Yükleniyor . . .

2023 TEMMUZ AYINDA NELER OLUYOR?

Yılın en değişken günlerine hoş geldiniz. Bitmez, batmaz, yol bulmaz denilenlere şekil veren bir Temmuz ayı olacak. Bir gecede kazananlarla bir gecede kaybedenlerin yerini değiştirecek bu döngü, her köşeyi de sıkıştıran bir sınava tabii tutacak. Sıcak hava ibresi yukarı doğru oynarken, sinir kat sayılarını da tetikleyebilir. Temmuz ayının bir tarafı değil, her tarafı elekten geçirecek gücü olduğundan hiç şüpheniz olmasın.

Temmuz ayının gündemi;

  • 3 Temmuz Oğlak burcunda Dolunay,
  • 10 Temmuz Mücadele gezegeni Mars Başak seyri
  • 17 Temmuz Yengeç burcunda Yeniay.
  • 17 Temmuz Ay Düğümleri Koç – Terazi aksına geçiyor
  • 24 Venüs Aslan Retrosu başlıyor.

Temmuz ayı, hayal gücümüzü zorlayacak, toplumun genel yapısında iniş çıkış olarak yansıyacak tutarsızlıklara ev sahipliği yapacak. Çevremizdeki kişilerin davranışlarında tutarlılık bekleyeceğiz. Sözüne, davranışlarına, ilişki düzeyine göre güven arayışımız artabilir. Bu durumu toplumun her alanında görmek mümkün olurken aynı minvalde tutarlılığı ülkeler nezdinde de arıyor olacağız.

Sanayileşme Büyüdükçe Maliyet Düşecek

Verimliliğini yitirmeye başlayan dünya, insanlığın alelacele yolunu değiştirmesine sebep olacak nitelikte konular önümüze gelecek. Korkuyla hareket eden kurumların yönünü hızlıca Güneş enerjisine çevirdiği esnada bu kaynağı önceden öngören şirketler sektörün devi olarak mücadeleye bir sıfır önde başlayacaklar. Devir Güneş paneli devridir diyen şirketlerin sıraya girişi fosil yakıtlar ile plastikleşen dünyaya adeta savaş açacak. Geri dönüşüm alanlarının artması atıklardan kâr marjı güden şirketlerin hırslı ihalelere gireceğinin de en büyük göstergesi olacak. İşin içinde “biraz da ben kazanayım” mantığı dünyadaki bütün kurumlarda yaygınlaşacak. Ülkelerin birbirine yaptırımlarını bile ekarte edecek, yeri geldiğinde masa altından imzalanan anlaşmalar da olacak. Yeni dünya düzeninde siyasetçilere yön veren global şirketler diplomasiye bile ivme kazandıracak. İnsanlığın asli ihtiyacı, depolanabilen enerji kaynakları ön plana çıkacak. Temmuz ayından itibaren gözünü uzaya diken insanlık, lityum enerjisini sanayileştirebilmenin yollarını arayacak. Bu Temmuz tuhaf bir Temmuz. Uzun soluklu bir sürecin de fitilini ateşleyecek.

  • Önde gelen enerji şirketleri, hammadde üretiminde büyük atılımlara imza atmak için el değmemiş arazilerin enerji potansiyelini kayıt altında taramaya başlanacak.
  • Avrupa menziline yüksek kalibreli anlaşmalarla girecek olan Çin, solar enerji panelleri üretiminde kullanılan hammaddenin elde edilmesinde tekel olacak. Dünyaya Solar panelleri dağıtan, üretilmesini öğreten, kaynak ve iş gücü desteği veren Çin, 1 numaralı ülke olma yolunda adım atacak.

Akıl Bir Araçtır  

İnsanlık varlığını sürdürmek için savaşın içinde olsa bile gelişme sürecinde frene basmayacak. Korkulanların, kaos teorilerinin çoğunun gerçeğe dönüşme ihtimalleri önümüze konacak. Örneğin, Rusya’da yaşanan ayaklanma bir iç hesaplaşmaya dönüşecek. Bu savaşın rotasını değiştirirken, Rusya tarafını daha sert çıkış yapmaya da itebilir. Savaş gezegeninin Temmuz ayında toprak burcuna geçmesi, savaşın aurasını değiştirirken, bir gece de sınırları da genişletebilir. Ülkemiz ise Temmuz ayında endüstri gelişiminin seyircileri olmaktan öteye geçecek. Üretim bandında durma noktasına gelen ürün yelpazesi ve ülkelerin savaşlar ve karışıklarla mücadele ediyor olması dünyanın üzerinde kara bulutların dağılmadığı algısını güçlendirecek. Büyük anlaşmalar da bu atmosferin altında hayat bulacak. Ülkemize kadar uzanacak, plastik atıkların geri dönüşümü için yapılacak ihaleler yabancı sermayenin ülke ekonomimizin ayrılmaz bir parçası olduğunu her alanda hissettiren en somut adımlardan birisi sayılacak. Yine bu süreçte öğreneceğimiz alışkanlık haline gelmiş rüşvet skandalları bazı kişileri konumundan azat edecek. “Önce ben sonra sen yiyeceksin!” savaşında ilk kaybedenler belediyeler olacak.

