Yükleniyor . . .

2023 MERKÜR BOĞA BURCUNDA

İletişim, bağlantı ve ağları temsil eden gezegen Merkür, toprağın sabit burcunda yerini alırken, “aniden” kavramı dillere pelesenk olacak. Dolaylı yoldan söylenilmek istenenlere doğrudan erişmek isteyeceğiz. Sadede gelme günlerindeyiz.

Ne Zaman?

3 Nisan tarihinde iletişim gezegeni Merkür, saat 18:30 tarihinde Boğa burcuna geçecek. 11 Haziran’a kadar Boğa burcunda kalacak Merkür, yolda mızıkçılık yapacak. Çünkü geri gidecek. Bunu size ayrı bir yazıda da anlattım.

Onu da buradan okuyabilirsiniz.

Aile İçi Olağanüstü Toplantılar Artıyor  

Merkür’ün Boğa seyri bireysel iletişim kanallarının çehresini değiştirecek. Çevremizdeki birçok kişinin “asla” dediği konularda ne kadar da esneyebildiğini görmek bizleri amansız bir şüphe sarmalanın içine sürüklemesine anlam veremeyeceğiz. Özellikle de aile içinde daha önce uzlaşma sağlanmış konuların sanki konuşulup çözülmemişçesine yeniden masaya yatırılması önemli diyalogları da beraberinde getirecek.

Emek Kavramı Sorgulanıyor

İletişim gezegeni bir yandan bizleri dış dünyaya karşı daha farklı bir insan yaparken 2023’ün Nisan ayını o kadar da kolay atlatamayacağımızın farkına varacağız. Bulunduğu yeri değiştirmek adına iddialı adım atanlar bir yana çalıştığı işi hızlı bir şekilde değiştirmek isteyen kişilerin de artığını göreceğiz. Küçük çaplı taşınmalar yerini şehir değiştirmelere bırakacak. Metropollerden uzaklaşan, natürel yaşam özlemi duyan kişiler lafta kalmayacak. Somut adımların gözlemlendiği bir döngüden geçeceğimiz dönem Merkür – Boğa seyrinin ta kendisi olacak. Ayrıca bu dönem;

  • Sorgulamalarımız artacak.
  • Ne oldum değil, ne olacağım sözünün büyüsüne kapılacağız.
  • “Uzlaşma” ortak iletişim dili olacak.
  • Şehir içi göçlerin arttığını göreceğiz.
  • Şirketlerin emektar düzeyinde olan çalışanlarıyla müzakere yaptığı yeni anlaşmalar imzaladığına şahit olacağız.
  • İddialı satın alımların yaşatacağı pişmanlık konuları,
  • İştahsızlık, uykusuzluk ve bunun ekseninde gelişen “aşırı düşünme” sendromu bir salgın gibi yayılabilir.
  • Yaşam alanını değiştirmek adına plan yapanların sayısı artacak.
  • Anı yaşa parolasıyla yola çıkanların hüsranı da bu dönemde kendini oldukça belli edecek.

Yuvaya Dönüş Mü? Zorunlu Yer Değişikliği Mi?

Merkür – Boğa seyrinde bireyden, kuruma bütün alanların aritmetik yer değişimlerine tanık olacağız. Yukarıda kaleme aldığım gibi göçlerin yörüngesi “evime döneyim, yuvamızı yeniden hareketlendirelim, kalabalıktan uzaklaşalım” şeklinde çizilecek. Kendi özel alanını kurmak isteyenler bir yana tıpkı yerleşik hayata yeniden adapte olan topluluklara döneceğiz. Kendi alanında hayvan beslemek isteyeninden, bahçesinde meyve – sebze yetiştiren insanlara kadar yeni bir düzenin ilk adımları bu gökyüzü seyri ile hayat bulacak.

  • Sivil toplum kuruluşlarının sayısı ve reklam kampanyaları bu dönemde artış gösterebilir.
  • Kimi sosyal medya uygulamalarının ve dijital içerik platformlarının dünyanın birçok yerinde boykot edildiğine tanık olabiliriz.
  • Yatırımlarını sanal para birimleri ve borsadan ziyade toprağa yatıran kişiler ön plana çıkacak. Bunun paralelinde hukuk sistemimiz tapu, arsa ve tarla ekseninde gelişen davalarla meşgul olacak.
  • Gayrimenkul sektörünü yoğun bakımdan çıkaracak yeni yasalar görebiliriz.
  • Vatandaşlık alma, çalışma izni, vize ve pasaport konuları da Merkür – Boğa seyrinde üzerinde durulan detaylar arasında yerini alacak.

