Yükleniyor . . .

2024 YILINDA DÜNYA’DA NELER OLACAK?

2024 YILINDA DÜNYA’DA NELER OLACAK?

2024 yılının baş döndürücü hızı dünya sahnesinde birçok değişimi, yıkımı ve inşasını beraberinde getirecek. 2024 yılının gezegen hareketleri, her gün karşılaştığımız sıradan bir yıl olmadığını yılın sonu geldiğinde, yaşadıklarımızı gözden geçirirken ancak kavrayabileceğimizi işaret ediyor. Gökyüzünde, bir döngü başlarken siyasi ve politik arenada, kültürde ve bilimde önemli gelişmelerin yaşanacağının altını çiziyor. Yaşadığımız gezegen, sanki kendi hikayesini yazmaya ve yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Baş döndürücü hızı insanlık için bir dizi test gibi geçebilir.

Gezegenlerin gözünden 2024 yılına dair gelişmelere göz atmaya hazır mısınız? Kartografi haritalarına göre merak edilenler…

İsrail – Filistin Savaşı Nasıl Devam Edecek?

Gündem çok hareketli olsa da ne olacağının belirsiz olduğu günlerden geçiyoruz. 2023 yılı çok zor bir yıldı. Dünyayı, ülkemizi, hayatımızı ve psikolojimizi çok zorladı. Bunu da anlatan bize Plüton‘un Haziran ayından itibaren tekrar Oğlak burcuna gelişi oldu.

16 Ocak tarihinden itibaren Plüton‘nun burç değiştirmesiyle, 2024 yılı tarihte az yaşanan yıllardan birisi olacak. Ama 2023 yılının yıkıcılığını barındırmayacak. Tarihte az yaşanan bir yıl önce 16 Ocak 2024’ten 13 Şubat’a kadar, hızlı ve yavaş hareket eden gezegenler eş zamanlı Kova burcuna geçiş yapacak. 2024 yılının rengini de bu tarihler arasında tanımlayacağız. Ardından Plüton Kova burcunda geri gitmeye başlayacak, Neptün de Balık burcunda son derecelere kadar gelecek. Bu da demektir ki 2023 yılının benzer gökyüzü olaylarına ev sahipliği yapacağız.

7 Ekim 2023 Cumartesi tarihinde Demir kubbenin zafiyeti olarak yansıyan ve sonrasında devam eden tarihte az yaşanan soykırımlardan birine hala şahit oluyoruz. İsrail Filistin olayında 7 Ekim 2023 tarihinin bir benzeri daha yaşanacak mı derseniz; 7 Nisan 2011 yılında inşa edilen demir kubbenin 2024 yılında, 30 Nisan - 9 Haziran arasında tekrar bir zafiyet gösterebilir.

Peki Bu Zafiyet Karşımıza Neler Çıkaracak?

Maalesef Mescid-i Aksa’yı ilgilendiren olaylar karşımıza çıkabilir. Dini mabetlerin en çok konuşulacağı yıllarından birisi olacağını işaret ediyor 2024 yılı. 7 Nisan 2011 ile 7 Ekim 2023’ün karşılaştırması sonucunda ortaya çıkan matematik ile 30 Nisan’la 9 Haziran’ın Mescid-i Aksa için çok önemli tarihler olabileceğini işaret ediyor.

Stratejik planlar dahilinde giden bir savaşı din savaşları haline mi gelecek mi gelmeyecek mi sorusu da 30 Nisan 9 Haziran tarihleri arasında yanıt bulabilir. O tarihlerde Mars Koç burcuna geçecek. 1948 yılında kurulan İsrail’in haritasıyla, 7 Ekim 2023’te başlayan soykırımın haritasını karşılaştırdığımızda da bu tarihler arasında savaşın yörüngesinin değişebileceğini işaret ediyor. Bu tarihler geldiğinde savaş Akdeniz’e taşabilir.

Rusya – Ukrayna Savaşı Nasıl Şekillenecek?

2024 yılı, Rusya - Ukrayna Savaşı’nın da başka bir yöne evrileceğini iddia ediyor. Plüton, 16 Ocak’tan itibaren burç değiştirirken, önce savaşa sonrasında da Yeni kurulan Sovyetler Birliği’ne odaklanacağız. NATO’ya giren ülkeler kadar ayrılan ülkelerin olabileceğini kaleme alacağız ve onu son dakika gündemlerinde okuyacağız.

Biden mı, Trump mı?

Türkiye siyaseti çok hızlanacak olsa da Amerika Birleşik Devletleri, enteresan zorluklardan geçecek. 2024 yılının Kasım ayında Amerika’yı seçimler bekliyor. 2021 yılında seçimi kazanarak Amerikan Başkanı olan Joe Biden’a bye bye diyeceğiz.

