Yükleniyor . . .

2023 MERKÜR RETROSU BAŞAK BURCUNDA

Merkür Başak burcunda geri gidecek. Merkür, kendi yönettiği burçta geri giderken aslında hepimizin hikayesine büyük anlamlar katacak ve akıl yarışlarına hoş geldiniz dedirtecek. Korkuyu yavaşça yüreğimizden uzaklaştıracağız. İlginç bir şekilde gündem hızlanacak. Merkür, iletişimi yöneten bir gezegendir. Bir insanın aklının nasıl çalıştığını kişisel haritasındaki Merkür’ün konumundan öğrenebilirsiniz. Eğer kişinin haritasında Merkür Retrosu var ise kırk yıl geçse yapılanı unutmaz diye de düşünebiliriz.

Merkür Retrosu Ne Zaman Başlıyor?

İletişim gezegeni 22 Ağustos tarihinde yavaşlayacak, ardından 24 Ağustos tarihinde geri gitmek için gaza basacak. Ta ki 15 Eylül’e kadar da geri hareketine devam edecek Merkür.

Merkür Retrosu Hangi Burcu Nasıl Etkileyecek?

Koç: Kendi içinizde çözmeye çabaladığınız konulara fazlasıyla müdahil olan, kendi doğrularını dayatmaya çalışanlara karşı duvar örebilirsiniz.

Boğa: Süreli bir proje yetiştirmeye çalışıyorsanız, elinizdeki işi sürdürme konusunda sorun yaşayabilirsiniz. Rehavet ve bıkkınlık duygusu uzadıkça uzadı dedirtecek.

İkizler: Kariyer hayatınızda üstlerinizle iletişiminiz önem arz edecek. Belirsiz konuşmalar yapmaktan kaçınmanızda fayda var.

Yengeç: Geçmiş yıllarda arkadaşlarınızın haksızlığına maruz kaldıysanız, sizi bir anda hayatlarından çıkardılarsa bu döngüde sizinle iletişime geçmeleri şaşırtacak.

Aslan: İşyerinizde hız kazanmak, daha etkili sonuçlara ulaşmak adına belli başlı iş dağılımları, sorumluluklarda değişimler yaşanabilir.

Başak: Teknolojik aletlerin sınava tabi tutulması an meselesi! Bu noktada bilgisayarınızı, telefonunuzu yedeklemenizde fayda var.

Terazi: Kendi işinizi kurma planlarınızda, kimlerin sizin yanınızda olup olmadığını daha net bir şekilde analiz edebilirsiniz.

Akrep: Ayrıldığınız sevgiliniz yeniden barışmak için oldukça efor harcayacak. Yakın arkadaşlarınızın yorumları, beklentileriniz derken kararsızlıklar yaşayacaksınız.

Yay: Temelsiz hayallerin peşinde koşmak yerine, üzerine fikir inşa edebildiğiniz projelere ağırlık vermeye çalışacaksınız. Üçüncü kişilerin fikirlerine dikkat!

Oğlak: Sosyal ortamınızda sürekli olarak ego ve güç gösterisi yapan insanlara hak ettiklerini söylemek konusunda geri durmayacaksınız. Size sinirli gözüyle bakılsa bile!

Kova: Arkadaşlık ilişkilerinizi kendi çıkarı için kullanmaya çalışan kişileri hayatınızdan çıkaracaksınız.

Balık: İlişkiye yeni başlamış bir Balık burcuysanız sevdiğiniz kişinin bazı tavırlarını “ilgisizlik” şeklinde yorumlayabilirsiniz.

Canı Yananın Yarası Nasır Tutmaz

Merkür’ün geri gitmesi, İkizler ve Başak burcunda gerçekten ilginç olaylara da imza atacak. Neden derseniz; Merkür en çok gazetecileri, medyayı, televizyoncuları, ince işle uğraşan herkesi ilgilendirir. Bir de tabii ki laf cambazlarını. İşte buralarda iç disiplinini kaybedecek Merkür, geri giderken 21 günde bizi birbirimizle takıştırmak istemiyor, deyim yerindeyse kendi iç dünyamızda çok da külhanbeyi olmamamız gerektiğini bizlere göstermek istiyor. Emin olmadığımız şeylerin peşine takılıp gidersek başımıza nelere gelebileceğini de öğrenmemizi istiyor astrolojinin iletişim gezegeni Merkür.

  • Gidenlerle gelenlerin yerine hızlı adapte olacağız çünkü bu Merkür retrosu kabineyi bile biraz etkileyebilir.
  • Ekonominin gerçekten öngörülemez noktaya gelebileceğini, çığırından çıktığını hissettirebilir.
  • Zam üstüne zamlarla tanışmamız yine ön görülemez Merkür retrosunda olabilir.

