Yükleniyor . . .

2023 KASIM AYINDA NELER OLUYOR?

2023 yılının en keskin ayazlarını yaşayacağımız bu ayda puslu yalanlarla yüzleşmek zorunda kalacağız. Tutulmanın yorgunluğuyla ve dünyanın daha hızlı dönüşüyle baş döndüren gezegenlerin harareti Kasım ayının ilk günlerinden itibaren karşımıza çıkacak. Yeryüzünde sınırlar daha da flu olacak. Ülkelerin sınırları, daha çok silahlanırken keskin bir şekilde bloklaşmaya gidecek. Denizlerde konuşlanan donanmalarla birlikte denizler de ısınacak. Birçok ülkenin parlamentosunda hem onaylanan hem de fonlanan silahlanmayla birlikte sonsuzluğa düşmüş gibi hissedeceğiz. 

Kasım Ayında Kimleri Konuşacağız?

  • Kısa dönem İsrail Başbakanlığı yapmış 25 Mart 1972 doğumlu Naftali Benet’i konuşacağız.

  • 7 Ekim 1952 doğumlu Vladimir Putin’in hamleleriyle başka cephelerde savaşı domine ettiğini konuşacağız. 

  • 25 Ocak 1978 doğumlu Zelenski’nin insanlık dramına sessiz kalmasının yanı sıra zayıf liderliğiyle gündeme gelecek. Ayrıca, Avrupa Birliği’nin kendisine sırtını çevirdiği gerçeği ile de yüzleşecek Zelenski. 

  • 31 Ağustos 1985 doğumlu Muhammed bin Salman’ın Orta Doğu’daki insanlık dramını kontrol altına almaya çalıştığını ve aynı zamanda da iki cepheli bir yol haritası çizdiğini de gözlemleyeceğiz.

  • 28 Haziran 1971 doğumlu teknoloji devi Elon Musk’ın savaşta haksızlığa göz yumduğunu, taraf tuttuğunu konuşacağız. 

Kasım Ayında Konuşulacak Kurumlar

  • 2 Mayıs 1920’de kurulan Milli Eğitim Bakanlığı (Eğitim müfredatında birtakım düzenlemeler, eskiye dönüş mü başladı sorusunu da sorduracak.)

  • 14 Haziran 1988’de kurulan ROKETSAN

  • 26 Ağustos 2016’da kurulan Varlık Fonu’ndan ayrılan yapıları konuşacağız. 

  • 18 Eylül 1947’de kurulan CIA

  • 14 Şubat 2005 yılında kurulan Youtube’un soykırımı ifade eden videoları silerek algoritmasını tamamen kendisine göre kullandığını fark edeceğiz. 

Dünya Neyi Mercek Altına Alacak?

  • 20 Temmuz 1936’da oluşturulmuş Montrö Boğazlar Sözleşmesi

  • 2 Ekim 2018’de yaşanan Cemal Kaşıkçı cinayetinin tekrar gündeme getirilmesi

  • 23 Ekim 1770’de kurulan İngiltere Parlamentosu. Dünyanın savaşı ve nükleer enerjiyi konuştuğu bu günlerde İngiltere Parlamentosu’nun açıklamaları ses getirmekle kalmayacak, kendi içinde birtakım kararlar aldığını da duyacağız. 

Kapitalizm Teskere Vermiyor 

2023 Kasım ayında Mars burç değiştirecek. Gündelik hayatta eforumuzu, toplumsal hayatta ise mücadelemizi temsil eden Mars, herkesi manevra yapmaya davet edecek. Ülkemizde ve dünyada aşırı sağ merkezli partilerin toplumları nasıl yönettiğini rakamlarla ve viral olacak anketlerin etkileriyle öğreneceğiz. 21. Yüzyılın en sert vurgularla dolu yılının son 60 günlük periyodunda tarihe not tutacak günleri daha ne olabilir ki demeyin. 3.Dünya Savaşı’nın toprak savaşlarından dini mabetlerin zarar görmesiyle infial yaratacak olayları beraberinde getirebilir. Bu da; sağ görüşlü liderlerin durumu nasıl lehine dönüştürdüklerini göreceğiz. Yıl boyunca deneyimleyerek öğrendiğimiz sonuçlar kalıcı kararların da temelini oluşturacak. Gerçeklik algısı, beklentisi değişen insanlığı sade ve basit kavramlardan milim milim uzaklaştıracak. Devletlerin etkin gücünden rol çalan, global şirketlerin ta kendisi olacak. 

Cehennemin Müteahhitleri Sömürgecilerdir 

Dünyada sömürgecilik, 80’lere ulaştığımızda bitti. Neoliberal anlayışın da bu yıllarda arttığını düşündüğümüzde, sömürgecilik kavramı isminin emperyalist ağırlığını yitirse de etkinliğinden hiçbir şey kaybetmedi. Bunu günümüzde halen suni bir sömürge zinciri kuran ülkelerden görebiliyoruz. Özellikle de İngiltere ve Fransa’nın buradaki gücünü yadsımanın imkânsız olduğunu bir kez daha göreceğiz. 

Son yıllarda monarşinin geçirdiği devinim sömürgecilik mirasıyla bilinen Kraliyet ailesinin yönetim kulisini ayyuka çıkaracak. 90’lı yıllarda çevreci bir profil çizen III. Charles’ın ardından Krallığın başına geçecek genç prens, köklü değişikliklerin başlangıcını tüm dünyaya kanıtlamak isteyecek. 2024 yılına günler kala yıllardır, Afrika ve Karayip halklarına yapılan sömürgenin zararını telafi etmek adına o bölgelere eğitim kurumları kurarak monarşi düzenine yeni bir sayfa açmak isteyecek. Gerçeklere geç kalındığını ise hızlıca üretilen minimalist çözümlerden anlayacağız. 

Çocukları Değiştirerek Dünya’yı Değiştirecekler

2024 yılının ayak izlerini bugünlerden itibaren okuyabileceğiz. İngiltere, en çok da İngiliz çocukları değiştirmek isteyecek. Farklı duygu durumları yeni davranış biçimlerini de ortaya koyacak. Tarihinde sömürgeye uğrattığı ülkelere ılımlı bir anlayışla yaklaşma amacı güdecek. İngiltere’nin bu tavrı birçok monarşiye ilham olacak. Üzerinde güneş batmayan imparatorluk namını, sömürgecilikle kazanan Birleşik Krallık yeni bir diplomasi dili geliştirecek. 

Ülkemizde son yıllarda yapılan eğitim sistemindeki değişiklikler, sistemde boşluklar yarattığını bunda da en çok çocukların zarar gördüğünü kabul edeceğiz. Yeni gelen düzenlemeler, sistemin içindeki sıkıntıları çözmek adına iyileştirmeci bir model olarak görülecek. Lakin ülkemizdeki eğitim sistemi her zamankinden daha çok konuşulacak. 

Kasım Ayında Ön Plana Çıkacaklar

  • Yurtlar

  • Özel Üniversiteler

  • Etüt Merkezleri

  • Kolejler

  • Meslek Okulları

  • Proje Okulları

  • Yemekhaneler

Son Söz: 2023 yılının Kasım ayının adrenali bol, aksiyonu çok olacak. Daha somut konularla ilgilenirken, kişisel hayatlarımızda da hiçbir şeyi ertelemek istemeyeceğiz. Bu da gündelik hayatta hızı artırırken, bazı konuların da yarım kalmasına neden olabilir. Aksiyon alırken ortaya çıkabilecek aksaklıklar modunuzu düşürmesin. 

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

20.10.2023 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.


 

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...