Yükleniyor . . .

2023 KOVA BURCUNDA DOLUNAY

Yılın en sıcak günlerinde retronun eşlik edeceği bir Dolunay ile karşı karşıyayız. Dolunay, birçok üstünlük savaşının yanı sıra tutkunun ve adrenalinin en sert yaşandığı günleri de tetikleyecek. Duygular ve davranışlar çatışma içerisinde olabileceği gibi, karar almakta zorlanmamız bizi gerebilir. Eğer geçmişe, geçmişte yaşanmış olumsuz tecrübelere çok takılırsak, işte o zaman bu gerginliği en derinden hissederiz. Önemli olan rahat olmak ve panik yapmamak; ancak bu şekilde karar vermemiz kolaylaşabilir. Eğer kendinize baskın bir kişiliğe sahipseniz bu döngüyü çok iyi yönetmelisiniz.

Dolunay Ne Zaman Gerçekleşecek?

Dolunay Kova burcunda 1 Ağustos Salı günü İstanbul/Türkiye’nin enlem boylamına göre saat 20:32’de 9 derecede gerçekleşecek.

Dolunay’da Yapma!

Koç: Sosyalleşmeyi unutma

Boğa: Denemekten korkma

İkizler: Gerekmedikçe risk alma

Yengeç: Sabit fikirli davranma

Aslan: Harcamalarda aşırıya kaçma

Başak: Sorumluluklarını erteleme

Terazi: Uzun konuşmalar yapma

Akrep: Kıskanç davranma

Yay: Uykusuz kalma

Oğlak: Kendini ihmal etme

Kova: Masraflarını artırma

Balık: Tartışma

Kova Burcundaki Dolunay’ın Etkileri Neler Olacak?

Aşırı tepkileri ortaya çıkarırken kısık sesle konuşmaktan ya da içimize atmaktan çok açık sözlülüğe, dobralığa ve iddialı konuşmalara şahit olacağız. Pireyi deve yapanları da yine Dolunay gündeme getirecek. Venüs Retrosu’nun da eşlik edeceği bu Dolunay’da ilişkilerin travmatik, tutkulu ve ihtiraslı haline de ev sahipliği yapacağız. Bir anda çıkan tartışmalar ortalığı alev aldırırken, kendimizi tanımakta da güçlük çekeceğiz. Güneş’in Aslan’da, Ay’ın Kova’da konumlandığı bu Dolunay’da dünyada neler oluyor sözünü de birçok kez söyleyeceğiz. Bitmeyen saatlere ev sahipliği yaptıracak olan bu Dolunay komşularımızdaki savaşı da gündeme getirecek.

  • Güneş’in ateş burcunda yer alması liderleri temsil ederken,
  • Ay’ın Kova burcundaki hali teknolojiyi, bilişimi, yeraltı kaynaklarını, petrol rafinelerini aynı zamanda nükleer santraller gibi temayı gündeme getirecek.

2023’ün En Unutulmaz Dolunaylarından Biri Olmaya Aday!

Dolunay yaşanırken anın yükseleni ise Balık olacak. Dolunay’ın gerçekleşeceği saate kadar her şey sakin sessiz ve rutin bir şekilde ilerlerken, bir anda gündemin arka arkaya yükseleceğini işaret ediyor. Hava burcunda gerçekleşecek olan Dolunay, havadaki basıncı ve nemi yükseltirken kalp rahatsızlıklarını ve solunum yolu rahatsızlıkları olanları da etkileyecek.

Ülkemize Misafir Olacak Siyasetçiler!

Dolunay anında Merkür Satürn karşıtlığı yaşanacak bu da ekonomide strateji değişikliklerine, Türkiye’de özellikle misafir edecek siyasetçilere ev sahipliği yapacak.