Merkür, kendi yönettiği burçta kahramandır, akıllıdır ve güçlüdür. Kahramanlık sergileyecekken geri gidecek Merkür, "kahramanların da hataları olur" kavrmını öğreneceğiz anlamını taşır. İletişim problemlerini aile şirketlerinde ortaya çıkacak. Diğer yandan etkilenecek en önemli grup ise gençler olacak.

Ergen çocuğu olan, gençlerle çok iç içe olanların hayatında sorunların işin içinden çıkılmaz duygu sıkışmalarına açıldığını göreceğiz. Yanı sıra tabi ki eğitim sistemini göreceğiz. Merkür bilgiyi temsil ediyorsa ve önümüzdeki günlerde de eğitim günlerinin başlayacağını öngörürsek bunların tesadüf olmadığını düşünmelisiniz. Önümüzdeki günlerde;

  • Eğitimi bol bol konuşacağımızı,
  • Okullardaki disiplini,
  • Yeni gelecek kararları hep birlikte konuşacağız.

Her Soru Gerçeğe Götürmez Ama Her Cevap Gerçeğe Yaklaştırır

Merkür Retrosu, Balık burcunda çok tehlikeli olurken, Başak’tayken akılcı sorunları ortaya döker. Merkür yönettiği burçta geri gidecekse, hedefinde de ilk önce bilginin çıktığı yer olacak. Bilgi veren her türlü yapı, kişi, kurum bugünlerde gerçek bir iç disipline sahip değilse temelinden zarar görecek anlamına da gelebilir. Merkür Balık burcunda geri giderken dünyaya gelen Recep Tayyip Erdoğan’ın, karşıt burcunda gerçekleşecek retro döngüsünde (22 Ağustos-15 Eylül) AKP kampında alacağı büyük kararlar tüm partilileri şaşırtan türden olacak. Toplantı sonrası değişen dengeler basında yer bulacak. Tabi bu Retro özelikle kabinedeki 1960 – 1969 arası bakanlara yaramayacak. Sebebi ise bu yıllar arası doğanların kişisel haritalarında jenerasyon gezegenlerinin Başak burcunda olması. Tabi bu hararetli günlerde sadece Merkür geri gidiyor olmayacak. Merkür, Venüs’ün arkasında geri giderken aslında birbirlerine eşlik edecekler. Gökyüzündeki ardışık retrolar diğer parti başkanlarını da yakından ilgilendirecek. Merkür’ün, doğal evi Zodyak kuşağında 6. Evdir. Ve 6. Ev de sağlıkla ilişkilidir. Bu da siyaset dünyasında sağlık konularını da gündeme getirebilir. Yanı sıra gizli kulislerinde açığa çıkması ve ruhsal sıkışmaları temsil eder.

Merkür’ün Başak burcunda geri gitmesi ülkemizin haritasında Ay düğümlerinde etkili olacak.

Ülkemizin gündemi bu 21 günlük döngüde;

  • Kıbrıs
  • Esat /Suriye
  • Turizm
  • Türk Teşkilatı
  • SADAT

Tavır Büyük Fark Yaratan Küçük Bir Şeydir

Sosyal medyada yine köpürecek gündemler arka arakaya çıkabilir. Peki, Merkür retrosunda sakin olabilecek miyiz? Hayır, olamayacağız. Dolayısıyla da herkes bir hengamede bir şeyler anlatacak. Merkür’ün Başak burcunda olması aklı temsil etse de sinirlidir. Merkür’ün hızlı anlanması gerektiği, hızlı kavranması gerektiği günlerde en çok da liderlerin bu döngüde daha sinirlilik edeceklerinin de altını çiziyor.

  • İnsanlara nefret öğretilerek doğulmaz, nefret yaşanarak öğrenilir.” sözü bugünlerde gündeme gelecek.
  • Parasal konular Türkiye’nin içsel dünyanın ana derdi olacak.
  • Modern köy ile imza attığımız, insanların para için yaşamak için kazanmak için insanların ne türlü çileler çektiğini ve ödünler verdiğini bu döngüde göreceğiz.

