Yükleniyor . . .

2023 NİSAN AYI YERYÜZÜNE NELER TAŞIYOR?

2023 NİSAN AYI YERYÜZÜNE NELER TAŞIYOR?

Gelişmelerden öteye giden, düşündüğünü uygulamaktan çekinmeyen ve sorumluluk almaktan da geri durmayan bir insan modeli Nisan ayıyla beraber beklentilerin karşılığı olacaklar. “Ne yapacağımı bilmiyorum?” sözünü tarihe karıştıran bir gökyüzü gündemindeyiz. Nisan ayı her zamankinden daha çok tempo barındırıyor. Bu ayı hızlandırılmış bir kurs gibi görmekse hiç yanlış olmaz.

Beklentiler Kabuk Değiştirir Mi?

Aklımıza binbir soruyla Nisan ayına girmişken, bunların elbette bir çözümü vardır antitezi de mantığımızla karar mekanizmamız arasında bir kader birliğini yaratacak. Bir türlü hareket edemediğimiz, “olsa ne güzel olurdu” dediğimiz ne varsa, tüm bu konular için ilk adımı attığımız tarih Nisan ayının ta kendisi olacak.

Ülkemiz Nabız Kontrolü Yapıyor

Nisan ayı gökyüzü gündemi açısından zengin bir akışı içinde barındırıyor. 12 Nisan’da Güneş Jüpiter kavuşumu yaşanacak. Bu gökyüzü olayı ile beraber uzun zamandır hizmet veren hastanelerin el değiştirmesi konuşulabilir. Kişilerden ziyade toplumlara atfedilen sağlık kuruluşları, ülkemizin sağlık sistemindeki değişimlerin ne seviyeye geldiğinin canlı kanıtı mahiyetinde olacak. Sağlık alanında eğitim gören gençlerimizin sektöre ilk adım atarken yaşadıkları mesleki heyecanı azaltmak adına takdir gören atılımlar yapılacak. Sağlık alanının tercihlerindeki artış bunun en büyük örneği olurken, “parası için değil, etiği için yapıyorum” diyen gençlerimiz de çoğalacak. Yaşanacak diğer majör değişimler ise;

  • Özel hastanelerde sağlık kampüsleri kurulabilir,  
  • Devletle yapılan uzun istişareler ve yasa değişiklikleriyle Sağlık Meslek Lisesi öğrencileriyle hastanelere stajyer istihdamı planlanacak.
  • Zaman ve verim kavramlarını doğru kullanan sağlık personelleri yetiştirmek için gaza basan Türkiye asli ihtiyaçlarına odaklanacak.
  • Yeni açılacak devlet hastanelerinin ilk duyuruları da bu ay yapılabilir.

Yeraltı gezegeni Plüton’un Kova burcundaki 3 aylık serüveninin en ihtişamlı ayı Nisan ayı olacak.

Zorlu görünen bu gökyüzü sürecinin bize avantaj sağladığını, sosyal devlet anlayışının arttığını ihtiyaç listelerinin içinde idrak ettik. İmece usulü uygulamaya geçmekse Plüton – Kova’nın inovatif tavrından geldiğini göreceğiz. Gelişmelerin yaşanacağı süreçlerin uzun ya da kısa olması etkilerinin ne kadar tesir ettiğini sorgulatmayacak. Zaten sonuca odaklı yapımızdan ödün vermeyeceğiz. Bir yanımız isterken bir yanımız da sistemin rayına oturması için sabırlı davranacak.  

  • Türkiye’nin Astroloji haritasında Neptün’ü ile yıllar içinde karşıtlık yapacak olması uzun zamandır özlemimiz olan; “ülkemiz gençlerinin yolu açılıyor” sözünü gönül rahatlığıyla zikrettirecek.
  • Ayrıca Z kuşağının sorunlarının temelinde Y kuşağıyla arasındaki iletişim zorbalığı temeli fark edilecek.

Medya ve Toplum Arasındaki Kısır Döngü Sona Geliyor

Tüketim toplumu kavramının gündelik yaşantımızın birçok yerine yansıdığını kanıtlarıyla göreceğiz. Global markaların reklam çalışmalarının artması, bir yandan da sıcak savaş yaşayan ülkelerin aralarındaki ambargoları da etkisi altına alacak. 2023’ün Nisan ayı, dünyanın bir yerinde yıkımları bir yanında da yeniden başlangıçları ayyuka çıkaran önemli gökyüzü olaylarını içerisinde barındırıyor. 2023 Karar kitabımda bunu detaylı bir şekilde kaleme almamın yanı sıra geçtiğimiz günlerde Fransa sokaklarındaki protestolar devam ederken, kahve içip seyir edenlerin görüntülerini izlemek tam da bu noktaya değinen karelerdi.

