Yükleniyor . . .

2024 MAYIS AYINDA NELER OLUYOR?

2024 yılının Mayıs ayında, Güneş bizim için farklı doğacak. Dünya büyük bir cendereden geçerken rüzgârı muhakkak bizi de etkileyecek. Mayıs ayının içi bizi dışı tüm dünyayı hizaya sokacak gibi görünüyor. Farklı kıtalarda 3. Dünya savaşının anketleri yapılırken ülkemiz de mercek altına alınacak. Konuşmak yeni dünya düzeninde artık bir gürültü olarak algılanmaya başlarken, semada Güneş ve Uranüs kavuşması 29 Ekim kuruluşlu Cumhuriyetimizin haritasına karşıtlık yapacak. Tabi bu astrolojik terim olsa da ülkemiz Mayıs ayında neye karşı olduğunu neyi desteklediğin tam olarak belirtecek. Ülkemizdeki göçmenlerle ilgili yapılacak düzenlemeler birçok siyasetçinin ağır eleştirilere maruz kalmasına sebep olacak. 2024 Mayıs ayında gezegenler kendini güçlü hissettikleri burçta süzülürken ülkemiz, üretimi ve ekonomiyi konuşmak yerine mercek altına alacağı konular olacak;

  • Anayasa değişikliği,
  • Göçmen politikaları,
  • Mültecilerin hangi imkânlardan faydalanıp faydalanmadığını
  • Siyasetçilere yargı yolu açılıp açılmaması / Dokunulmazlığın kaldırılması

Dünyada ise belki de en tuhaf ittifakların oluştuğunu görmemizi sağlayacak. İç politikadaki derdimiz o kadar yoğun olacak ki dünyanın sınırlarına silah yığdığını okuma fırsatımız olmayacak.  Ekonomik buhrandan geçen ülkelere, bu dönemde darbe yaşayan ülkeler de katılacak. Her köşeden kasırga gibi yıkıla döküle hareket eden devlet politikalarının toplumlara kulak tıkadığına bir kez daha şahit olacağız. Dertleriyle kendi haline bırakıldığını ve hukukun birçok ülkede yozlaştığını göreceğiz. Gözlerimize yorumlamanın ağırlığından çok gördüklerimizin ağırlığı çökebilir!

Dışa Aldanma Ne Varsa İçte ve Özde Vardır

Güneş’in Boğa burcundaki seyri Türkiye’nin Güneş’i ile karşıtlık yaparken, üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizin denizlerini ilgilendiren, geçmişten gelen sorunlarla karşı karşıya bırakabilir. Su ile toprağın mücadelesi deniz taşımacılığı ile ilgili yeni yöntemleri gerektirirken, deniz yollar üzerinden sürdürülen ticaretin daha da aktifleşeceğini hatta bugüne kadar manipüle edilen deniz ulaşımı sınırlarının kaldırılacağını görebiliriz. Boğazlarımızdan ulaşım sağlayan ülkeler için geçiş noktası olmaktan öteye geçeceğiz. Tüm bu süreçler yaşanırken geçiş noktası olduğumuz ülkelerle yeni anlaşmalarımız da olacak. Dünya arenasında jeopolitik konumumuz altın değerinde olduğunu başka ülkelerin liderleri dile getirecek. Lakin bu noktada ülkemizin dış politikadaki duruşu bu sefer dış basında çok eleştirilecek. 2024 Mayıs ayında Türkiye’nin hangi ülkelerin yanında hangi ülkelerin karşısında olduğu net bir şekilde konuşulacak.

Ülkelerin Milliyetçi Duyguları Artacak!

8 Ekim 2013’te Ay Akrep döngüsünde kaldırılan Andımızın geri getirilmesi tartışılacak. Etnik kimlik tanımlamaları mecliste yoğunluk kazanabilir. Türk kimliğinin kana ya da ırka dayalı olmadığını yalnızca bütünleştirici tanım olarak kullanıldığının altı çizilememesinin önemi konuşulacak.

Kültürel Evrim Geçirtemeyecekler!

4 Temmuz 1988’de çıkan Bakanlar Kurulu kararıyla getirilen ve birçok kuruma eklenen T.C. ibaresinin önemini kaldırıldığı zaman anlayamamıştık. 28 Ekim 2013 yılında Akrep burcunda tutulmalar gerçekleştiği sırada T.C. ibaresini kaldıran yasaların astroloji haritasına göre uzun soluklu olmadığı ortaya çıkacak. T.C. ibaresinin kurumların kapısından kaldırıldığı gibi yeniden eklendiğine şahit olacağız. Toplumsal olarak tepkilerimiz, ana akım medyadan tutun da sokağa kadar yansıyacak. Belki bu kararlar alınırken, kimimiz fark etti, kimimiz tepki vermedi ama bugün hep birlikte aynı dili konuşacağız.

İnsanoğlu Bekasını Da Belasını Da Kendi Seçer

Ülkemizin önde gelen limanlar ile alakalı alınan kararlar kolay kararlar olmayacak. Dünyanın önde gelen birçok limanın da hızlı değişen güç dengelerinin arkasından sistematik bir denklem olduğunu zaman gösterecek. İnsan, silah, uyuşturucu ve kaçakçılığının ana koridorları ortaya çıkacak. Neptün’ün, 29 Nisan 2025 tarihine kadar Balık burcunda hareket edecek olması dünyanın gözbebeği olan boğazlardaki güç dengelerini değiştirmek için 2012’den bu yana kendi burcunda usul usul düzen kurduğu günü geldiğinde konuşulacak. O gün gelene kadar ise ülkemizin önde gelen limanlarında güvenlik yönetim ve benzeri düzenlemelere tabi olacak. Ülkemizde Mayıs ayında gündeme gelecek limanlar ise;

  • Ambarlı Limanı
  • Antalya Limanı
  • İskenderun Limanı
  • Zonguldak limanı

Mayıs Ayının Gündeminde Neler Var?

  • Cumhurbaşkanlığına bağlı olan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi ve Ahlat Köşkü gibi turizm faaliyetleri için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devirleri gündeme gelebilir.
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müzeler, bağlı oldukları belediyelere devri gündeme gelebilir.
  • 31 Mart 2024'te Ay Yay döngüsünden yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nun (3 Haziran 1971 Jüpiter’i Yay) siyasi yasak ve hapis istemiyle yargılandığı davada İBB Başkanının cezasının ertelenmesi gündeme gelebilir.
  • Kıbrıs’taki otel satışları ve el değiştirmesi
  • Vatandaşlık alan mültecilerin, vatandaşlıklarının iptali gündeme gelmesi
  • Sokaklarda yaşanan çete savaşlarının sosyal medyada canlı izlenmesi

Mayıs Ayında Venüsyen Günlerin Şefkati

Kadın ve çocuklarla ilgili yeni düzenlemelerin artmasının önün açacak. Belediyeler sosyal devlet anlayışını yaygınlaştırmak adına eğitim etüt merkezlerini yaz-kış olabileceğini gösterecek. Yardımlaşma, askıda fatura, mahalle güvenliği daha çok konuşulacak. Öğrenme bozukluğu özel gereksinimi olan ailelere destekler konuşulacak. Birbirinden habersiz mahallelerin ortak sorumluluk ve gönüllülük gibi çalışmaları da Mayıs ayında gündeme gelecek.

Mayıs ayının teması burcunuza özel olarak Aylık Burç Yorumlarında kaleme alınmıştır. Buradan ulaşabilirsiniz.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

10.04.2024 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.  

Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...