.

Türkiye’de neler oluyor?

Ülkemizdeki ağır topları, spor kulüplerini, kulüplerin başkanlarını ve gelir durumlarını işaret eden gökyüzü, geçmişten gelen konuşmaların yeniden gündeme gelebileceğini de vurguluyor. Tellioğullar’ı ve Seferoğullar’ı gibi karşı karşıya kalabilirler.

Türkiye için gurur kaynağı oluşturacak başarılar genç nesilden gelecek. Özellikle spor ve bilim dallarında öne çıkan, dünyanın da sözünü ettiği kişileri sık sık duyacağız.

Dünya’da ise; din ve gelenekler konuşulacak. Din öğeleri birçok markanın kullanım alanına girerken moda sektöründeki bu dalgalanmalar dikkate şayan olabilir.

Avrupa’yı yakından ilgilendiren bu Yeniay’ın gündeminde ise birçok ülke olacak. Fransa, İngiltere, Hollanda gibi ülkelerin birbirleri ile ilişkilerini ve vaatlerini gündeme getirecek. 2018 yılında bir bu eksikti dediğimiz gelişmeleri nabzında tutabilir.  

Alışkanlıklara dikkat!

Özellikle ilaç bağımlısı olan kişileri yakından ilgilendiren günler yaşayacağız. Erkeklerin bağımlılıkları konusunda ne kadar sıkıntılı olduklarını görebilirsiniz. Kadınların ise alışveriş bağımlılığının ne kadar zarar verici noktalara gelebileceğinin altını çizecek gökyüzü. Bu Yeniay’da Neptün’ün devreden kopmaması bağımlılıkları ciddi anlamda gözler önüne sererken neredeyse herkesin kendine göre bazı korkularını, bağımlılık konusu olabilecek takıntılarını ortaya dökebilecek.

Kimleri etkiliyor?

  • İkinci evliliğini yapanları
  • Gazeteleri ve gazetecileri
  • Yazarları
  • Dizi sektörünü ve oyuncuları
  • Çocuk sahibi olmak isteyenleri
  • İklimi
  • Bilim insanlarını

Burçlara Etkisi;

KOÇ: İş hayatınız ile ilgili beklemediğiniz değişiklikler yaşayabilir, çevre değişikliği yapmak zorunda kalabilirsiniz.

BOĞA: Aklınızdaki kariyer hedefinizi bu süreçte şekillendirebilirsiniz. Statünüz ile ilgili gelişmeler yaşayacaksınız.

İKİZLER: Yaşam alanınız ve yaşam koşullarınız ile ilgili ciddi revizyonlar yaşayabilirsiniz. Ebeveynleriniz ile ilgili konular gündeminizde.

YENGEÇ: Kardeş ya da kardeş kadar yakın gördüğünüz dostlarınızla olan iletişiminizde değişimler söz konusu olacak.

ASLAN: Maddi kaynaklarınızı etkisi altına alacak olan gökyüzü kazanç yönetiminiz ile ilgili ciddi kararlar alacağınızın altını çiziyor.

BAŞAK: Benlik duygunuzun çok daha ön plana çıkacağı bu süreçte aile ve iş hayatınıza dahil olmak isteyen kişilerle aranıza duvarlar öreceksiniz.

TERAZİ: Gizli kalmış, sır olarak saklandığını düşündüğünüz gerçekler ortaya çıkabilir. Gündeminiz kendiniz olacak.

AKREP: Hedefleriniz ile ilgili gelişmeler yaşayacaksınız. Uzun zamandır planladığınız satın alımı gerçekleştirebilirsiniz.

YAY: İş ağınızın genişleyeceği günler yaşarken, özel ve iş hayatınız ile ilgili değişimler gündeme gelebilir.

OĞLAK: İş seyahatleri, eğitim ve kurs gündeminiz oldukça yoğun olabilir. Bu döngüde şehir ya da ülke değiştirebilirsiniz.

KOVA: Miras, çalışılmadan kazanılmış gelirler gibi maddi konular ile ilgili gelişmeler yaşayacaksınız.

BALIK: Sosyal ilişkileriniz ile ilgili değişimler yaşayabilirsiniz. Ortaklı işler gündeminizde olacak.

Zeynep Turan

14 -08-2018

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay, 12.37’de Oğlak burcuna geçiyor. “Kurallar düzeni belirler” mottosuyla hareket edeceğiz. Alacak-verecek davaları gündeme gelirken, bencil tavırlar ön plana çıkacak.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...