Amerika tarihinde az görülmüş günlere şahitlik edecek. Hatırlarsanız, Beyaz Saray, Trump giderken çok enteresan olaylara ev sahipliği yapmıştı. 2024 yılındaki seçimlerde ise bunun dozu daha da artacak. Amerikan seçimleri, bir önceki seçimleri aratmayacak. Cumhuriyetçilerin büyük desteğiyle karşı karşıya olan 1946 doğumlu Donald Trump, ekonomik anlamda da seçime çok önemli bütçe ayıracak. Bununla ilgili en çok da dijital platformlarda kampanyasına yön verecek. Bir önceki seçimlerde olduğu gibi tavırlar sergileyeceğinden de hiç şüpheniz olmasın.

Trump Ceza Alacak Mı?

Tarihte görülmemiş şekilde Amerika eski başkanın ceza alması gündeme gelecek. Trump seçilse dahi cezası onanınca cezaevine girerken, ABD tekrar seçime gitmek zorunda kalacak. Kadın liderlerin gezegenler tarafından işaret edildiğinden geçtiğimiz sene sıkça bahsetmiştim. Amerika’nın ilk siyahi kadın başkanı 20 Ekim 1964 doğumlu, Mars’ı Aslan olan Kamala Harris son dakika adaylık açıklamasını yapabilir.

4 Temmuz 1776’da Merkür Retrosu’nda kurulan, Amerika Birleşik Devletleri’nin haritasında Plüton Oğlak burcunda 27 derecelerde hareket ediyor. Plüton, ortalama 248 yılda bir hareket ettiği noktaya gelir. Amerika Birleşik Devletleri, kurulduğundan bu yana Plüton Oğlak burcunda bu derecelerde ilk defa hareket ediyor. Trump giderken, Joe Biden seçilirken ne yaşadıysa bunun benzerini 2024 seçimlerinde bir daha yaşayacağını iddia ediyor gezegen hareketleri.

2024 Yılında Koltuğu Değişecek Liderler Var Mı?

İnsanlık yorgun. Her konuda bedel ödediği günlerden geçiyor. Dünyanın en gelişmiş ülkesi olsa bile son yıllarda sosyal devlet anlayışından iyice uzaklaşan devletler mevcut. Toplumlar bireysel sorumluluklardan iyice yorgun düştü. Üstüne son yıllarda çıkan savaşlar, toplumlara ırkçılık veya dincilik kavgasını geride bıraktırdı. Geçtiğimiz yıl dünyanın her yerinde protestolara ev sahipliği yapıldı. 2024 yılı da bundan farksız olmayacak. İnsanlık sokaklara dökülecek. Dünyanın en büyük meydanlarında, sadece savaşlar protesto edilmeyecek. Silahlanma da aynı tepkilerden payına düşeni alacak. 2024 yılında yönetim kadrosunda olan herkes eleştiriye ve protestoya maruz kalacak.

  • 2024 yılında dünyada; iflas eden devletlere, düşen hükümetlere, istifa eden kabinelere, tutuklanan devlet başkanlarına tanıklık edebiliriz.

2024 yılının tarihte az rastlanan bir yıl olmasının nedenleri arasında seçimler yatacak. Birçok ülke erken seçime gidecek. Erken seçimlerde koltuğunu kaybedecek diktatörler kadar demokratlara da ev sahipliği yapacak mavi gezegen.

  • Abdülfettah es-Sisi
  • Abdul Kabir
  • Aleksandr Lukaşenko
  • Andrés Manuel López Obrador
  • Binyamin Netenyahu
  • Jakov Milatović
  • Joko Widodo
  • Olaf Scholz
  • Prens Charles
  • Vahagn Haçaturyan
  • II. Abdullah (Malezya kralı)

2024’te Sağlık Alanında Nasıl Gelişmeler Yaşanacak?

2024 yılı bilimde çığır açarken, birçok hastalığın da cevabı bulunacak. İlaç sektörleri pandemi yıllarındaki gibi kâr ve kazançlara ev sahipliği yapamayacaklar. Lakin 1981 ve 2008 yılında yaygın olan ve 20 milyon kişinin hayatını kaybettiği iddia edilen HIV virüsü (AIDS) ile ilgili test kitleri yaygınlaşacak. Çünkü 1970-1984 yıllarında Neptün Yay döngüsünde ortaya çıkan HIV virüsü, Neptün Balık burcunun son derecelerinde hareket ederken, maalesef ki tekrardan gündeme gelebilir. 2024 yılında insanlığın eş zamanlı hareket halinde olması, gezegenimizin yörüngesini dahi kaydıracak türden olabilir.

Dünya Yeni Bir Salgına Ev Sahipliği Yapacak Mı?

16 Ocak - 28 Şubat 2024 tarihleri arasında Dünya Sağlık Örgütü açıklamaları ile dikkat çekecek. Her platformda yüksek sesle yapılan açıklamaları duyacağız. Lakin insanlık, Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamalarına kulak tıkayacak. Bölgesel salgınlar olsa da kapanma olmayacak. Dünya Sağlık Örgütü’nün Dünya’da gerçekliğini yitirdiğini 2024 yılında ülkelere baskı yapsa da toplumlara yön veremeyeceği fark edecek. Lakin sulardan bulaşan hastalıklar, birçok ülkede farklı isimlerle karşımıza çıkacak.

