Yükleniyor . . .

2023 BOĞA BURCUNDA AY TUTULMASI

Ay tutulacak, kalpler tutulacak. Kalp gözü kapalı olanların ise gözündeki perde aralanacak. Alim olanı sınayacak, zalim olanı hizaya getirecek bir tutulma ile karşı karşıyayız. Ay tutulması, kaderin rota değiştirdiğini bize gösterecek. Nasıl mı? Ay tutulmadan önce Dolunay fazındadır. Dolunaylar insan vücudunda ödemi, ruhunda ise tahammülsüzlüğü tetikler. Hangi burçta gerçekleşiyorsa, o burcun ruhuna bürünür. Eğer farklı bir gezegen, tutulmada görev alıyorsa, o noktada işler biraz çetrefilli bir hale bürünebilir. Bu da insanoğlu için yüzleşmeler döngüsü olarak adlandırılabilir.

Tutulma Ne Zaman Yaşanacak?

Tutulma, 28 Ekim gününün son dakikalarında saat 23.54’te 5 derecede Boğa burcunda yaşanacak.

Ay Tutulmasının Burçlara Etkisi

Koç Burcu: İlişkinize defalarca şans verdiğiniz halde, istediğiniz ritmi tutturamadığınızı düşünüyorsanız daha fazla yıpranmanın anlamı olmadığına kanaat getireceksiniz.

Boğa Burcu: Ailenizle çeşitli anlaşmazlıklar yaşıyorsanız, aranızdaki buzların eriyeceği aksiyonlar gerçekleşebilir.

İkizler Burcu: Son birkaç aydır ertelediğiniz konularda hız kazanmanız gereken gelişmeler yaşayabilirsiniz.

Yengeç Burcu: Kariyerinizde kolektif çalışmanın hızlandırıcı, yapıcı etkilerini hissedeceksiniz. Fikir çeşitliliği, bir arada olmanın gücü birlikten kuvvet doğar dedirtecek.

Aslan Burcu: Uzun zamandır satışını beklediğiniz araba, gayrimenkul, mülk konuları hız kazanabilir.

Başak Burcu: Bireysel hayatınıza tam anlamıyla adapte olmaya başladığınızı, sizi yıpratan anılardan sıyrıldığınızı fark edeceksiniz.

Terazi Burcu: İşinizden memnun değilseniz ne maddi ne de psikolojik anlamda yıpranmak istemeyeceksiniz. Hakkınızı alacağınız, ruhen kendinizi iyi hissedeceğiniz arayışlara gireceksiniz.

Akrep Burcu: Çiçeği burnunda bir ilişkiniz varsa sevdiğiniz kişinin geçmişine dair öğrenecekleriniz merak duygunuzu tetikleyecek.

Yay Burcu: İlişkinizle partnerinizle aranızdaki ilişkiyi daha hareketli hale getirecek hamleler yapmak isteyeceksiniz. Onun ilgisini hissetmek sizi de harekete geçirebilir.

Oğlak Burcu: Daha önce yapmak istediğiniz ancak “ben bunu yapamam” dediğiniz tarifleri internetten kolayca öğrenecek, kendinizi şımartacaksınız.

Kova Burcu: Son zamanlarda ilişkinize dair üçüncü kişilerden eleştiriler alıyorsanız, bu konuda paylaşımlarınızı azaltma yoluna gideceksiniz. Çok daha özel konuları kendinize saklama kararı alacaksınız.

Balık Burcu: Ruh halinizi kendine dert edinen ve bunu sürekli yüzünüze vuran bir ilişkiniz varsa, açıklığa kavuşturmanız gereken duygularınızı konuşmaktan korkmayacaksınız.

Tarih Tekerrür Ediyor!

Bu tutulmanın bir benzerini 2012 ve 2014 yılları arasındaki döngüde yaşadık. Bu tarihler arasında Türkiye büyük süreçleri geride bıraktı. Topluma mâl olan büyük olaylar yaşandı. Belki de bugünlerde yaşadığımız ayrışmanın temeli bu günlerde ortaya çıktı. 2011 yılında yaşanan Suriye Savaşı’nın ardından en büyük göçü bu tarihlerde almaya başladık. Aynı zamanda “Gezi Olaylarını” da bu süreçte yaşamıştık. Aynı burç takım yıldızı üzerinde yaşanacak tutulmada benzer olaylar yaşanmayacak belki ama aynı hacimde farklı temada ayrışmalar izleyeceğiz.