Yöneticiler Yapı Üzerine, Liderler İnsan Üzerine Çalışır

Ülkemizde 2016 yılından bu yana Güneş enerjisi üretiminde geniş bir yelpazede çalışmakta olan yerli firmalarımızın, enerji üretiminde farklı alanlara da yayıldığını göreceğiz. Gelişen endüstri, elektrikli araçların önemini de gözler önüne serecek. Ülkemiz, elektrikli araç istasyonlarının sayısını ve şarj istasyonu ağını gelişimine önemi artacak. Avrupa’da ve ülkemizde elektrikli araç üretiminin arz-talep katmanına paralel bir şekilde artması otomotiv pazarının yönünü değiştirecek.

Konuşulacaklar

  • Belediye ihaleleri
  • Demir- Çelik Sektörü
  • Ar-Ge
  • Petrol şirketleri/rafineleri
  • Nükleer Santraller
  • Yapay şehirler
  • Biyo-Teknoloji

Endişeli Zihin Ne Tükettiğini Anlamaz

Temmuz ayı 2025 yılına kadar devam edecek bir gökyüzü olayını başlatacak. Bu ay aks değiştirecek Ay Düğümleri, milenyum ile birlikte hayatımıza dahil olan dijitalleşme kavramına boyut atlatacak. Teknoloji ile kriminal olayların hangi boyuta geldiği akıllara durgunluk verecek. İnsanlık teknolojik şehirler kurmaya çalışırken, bireylerin teknolojiyi kontrolsüz kullanması aşılması zor bir sınav olacak. Hayatını kolaylaştırmak isteyen insanlığın hizmet sektöründe sınırsızlığa doğru yol almaya başladığını deneyimleyeceğiz.

Temmuz Ayında Başlayıp Tüm Yıla Yayılacak Kafes Dövüşüne Hoş Geldiniz!

Ekonomide büyük rakamları elinde tutmaya başlayan dijital dünyaya çeşitli yasalar gelecek. Bunun yanı sıra mağazacılıktan online alışverişe evrilen insanlığın yasal açıkları da suiistimal ettiği ortaya çıkacak. Suiistimal edilen alanları düzenlemek de kolay olmayacak. Gelişimin önünün bir taraftan serbest bırakılması, diğer taraftan da çeşitli denetimlere tabii tutulmasıyla arada sıkışan bizler olacağız. 2021’in verilerine göre dünyanın %27,6’sı online alışveriş yapıyordu. 2023 yılının sonunda bu sayı Dünya nüfusunun yaklaşık %50’sine yaklaşacak. Değişen ekonomik dengelerle küresel piyasalarda söz sahibi olmak isteyen ülkeleri de öğreneceğiz. İnternet alışverişlerine hızla adapte olan insanlık teknolojinin etik değerlerini sorgulayacak. Kendi kültürünü oluşturan bu sistem, geleneksel düşünceyi ortadan kaldıracak. Dijital dünyaya ait bir dil gençlerin diline pelesenk olacak. Zamanında gençler biz yetişkinlere ayak uydururken, şimdi ise gençlere ayak uydurmak için deyim yerindeyse bir yarış başlayacak.

Sosyal Medyalar Yapay Zekaya Taşınıyor Farkında Mısınız?

2023’ün Temmuz ayında dünya ekonomik bir buhranla uğraşırken, teknolojinin yapay zekaya doğru hızla evrilmesine şahitlik edeceğiz. Buna paralel olarak alanında uzman kişi ihtiyacını da beraberinde getirecek. Açık kaynak olmaya doğru yürüdüğümüz yeni dünya düzeninde kazanan “sayılar” olacak. Genç neslin yeni enstrümanı kodlama olurken, 2023’ün yaz sıcağı yeni neslin telefon kullanma alışkanlığını kod yazma alışkanlığına evrilmeye başlayacak. Sosyal medyalarda her 3 posttan birinde sosyal medya uzmanlarıyla karşılaşmak sıradan hale gelecek. Dijital kurslar “reels” kurslarına dönüşecek. Bu kurslar teknoloji alanında uzman kişileri yetiştirmeyi hedefleyecekler. Network altyapısı ile programlama dili üzerinden uzman kişilerden eğitimler göreceğiz. 2026 yılına kadar rekabet geçmişte olduğu gibi ileriki yıllarda daha keskin ve nitelikli olacak. 6 Ekim 2010’da burcu ve Satürn’ü Terazi olan Instagram dünyada yeni duyurduğu davranış alışkanlıklarıyla tüm Influencerlarla birebir çalışmak isteyecek. İçine yerleştirdiği algoritma ile aracılara gerek duymayacak. Satın alınan takipçileri olan Influencerlar ise acı gerçekleri Instagram ile karşı karşıya kaldıklarında öğrenecekler. Her takipçisi olanın gücü Instagram’dan para kazanmaya yetmeyecek. Sosyal medya platformları aracıları ortadan kaldırıp, kişilerle birebir iletişime geçerek, kendi bünyelerine ekstra bir iş gücünü doğurmayacak. Burada belli senaryolara göre şema oluşturan algoritmalar devreye sokulacak.

Konuşulacak Liderler

  • Meral Akşener
  • İlham Aliyev
  • Vladimir Putin
  • Kiriakos Miçotakis
  • Justin Trudeau
  • Giorgia Meloni

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır

10.06.2023 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...