Yükleniyor . . .

2023 MERKÜR RETROSU OĞLAK BURCUNDA

İletişim gezegeni Merkür, retro döngüsünde ortalama 21 gün geri gider. Bu süreçte iletişimi bozar, gizlenen, saklanan, dağınık ya da karışık denen bütün yapıları ortaya çıkarır. En son da gerçekleri gözler önüne sererek, geri hareketini tamamlar. 2023 yılının kapanışını da işte böyle bir Merkür Retrosu ile yapıyoruz… 2023 yılının başında yaşadığımız Merkür Retrosu’nun aynısıyla karşı karşıyayız.

Merkür Oğlak Retrosu Ne Zaman Başlayacak?

İletişim gezegeni Merkür, 12 Aralık’ta geri gitmek için yavaşlayacak, 14 Aralık’ta da geri gitmeye başlayacak. 5 Ocak tarihinde de düz seyre geçerek geri hareketini tamamlayacak.

Gökyüzü Dikkat Diyor!

2023 yılının kapanışını yapacak Merkür Retrosu tanıdığımız gibi davranmayacak. Çünkü diğer gezegenler de Merkür Retrosuna köstek olacak. İletişim gezegeninin hem yılın başında hem de sonunda aynı burçta geri gitmesi de çok nadir yaşanan bir olaydır. Hikmetinden sual olunmayacak 2023 yılı da bu retro ile kapanacak.

Merkür Retrosunun En Tehlikeli Tarihi

  • 22 Aralık

Merkür Oğlak Retrosu Burçları Nasıl Etkileyecek?

Koç Burcu: Merkür kariyer evinizde etkili olurken, kariyerinizle ilgili beklemediğiniz konular önünüze gelebilir.

Boğa Burcu: Yurt dışı, şehir dışı ile bağınız olan her türlü kişiyi ilgilendirecek bir retro ile karşı karşıyasınız. Bu retronun bir benzerini 2023 yılının başında da yaşamıştınız.

İkizler Burcu: 21 gün sürecek Merkür Retrosunun en sert haftası ilk haftası olacak. 8. Evinizde olacak Merkür Retrosu ben artık oynamıyorum, yapmıyorum, öğretmek istemiyorum gibi sözleri dilinize dolayacak.

Yengeç Burcu: Merkür, 7. Evinizde geri giderken, evlilik, ilişki ve ortaklık evinizde etkili olacak. Merkür geri giderken, sizin duygusal halinize de göz açtırmayacak. Bu döngüde duygusallığınızı, naifliğinizi saklayın ki Merkür kalbinizi kırmasın.

Aslan Burcu: Merkür’ün sağlık ve hizmet evinizdeki işlerinizi bozabileceğini unutmayın. Merkür Retrosu’nda bastığınız yere dikkat etmeyi unutmayın.

Başak Burcu: Niyet okuması, sizin en iyi bildiğiniz konu. Merkür Retrosu’nda da niyet okuyacaksınız. Gördüklerinizi, duyduklarınızı sakın göz ardı etmeyin. Siz başkalarına yapılandan ders alan bir burçsunuz.

Terazi Burcu: Merkür Retrosu, aile konularını gündeminize getirecek. Bu günlerde ailenizi de korumanız gerektiğini, profesyonelliğin çok başka bir şey olduğunu öğretmek istiyor Merkür retrosu size.

Akrep Burcu: Merkür Retrosu, “Ben senin için bunları yaparken, sen benim için neler yaptın?” dedirtecek. Finansçı bir role de bürüneceksiniz Sevgili Akrep burçları.

Yay Burcu: Affetmem kelimesini sık sık söyleyeceksiniz. Bu sözleri söylerken, sınanabilirsiniz, dikkat! Bir tarafınız çok rahat olsa da katı ve yakıcı tarafınızı güven evinizde gerçekleşecek Merkür Retrosu’nda görebiliriz.

Oğlak Burcu: Retroya ev sahipliği yapıyorsunuz. Unutmayın ev sahibi olmak, kime nasıl davranılacağını öğretmekten geçer. Önümüzdeki 21 gün boyunca kimin hayatınızda nasıl duracağını siz öğreteceksiniz. Kısacası Merkür Retrosu, ben buyum dedirtecek hale bürünmenizi istiyor.

Kova Burcu: Korktuğunuz, görüşmek istemediğiniz her ne varsa bunlarla önümüzdeki günlerde karşılaşabilirsiniz. Her nerede olursanız olun, her köşeden bir geçmiş çıkabilir, bilginize.

Balık Burcu: 11. Evinizde etkili olacak Merkür toprak retrosu, huyunuzu değiştirmesin, öfkenizi artırmasın. Retro, çocuklar ve kardeşlerle ilgili konularda sizi huzursuz edebileceği gibi ekstra masraflar yapmanıza da yol açabilir.

Tayvan! Birleşmeye Hazır Mısın?

Çin ve Tayvan arasındaki gerilime yeni bir boyut kazandıran olay 2 Ağustos 2022’de Mars – Uranüs kavuşumunda yaşanan uçak krizi ile ortaya çıkmıştı. 1949 yılından bu yana ilk defa dünyanın gözü önüne yaşanan Çin – Tayvan – ABD krizi, Çin Ordusu’nun tam kadro olarak aktif bir şekilde beklediğini tüm dünyaya göstermişti.

