Yükleniyor . . .

AKREP BURCUNDA DOLUNAY (14 MAYIS 2014)

14 Mayıs, saat 22.15‘te Akrep-Boğa aksı üstünde gerçekleşecek Dolunay, “biz” olmakla “ben” olma arasındaki çelişkiyi anlatıyor. Duygusal kararlar almakta zorlansak da, maddi konularda oldukça cesuruz! Dolunay zamanları bitiş ve sonlanma enerjisini yoğun hissettirdiği için yeni bir adım atmak yerine, elimizde olanları sonuçlandırmaya çalışmalıyız. Mars ve Pluton’dan enerjisi alan Akrep de bizi bu günlerde destekleyecektir. Sizi sınırlandıran, özgürlüğünüzü kısıtlandıran olaylara karşı sesinizi yükselteceğiniz bir Dolunay’dan bahsediyorum… Aşkta ise tutku, kıskançlık, gizli aşklara meyilli olma, derin duygular bizi sarıp sarmalıyor!

Dolunay’ın Kahramanlarını Tanımak ister misiniz?

Sahnede Akrep var; Asc Yay burcunda yükselirken, Tepe noktasında (Mc’de) ise Terazi bize göz kırpıyor… Yeni bir hikâye ve başlangıç yazmak için dik duruşları ile çemberin bir köşesinde gökyüzü sofrasının esas oğlanı Güneş, Boğa burcunda yerini alırken; diğer bir köşesinde duyguların anası Ay, savaşçı bir burç olan Akrep’te hazır bekliyor!  Azimli bir ruha bürünen Ay, Akrep burcunun asiliği ile yok olmayı göze almış durumda. Güneş ise Boğa’nın heybetli ve gururlu duruşunu sergilerken “ne olacağım?” sorusu büyük bir dert içimizde...

Hikâyemizin ana karakterleri belli, diğer oyuncular ise Ay’ın yanında saf tutmuş Satürn, Güneş’e yetişmeye çalışan güzeller güzeli Venüs, dönüştürücü gezegen Uranüs! Bu gezegenlerin arasındaki kavuşuma kadar, ortam oldukça coşkulu aslında… Kafamızda, bizi düşündüren konularla ilgili bin bir senaryo var. “Beynim saliseden daha hızlı çalışıyor” kelimesini iletişim gezegeni Merkür’e borçluyuz tabii ki... Kendini büyütüp ortaya çıkardığı burçta hareket ederken (İkizler burcunda) düşünmenin sonsuzluğunda kaybolabiliriz.

Değişimi kabul etmek için önce yüzleşmek gerekir.

Plüton, Oğlak burcunda hırslarımızı hırs katarken, bir de yetmiyormuş gibi geri harekette… Kimdir Plüton, neden bu kadar etkili diyenlere ufak bir hatırlatm: Plüton bilinmeyeni, yani ölüm ve ölümden sonraki hayatı temsil eder. Yeniden doğuşun, dönüşümün, başkalaşımın, başlangıç ve bitişin gezegenidir! Pluton, bulunduğu herhangi bir eve ya da yakınlaştığı gezegene yoğunluk ve güç verir. 2040 yılına kadar Oğlak burcunun evinde misafirliğini sürdürecek olan bu gezegenin bizi en çok etkileyeceği zamanlar ise gerileme zamanları olacak. Bu yüzden 14 Nisan – 22 Eylül tarihleri arası bu senenin önemli aylarını oluşturuyor!

Kısacası Pluton, Eylül ayına kadar hırslarımızın kurbanı olup olmamak için bize fazla şans bırakmıyor. OYUNU KURALINA GÖRE OYNAMAK ÇOK ZOR! Konudan sapmış gibi gözüküyor olabilirim ama Dolunay’ın gücüne güç katan açıları anlatmasam olmazdı! Geri hareketiyle bizi sarsmaya devam eden bir diğer gezegen Satürn’den de bahsetmeden olmaz…

Genç olmak çok zor!