  • 20 Nisan 1994’te Satürn - Balık döngüsünde kurulan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) değişen dünyaya ayak uydururken yenilenen yasaları ile televizyonculuk anlayışına yeni bir hava kazandıracak.   
  • Haber alma, haber verme ve internet gündemlerinden kolayca habere ulaşma kavramları da kısıtlamalardan muaf tutulan detaylarıyla konuşulacak. Daha önce yayınlanmayan, konuşulmayan, sosyal medya mecralarına mahsus konular geleneksel medya tarafından da dile getirilebilecek.
  • Bir önemli detaysa 11 Haziran 2013 yılında yürürlüğe giren alkol reklamlarının ekranlarda yayınlanmama kanunu ise yeniden düzenlemeye tabi olabilir.
  • İlaç reklamları, takviye gıda reklamlarının daha sıkı düzenlemelere tabi olması ve markaların almak istediği izinler de Nisan ayının konuşulan gündemleri arasındaki yerini alabilir.
  • Bunların yanı sıra kişisel verilerimiz, verdiğimiz izinler ve onayladığımız seçenekler “hack” kavramını toplum jargonuna kadar indirecek.
  • Gelişmekte olan ülkelerde internetin yaygınlaşmasıyla olay yerlerinin anında servis edilmesi ve her suçlunun görüntüsünün olması, “suçluyu tespit etmekten çok, kim cezalandıracak?” kavramı ile tanıştıracak.
  • Gelişmiş ülkelerse dijital sansürü dayatma politikalarını devreye sokmak isteyecek.
  • Toplumları birleştiren, sınırları aşan internet, insanoğluna istediğinden daha fazlasını verirken gerçeğiyle de yüzleştirecek.

Askerimiz Durmayacak

Genel hatlarıyla militar ve milliyetçi anlayışa sahip olan bir ülke olarak bunun en büyük örneğini askeri alanda göreceğiz. Ülkemiz etkinliğinin azaldığını düşündüğü bölgelere asker sevki yaparken, güvenliği sağlama, sınır teşkilatını koruma ve buralardaki karışıklıkları önlemek adına profesyonel bir yaklaşımda bulunacak. Memur ve sözleşmeli çalışan kavramları arasındaki keskin çizgileri Nisan ayında göreceğiz. Teknolojiyi askeri alanda kullanabilme yetkinliğimiz dış piyasada daha güçlü anılan bir Türkiye’nin mihenk taşlarını oluşturacak.

Yılın ikinci Merkür retrosu, Mars Terazi Retrosunda kurulmuş olan Türk Silahlı Kuvvetleri’ni yakından ilgilendirecek. Askeri alanda açılacak yeni birimler yine retrodan ilham olacak.

Önemli değişimlerden birkaçı da;

  • Asker alma sistemindeki değişimler
  • Bedelli askerlik ücretlerindeki güncelleme
  • Asker sevklerindeki hızlanma
  • Pozisyon değişimleri, atamalar ve yeni kadrolar.

2023 Nisan’ında IN’ler

  • Finans, borsa, gayrimenkul, taşınma, ticaret, gümrükler, noterlikler, devlet binaları, kaymakamlıklar, kafe-restoran ve gece kulüpleri, futbol, kültür merkezleri

2023 Nisan’ında OUT’lar

  • Kozmetik, alışveriş siteleri, bankalar, kimyasal fabrikaları, estetik, turizm, otomotiv sektörü

Nisan Ayında Sıkışmadan Geçecek Ülkeler

  • ABD
  • Fransa
  • Hindistan
  • Ukrayna

Nisan Ayında Kendini “Uçak Moduna” Alacak Burçlar

  • İkizler, Yengeç, Başak, Yay, Oğlak ve Balık 

Nisan Ayında Şarjı Bitmeyecek Burçlar

  • Koç, Boğa, Aslan, Terazi, Akrep ve Kova

 

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Tüm Hakları Saklıdır

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz

07.03.2023

 

 

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...