  • İshal, tifo, kolera, bağırsak paraziti, viral hepatit ve brucella 2024 yılında sıkça konuşulan hastalıkların arasında yerini alabilir.
  • Paraben içeren maddelerin kanseri tetiklediğine dair uzman ve bilimsel yayımlar artacak.

İklim Krizi Nasıl Gündeme Gelecek?

2024 yılında uluslararası yapıların içi boşalacak. Bundan etkilenen anlaşmaların başında da 12 Aralık 2015’te yürürlüğe giren Paris İkilim Anlaşması gündeme gelecek. 106 üye ülkesi olan yapının üyeleri ardı ardına ayrılacak. İlk etkisi de organizasyonlarının askıya alınması ile başlayacak. Sebebine gelecek olursak;

  • Büyük şehirlerde sosyal puanlama sistemi getirilecek.
  • Elektrikli araç dayatmaları sorunsal bir hâl alacak. Otomotiv sektöründe dev bir karadelik açılacak. Yılın ilk 6 ayında elektrikli araçların otomasyonlarında çıkan sorunlar sonrasında ortak bir karadelik ortaya çıkacak.
  • Jetlerin yaydığı gazlar ve hava kirliliğine etkileri ortaya çıkacak.
  • Uçakların hava kirliliğine etkileri araştırılma komisyonları iptal edilecek.
  • Yeni yakıt kaynakları arama çalışmaları doğanın tahribatına sebep olacak.

İklim krizi bir sarmala dönüştürülecek. Bunların başında ise kanalları ön plana sürecekler. İklim krizi bahaneleri, kanalların geçişlere kapatılması, tedarik zincirine ve lojistiğe ağır darbe vuracak. Bu da 2024 yılında ham madde krizinin ön görülemez bir noktaya getirecek. Dünyada tedarik zincirinin kopması nedeniyle yeni alternatif rotalar çizilecek. Afrika Boynuzu, Kızıl Deniz sıkça konuşulan bölgelerin başında gelecek.

2024 Yılının Konu Başlıkları Neler Olacak?

  • Deprem
  • Salgın
  • Güneş patlaması
  • Savaş
  • Resesyon
  • Devalüasyon
  • Gıda yetersizliği
  • Güvenlik

Bu başlıklar altında dünyanın her köşesine korku salmaya devam edecekler. Bir iki ülkeyi değil yüzlerce ülkeyi huzursuz etmeye çalışacaklar. Hatta korkunun dozunu da artıracaklar. Lakin bu mücadelenin kazananı, insanlık olacak. Toplumlar son yıllarda ardı ardına yaşadığı krizleri, kendi aklı ve mücadelesiyle yönetiyor ve çözüyor. Hükümetlerin yetersiz/sınıfta kaldığı birçok olaya birçok ülke de tanıklık ettik. 2024 yılında deyim yerindeyse bunun resmini çizeceğiz.

  • 2024’de ipleri koparan savaşlar veya tedarik zincirinin kopması olmayacak. Aradaki gelir makasının açılması, toplumların dizginlenemeyecek bir hâl amasına sebep olacak.
  • 2024 yılında her ülke kendi halkı ile karşı karşıya kalacak.
  • Küresel düzen ve kapitalist sistemler insanlığın tepkileriyle darbe alacak.

Yapay Zekâ 2024 Yılında Hangi Noktaya Ulaşacak?

Her sistem yapay zekâya bulanacak minvalinde bir yıla taşınıyoruz. Bizim bunu anlamamız ve fark etmemiz 2025 yılının Ocak ayını bulacak olsa da şu an kullandığımız, global sosyal medya platformları, yeni algoritmaların beta yayınını sürmeye hazırlanıyor. Küreselcilerin aslında kim olduğu ismen ve resmen 2024 yılının ikinci yarısında daha net ortaya çıkacak. Yapay zekânın, insan zekâsı ile karşı karşıya kalmaması için etik değerleri olduğu iddia edilen konseyler kurulacak.

  • 26 Kasım 2024 tarihine kadar birçok ülke 6G’yi yürürlüğe koyacak.
  • Sosyal medyalar ile entegre olan kimlikler,
  • Yeşil pasaportun 21. Yüzyıl versiyonu,
  • Sınırsız ve süresi özel çipler,
  • Space X’in rafa kalkan Start – Up projeleri
  • Kobi gibi kelimeler Out olurken, Blockchain gibi kelimelerin daha fazla kullanılmasına tanıklık edeceğiz.
  • 2024 yılında girişim savaşları olacak. Her firma sahip olduğu ürünün bir üst segmentine geçmeye çalışırken birbirleri ile de savaşa tutuşacaklar.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

15.12.2023 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

Günün Ruh Hali
Ay, 12.37’de Oğlak burcuna geçiyor. “Kurallar düzeni belirler” mottosuyla hareket edeceğiz. Alacak-verecek davaları gündeme gelirken, bencil tavırlar ön plana çıkacak.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...