İnsanı Bir Hapishaneye Kapatacaksanız Sonu Sonsuzluğa Açılmalı

2023 yılında gezegenlerin birbiriyle rekabeti yeryüzünde insanlığı daha iddialı yarışlara tabi tutacak. Bu da yüzeyselliğin artmasını sağlayacak. Sabırsız insan kavramı tüm dünyada kabul görecek. Sayılarla konuşan kitleler, özensiz duran cümlelerle anlaşan toplumlara dönüşecek. 2023 yılının Ağustos ayına Venüs Retro’suyla adım atmak, daimî olan tüm olgulardan da uzaklaştıracak. İnsanın kazanma doğasını harekete geçiren kripto dünyası bu aylardaki rakamlarıyla gündeme gelecek. Her kripto bir dünya gibi dursa da arka kodlarını kim yönetiyor sorusunu belki de bu aylarda çözümleyeceğiz. Bulanık bilgilermiş gibi gösterilmeye çalışılan kripto dünyasında kazanan ve kaybedenleri lisans savaşları belirleyecek. Her geçen gün kitlelerin artan katılımıyla global bankaları sınırlandıran regülasyonlar planlanacak. Hükümetler lisans almayı zorlaştırmakla kalmayacak, Uluslararası rekabet kurumları bu sefer kripto dünyası için kurulacak.

Yeni Trende Taş Koyacak Retrolar 

Aşırı düşüşün yanı sıra aşırı artışın olduğu aldatmacalı işlemlerin sayısı artacak. Zarar eden kripto paraları izlerken, tek hamlede deaktif edilen coinlerle de tanışacağız. Diğer yandan da ülkelerin bu sanal para birimlerini tanıması için binlerce prosedür dayatmaları gündeme gelecek. Rusya geçen yaz dijital paralarla ilgili onayladığı kararı masaya yatıracak. Rus lideri Vladimir Putin, “Mal ve hizmetlerde ödeme yapmak için kullanılan kripto para birimini yasaklamış ve dijital varlıkların kullanımını yasaklayan bir yasa tasarısı imzalamıştı. Sanal paralara karşı artan ilginin en baştaki sebebi “Eforsuz Kazanç”. Yeni Dünya düzeninde bağımsız ve kafa yormadan para kazanma popüler bir konudan çok yaşam biçimi haline gelecek. Devletler uyguladıkları yaptırımlarla sanal piyasaları ötelediklerini düşünseler de kripto dünyasını tanımak için masaya oturacak.

Paranın Ruhu Yoktur

2023 yılının en retrolu ayından geçmek öngörülemez günlerin haberciliğini yapmakla kalmayacak. Küresel ekonomide durgunlukla enflasyonun bir arada yaşanması nedeniyle uzmanların dilinden “stagflasyon” kelimesini duyacağız. Bu da Ağustos sıcağında kripto dünyasındaki uzmanların da uzun vadede stratejileri olmadığını ortaya çıkaracak. Enflasyon arttığında ve ekonomi yavaşladığında riskli varlıklardan kaçışı çözüm görenler satış pozisyonu alırken, satışlarda yavaşlamayacak. Kripto paralarda anlık yaşanan düşüşler sonucunda felaket senaryoları yazılmaya başlanacak. Kriz olarak adlandırılacak bu öngörülemeyen değişimlerin arkasından devletler çıkacak.

Orman Kanunları Yatırım Dünyasında Zuhur Edecek

Küresel piyasalarda, “Ayı dönemi” ve “Boğa Dönemi” olarak adlandırılan bu dönemler belki de kendi tarihinde ilk defa birbirine bulanacak. Piyasayı yakından takip etmeyenlerin bile dudağını uçuklatacak rakamlar, Twitter’da anlık trend topic listelerinde yer alacak. Her duygunun paylaşıldığı Yeni Dünya düzeninde para kazanan da kaybeden de anlık paylaşımlar yapacak. Birim anlayışından uzaklaşan Dünya, yatırım anlayışına 2023 yılının ateş burcunda devam eden Venüs Retro’suyla birlikte gaza basacak.

Gerçek Saf Değil, Basittir

Binlerce kripto paranın içerisinden sıyrılıp, ön sıralarda yer alan coinlerin dünyasında neler oluyor diyeceğimiz, günlerin adı her ne kadar Merkür kendi burcunda geri gidyor olsa da ardışık retroların güçüne şahit olacağız. 18 ayda bir yaşanan Venüs Retro’su olacak. 2 Ağustos’ta aklı yöneten gezegen Merkür, öğreten gezegen Satürn’e meydan okuyacak. Bu da kripto para dünyasının 3 köşeden kuşatıldığı algısını beraberinde getirecek. Geçtiğimiz yıl en düşüş yaşadığı günlerde bile “1 Trilyon Dolar” hacmini aşan kripto para dünyası, katlanarak büyümeye devam edecek. Dalgalanmalar, kullanıcıları tedirgin edecek olsa da uzun vadede kimse bu yapılardan çıkmayacak. 3 Ocak 2009 yılında Oğlak Stelyumunda piyasaya sürülen Bitcoin ve türevleri  dünya sıralamasında yer değiştirebilir. Tabi bunlar 21 gün sürecek retroyla ibaret olmayacak.  Merkür düz  seyrine geçip  burdc değiştrene kadar kripto dünyası yen sınavlarını verecek.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

31.07.2023 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...