Para Parayla Yarışıyor

Ulus üstü kurumların denge savaşları büyük “kararları” doğuracak. Bu kararların en beklenmedik olanını ise ülkemiz alacak. Türkiye’nin BRICS Forumuna tam üyelik başvurusu 2024 Ekim ayına kadar kabul edilecek. Ön görüşmelerde ise 2014 Satürn Akrep döngüsünde kurulan ve her geçen gün ivme kazanan Yeni Kalkınma Bankası’ndan fon alacağız. Yeni Kalkınma Bankası olarak adlandırılan yapı Batı ülkelerinin egemenliğindeki IMF’ye rakip olarak kurulmuştu. Dünya, değişen dengeler ve giden liderlere rağmen ticari iş birliklerinden vazgeçmeyecek. Devam eden savaşlar güçlenen ticari iş birliklerini doğuracak. Rusya, Çin, Hindistan, Brezilya ve Güney Afrika’dan oluşan topluluğun müttefik olarak daha sıkı sıkıya ilişki kuracağını göreceğiz. Topluluk, 2023 yılında müttefik sayısını da artıracak. Ablukalar bitmiyor söylemi, namludan çıkan kurşundan daha büyük bir şey varsa gırtlaktan geçmeyen ekmektir dedirtecek.

Ulusüstü Kurumlardaki Cepheleşmeler Transferlere Sebep Olacak.

2023’te Plüton Oğlak burcunun son derecelerinde yeniden konumlanırken, tarihi rekabetin fitilini ateşleyecek. Kuzey Atlantik Paktı’na alternatif olarak kurulan BRICS yapısını konuşacağız. Ülkelerin ticari ve siyasi iş birliğinin oluşması için kurulan 1949 yılından bu yana üye ülke sayısı artarak bu günlere gelen, NATO’dan 1966 yılında ayrılan Fransa gibi NATO’dan ayrılan ülkelerin ismi ve resmi belli netleşecek. Lakin 2009’da Fransa NATO’ya geri dönmüştü. Fakat 2023 yılında yaşanan ayrılıkların hiçbirinin geri dönüşü olmayacak. Ülkeler, son yıllarda savaş ve ekonomide değişen dengelerin faturasını ağır ödediklerini hatırlayacak. Tabii 2011’de Satürn – Terazi döngüsünde kurulan BRICS’e 2023 yılında katılan ülke sayısının artması, Amerika’nın karşısında olan Rusya’nın rüzgârı ardına almasını sağlayacak. Dünya siyasetinin yönünü değiştiren ve savaşın ev sahipliğini yapan Rusya, ambargolarla karşı karşıya kalmıştı. Bugünlerde ise ambargoların kalkması, gaz anlaşmalarının yeniden yapılması ve Rusya’yı haksız işgal politikasında istediğini elde etmesi Çin’le olan stratejik ortaklığına yarayacak. İki ülkenin iş birliğinden güç birliğine doğru evrilmesi, BRICS Formu’nun gövde gösterisi olacak. Çin ve Rusya arasındaki asimetrik yakınlaşmasının temeli, bundan 22 yıl önceye dayanıyor. İlk olarak 2001 yılında BRICS forumu olarak ortaya çıkan bu zirve, önümüzdeki yılların en lider ulusüstü kurumu olacak.

Bugüne kadar var olan ulusüstü kurumların itibar kaybetmesi, (Örn. Avrupa Birliği) yeni kurulacak paktların önünü daha fazla açacak. 2023 yılının en iddialı Dolunay’ı siyasal dengeleri yıpratırken, küresel çapta yaşanan ekonomik krizi Dünya kabullenmeye başlayacak. Doların baş döndürücü yükselişine yetişmekte güçlük çekerken, Ağustos ayında FED’in ikinci kez faiz artışına gidişi, altının da altın çağını yaşadığının altını bir kez daha çizecek. Retroya bulanmış Dolunay, rasyonel gerçeklerle bizi yüzleştirirken, küçülmeye giden şirketler arka arkaya işten çıkarmalara imza atabilir. Bu döngüde Dolunay’ın darbesini hissetmek istemiyorsanız, iş ve sektör değişikliği yapmayın!

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

14.07.2023 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...