Satürn transiti bizi oldukça hırpaladı, yordu ve 2014’ün sonuna kadar yormaya da devam edecek. Gücü elinde barındıran ve büyüten Akrep ile siyaseti, politikayı, güç gösterilerini sembolize eden Satürn bir araya gelince devlet sisteminde yıkımlar yaşanması mümkündür; fakat bu yıkım bir bitiş değil başlangıç olacaktır. Akrep burcu yıkar, geçer ama tekrar doğar! Anayasal düzenlemeler, iç dengeler, ülke içi problemler de gündemimizi oluşturacaktır. Bireysel olarak nasıl iç dünyamıza dönüyorsak, ülke olarak da iç dünyamızda daha meşgul olacağız. Yani, 2014’ün sonunda yeni bir devlet yapılanması ile karşı karşıya kalabiliriz. Satürn son hamlesini mutlaka yapacaktır.

Türkiye’nin 5. Evinde geri giden Satürn, bu günlerde Ay’la kavuşuyor. Eğitim sistemi, çocuklar, hamilelerde hassaslık, anne figürleri ile ikili ilişkilere yüksek beklenti konuşurken kavgaya kavgandan dönülmez sözlere terfi edebiliriz. Halden alamaz günlerde yapılan işler halden anlamaz yaralara sebebiyet verebilir. 29 Nisan’da Boğa burcunda yaşanan Güneş tutulması ve yine geçen hafta gerçekleşen büyük kare açılarının etkisiyle daha da güçlenen Satürn bize bir dizi sürpriz hazırlıyor tabii ki… Kimyasal silahlar, petrol yatakları, yer altı kaynakları, maden ocakları, taciz, tecavüz gibi cinsellikle ilgili konular, mafya diye tabir ettiğimiz yer altı güçleri, terör, depremler, ölüm oranında artış… Gerçekten de ses getirecek olaylara işaret ediyor gökyüzü ve Dolunay bu olaylarda en masumu kalıyor.

Aşkın cinselliğinin boyut değiştirdiği bir hafta!

Bu ne demek şimdi diyenler olmuştur mutlaka… Akrep burcunda gerçekleşecek Dolunay, paylaşımlarda cesaret verirken; uzun ilişkilere canlılık getiriyor! Tutkuluyuz, isteklerimiz ve beklentilerimiz yüksek, hevesliyiz, anında elde etmek istiyoruz... Kıvrak zekanın iç yansıması, libidoda patlama yaşatabilir! Bu şu da demektir, ilişkilerde duymaktan korktuğumuz, konuşamadığımız ve konduramadığımız ne varsa dillendiriyoruz. Ayrıca bu Dolunay ile birlikte hiçbir şey yüzeysel kalmadığından, sırlar da patır patır ortaya dökülebilir. E, bu da doğal olarak bizi daha gergin ve daha savunmacı bir ruh haline sokacaktır. Hakkımızda hayırlısı!

Su grubunun ön planda olması; su burçlarının problem çıkarabileceğini, su ile ilgili temaların hız kazanacağını, su ile çevrili ülkelerin ya da burcu su grubundan olan ülkelerin ön planda olacağını işret ediyor. Sorumluluklara bakış açımızın 2 Mart’tan bu yana çok ciddi bir şekilde değişmiş olması, Satürnyen bir etkidir.  Bu sizi korkutmasın; yapabileceğinizden daha fazla sorunu, bu dönemde çözebilirsiniz. Eksiklerinizi görmek için bundan daha baskın bir dönem olmayacaktır!

Tekrar tekrar söylemekte yarar var; unutmamız gereken şey aslında Satürn’ün geri hareketi! Siz unutsanız da zaten o kendini Temmuz ayına kadar asla unutturmayacaktır. Bu dönemde projelerimizi yavaşlatırken, çıkmazda kaldığımız konularda bilgi toplamamıza yardımcı olacaktır. Her gezegenin bin bir faydası, bin bir de zorluğu vardır. Bu süreci, her ikisi olarak da algılayabilirsiniz…

Bu dönem olayların akışı yönü, duruşu, yapısı değişmeye gebe! Bilginize…

Astrolog Zeynep Turan 

Yazının Tüm Hakları Saklıdır 

06.05.2014

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...