Astrolojinin en temel unsuru, gezegenlerin Zodyak Kuşağındaki hızlarıdır. Mars, bir burçta 50 gün kalırken Uranüs bir burçta 7 yıl kalır. Mars ve Uranüs’ün hizalanması ise yılda sadece bir kez gerçekleşir. ABD Temsilciler Başkanı’nın bu iki gezegenin hizalanıp bir burçta kavuştukları günde resmi programda olmamasına rağmen ani ziyaret gerçekleştirmesi derin gezegen okumalarına göre gelişi güzel yapılmadı. Bunu bizlere zaman gösterecek.

Milyonlarca insanın canlı yayında heyecanla beklediği ABD uçağının Tayvan hava sahasına girişi tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşen bir meydan okuma sekansıydı. 3. Dünya Savaşı’nın bardağı taşıracak son damla olmasa da etkisi yadsınamazdı. Çin Hükümeti burada her ne kadar etkisiz gibi görünse de kartlarını açık etmeyen bir ülke olduğunu kısa bir süre sonra gösterdi. Tarihler 18 Eylül 2022’yi gösterdiğinde Merkür Terazi burcunda geri giderken Tayvan’da yaşanan 7,2 büyüklüğündeki deprem sadece bir doğal afet miydi? Yoksa Filipinler Levhası üzerinde bulunmasından mı kaynaklıydı? Bu sorunun cevabını 1 Ekim 1949’lu Merkür – Terazi Retrolu Çin Halk Cumhuriyeti’nin gizli silahlarından birisi olan HAARP teknolojisi verecek. Gerektiğinde havayı kontrol edebildiği üst teknolojisini birleşme amacı güttüğü Tayvan toprağı üzerinde misilleme olarak kullanması, Pasifik Okyanusu’ndaki dengeleri tümüyle değiştirecek.

Çin, Tayvan Adası’ndaki tatbikatlarıyla sözde askeri güç gösterisi yapmış olsa da işin temelinde bu olmadığı er ya da geç ortaya çıkacak. Doğanın ayarlarıyla oynama konusunda tecrübeli olan Çin’in HAARP teknolojisini daha birçok alanda kullandığını kendi askeri bünyesindeki kişilerden duyacağız. Kendi halkına yaptığı psikolojik baskının sonuçlarını, ülkenin aleyhine yapılan açıklamalar gözler önüne serecek.

Konvansiyonel savaşın temelini değiştiren 2023 yılı, mühimmat listesine HAARP sistemini de katacak. Güney Doğu Pasifik’te yaşanan depremler doğal afet olmaktan çok yapay afet olarak adlandırılacak. Çevre ülkeleri güçsüzleştirme politikasını aktif bir biçimde kullanmak isteyen Çin’in HAARP teknolojisini; büyük fay hatlarında biriken enerjileri boşa kullanma ifadesi; “yıkıcı ve caydırıcı silahlara kılıf mı bulunuyor?” dedirtecek. Çin’in yeniden birleşme sürecini durduramayan ABD ise hükümeti zayıflayan Tayvan Halkının hammaddesinden istediği fiyat politikasıyla yararlanamayacak. Çin ve Tayvan’ın birleşmesi bir günde, bir anlaşmayla olmayacak. Tayvan, bağımsızlığından fedakârlık etse de Çin Hükümetinden büyük imtiyazlar elde edecek.

Diplomaside Gerçeğe Yakın Duran Savaştan O Kadar Uzaklaşır

2024 yılına kadar birçok liderin isminin değiştiğine tanıklık edeceğiz. Ancak yüzyıllar önceden yazılan planların bir şekilde devam ettiğini, liderler değişse de değişmeyen duruşlardan anlayacağız. En nihayetinde savaşların liderlerin savaşları değil, devletlerin savaşı olduğu tüm çıplaklığıyla gözler önüne serilecek. 2023’ün son ayında eskiden Sovyetlerin bir parçası olan şimdilerde ise Avrupa Birliği ve NATO üyesi olan 3 ülkeyi konuşmaya başlayacağız. Letonya, Litvanya ve Estonya! Rusya, Putin’li yahut Putin’siz kararından vazgeçmeyişiyle Baltık ülkelerine beklenmedik bir nota verecek.

İlk olarak Estonya’nın Rusya’nın Karadeniz’deki agresif politikalarına kınamalarda bulunduğunu duysak da artan enerji maliyetleri ve savaşı başlatan tarafla sınırdaş olması bu ülkeye de bedel ödettirip yorgun düşürecek. “Açlık, insana her şeyi yaptırır.” Sözüyse burada devreye girecek. Geçtiğimiz yıl, Rusya – Ukrayna savaşının patlak vermesiyle tam olarak 23,1 oranıyla Avrupa’nın en yüksek enflasyon rakamlarına ulaşan Estonya, Avrupa kalibresindeki Ukrayna destek politikasını 180 derece değiştirecek.

Astrolog Zeynep Turan


Yazının Her Hakkı Saklıdır.


25.11.2023 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

Günün Ruh Hali
Ay, 12.37’de Oğlak burcuna geçiyor. “Kurallar düzeni belirler” mottosuyla hareket edeceğiz. Alacak-verecek davaları gündeme gelirken, bencil tavırlar ön plana çıkacak.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...