Duygusal Detoks Yapmayan Kalmasın

İçimize dönerken, huzura koşmak istediğimiz bir gökyüzü seyrinde olduğumuzu Nisan ayına girdiğimizden itibaren iliklerimize kadar hissedeceğiz. Durum böyle olunca iletişimin gezegeni Merkür’de bu konuda adım atmak için bizlere itici güç olacak. Kimse kimsenin yükünü taşımak istemeyecek, mental ağırlığın altında ezilmemek adına keskin çıkış yapan kişilerin sayısı öngörülemez bir şekilde artacak. Ani boşanmalar, istifalar ve ortaklıklarını sonlandıranlar bu periyodun baş aktörleri olacaklar.

  • Manüpülatif davranışlarla üstünlük kurmaya çalışan kişiler hüsrana uğrayacak.
  • İlişkisinde sorunları olanların inceldiği yerden kopsun parolasıyla hareket ettiğini göreceğiz.
  • Mobbing kervanına katılmak istemeyenlerin ani sektör değişiklikleri, kendi işini kurmak istemeleri ve bulunduğu şehri değiştirme isteklerinde artış meydana gelecek.
  • Kurumsal alanda yaşanan hırs derbileri, hak arayışına dönüşecek.

Terapi Uğrak Bir Mesken Mi Oluyor?

Duygusal detoksu hayatımızın her alanına uygulamak bir yana burada beklediğini bulamadığını düşünen kişilerin üçüncü kişilerin fikrini almaktan geri durmadığı bir süreçte olacağız. Zihinlerin hızlı çalıştığı, kişisel gelişim alanında ilerleme kaydetmek isteyen ve konfor alanına dinamizm katan topluluklara tanıklık edeceğiz. İlgili olmadığımız konularda bile okumalar yapacak, sertifika almak isteyeceğiz.

  • Elektromanyetik alanlardan uzak durma eğilimi göstereceğiz.
  • Hem ruhsal hem de fiziksel anlamda ilkyardım eğitimlerinin kapısını aşındıracağız.
  • Sağlık kavramına her zamankinden daha çok tutunacağız, birbirimizle daha çok konuşacak, daha çok şey paylaşacağız.
  • Bu gökyüzü olayı turizmde yeni bir akımı ortaya çıkarabilir.
  • Merkür’ün toprak hali birçok teknik sektöre de alternatif fırsatlar sunabilir.

Fiziksel Sağlığa Odaklanacağız.

“Pazartesi başlıyorum” klişesine son vererek, evimizin düzenini mutfaktan itibaren değiştireceğiz. Merkür – Boğa seyri yapacaklarımızdan çok yapmayacaklarımıza odaklandıracak. Ambalajlı yiyeceklerden uzaklaşırken daha uzun soluklu gıdaların peşine düşeceğiz.

Evliliğiniz Dış Etkenlere Ne Kadar Dayanıklı Merak Ediyor Musunuz?

Merkür Boğa seyrinin bir diğer perdesinde ise sosyal medya entrikalarına şahit olacağız. Özellikle DM’ler üzerinden gerçekleşen diyalogların yanı sıra, evli çiftler arasında kriz çıkaran “takipleşme” sorunsalı gözler önüne serilecek. Merkür – Boğa seyri sınayacak. Aklınıza ilk gelen sadakatsizlik ve suçluluk duyularak biten ilişkiler olmasın. Evlerimizdeki iletişimsizlikler de tetiklenecek. Merkür, Boğa burcunda uzun bir süre kalacak.

  • İlişkiler içerisindeki gizli kapılar, saklanan iletişimler, gizli telefonlar, beklenmeyen kişilerin flörtleri ortaya çıkacak. Yoğun çalışma temposuyla mental çöküntü yaşayan kişilerin sayısı yadsınmayacak.
  • İlişkilerde “biz” kavramı Merkür’ün toprak haliyle ortaya çıkacak.

50 gün boyunca Boğa’da kalacak Merkür, Venüs’ün İkizler coşkusundan esinlenecek. Hal böyle olunca, hiç ummadığımız kişilerin aslında ne işler çevirdiğini öğreneceğiz.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Tüm Hakları Saklıdır

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz

06.03.2023

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...