Bu benzerde bir tutulma, gelecekte 2031 – 2032 yıllarında tekrar karşımıza çıkacak. Dolayısıyla burada alacağımız kararlar ve düzelteceğimiz döngü, ta ki bizi 10 yıl sonraya kadar götürecek. Gökyüzü aslında burada bir sentez çıkarmak istiyor. 2012 – 2014 yılları arasında Boğa-Akrep aksındaki tutulmaların benzerleri 25 Ekim 2022 tarihinden bu yana karşımıza çıkıyor. Bu akstaki tutulmaların sonuncusu olan Boğa burcundaki Ay Tutulması, geçtiğimiz 10 yılda aldığımız kararları gözden geçirmemiz ve son 2 buçuk yılda aldığımız kararları revize etmemiz gerektiğine vurgu yapıyor. Örneğin cumhurbaşkanı, son 2 buçuk yıldır aldığı kararları revize etmeye başladı. Nasıl derseniz; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile tekrar çalışmaya başlayarak. Mesele bu tutulmada büyük konuşmak değil, eksiği görüp, ona göre yeniden rotayı güncelleyebilmeliyiz. Eğer bunu son 2 buçuk yıldır yapabildiyseniz, ne mutlu size. Eğer yapamadıysanız da bu tarihleri sakın kaçırmayın. Burada alınacak kararlar çok önemli. Bu Ay tutulmasının aynı burçta bir benzeri, 9 Mayıs 2037’de yaşanacak.

Ay Tutulması Nerelerde Reform Yapacak?

  • Kent anayasası gelecek.
  • Ay toprak burcunda tutulurken, suyun doğru kullanımı için birtakım kurallar gündeme gelecek.
  • Tutulmalar kadınlarla ilişkilendirilecek. Partilerdeki kadın başkanların sayısı artacak.
  • Meclisteki kadın milletvekili sayısı artacak.
  • İstanbul özel anayasası gündeme gelebilir.
  • Toprak ya da taşınmaz alım satımı sonucunda verilen vatandaşlık konusunda yeni çalışmalar gündeme gelebilir.

Boğa Akrep aksında son 2 buçuk yıldır yaşanan tutulmaların; algılamamızı, yaratmak istediği rezonansı, bizi içine sokmak istediği aurada eksiklerimizi ve fazlalıklarımızı görmemiz. Tutulma, 10 yılda bizi nereden nereye getirdiğini ve diğer 10 yılda bizi nereye götüreceğini ve neler olabileceğini anlatmak istiyor. İşin en ilginç tarafı ise buna kendi irademizle, kendi toplumsal meselelerimizle kendimiz “karar” vereceğiz.

“Kararların da Üstünde Bir Karar Vardır”

Semada, Güneş ve Ay ülkemizin yüzüncü yılına girişine eşlik edecek ve bir akde imza atacak. İnsan eliyle yönetilmeyen gökyüzünün seyri 28 Ekim’in bittiği 29 Ekim’e devrettiği dakikalarda Ay tutulmasına ev sahipliği yapacak. Ülkemizden çıplak gözle gözlemlenecek Ay Tutulması bundan tam 100 yıl önce ilan edilen Cumhuriyetimizin haritasındaki Akrep burcuyla 5 derecede kavuşacak. Ay – Boğa fazıyla yüzüncü yaşına giren Cumhuriyetimiz, yeni bir asrın ilk dakikalarında önümüzdeki 365 günün temasını belirleyecek. Anayasal değişikliklerden tutun da Anayasa Mahkemesi üyelerine kadar her detayı konuşacağız. Doğum haritalarında, Ay’ın hangi burçta olduğu önemlidir. Bu veri yılın duygusundan çok temasını temsil eder. Türkiye Cumhuriyeti bu yıla Ay Boğa burcunda başlayacak. Daha önce ise 29 Ekim 2015 yılında Ay Boğa fazıyla yeni yaşına başlamıştı. 2016 yılının 29 Ekim’ine kadar da Ay Boğa temasıyla yönetilmişti. Bu tarihlerden referans alarak, ileri okuma tekniği uyguladığımızda; Ülkemiz 29 Ekim 2024 tarihine kadar Ay – Boğa temasının yönetimi ile yürüyecek. “Anayasa Mahkemesi üyeleri aslî görevleri dışında resmî veya özel hiçbir görev alamaz.” kuralının da aşıldığına yine bu süreçte tanıklık edebiliriz. Astrolojinin kronolojik akışındaki şifreleri çözmeye çalışacak olursak; Cumhuriyet 81. yaşına girdiği sırada yıl, Ay Boğa fazında başlamıştı. Takvimler 2004’ü gösteriyordu ve Cumhuriyet rejimi 82. yaşına girene kadar tarihinin ilk ve tek kadın Anayasa Mahkemesi Başkanını seçmeye yürümüştü. Ay, Boğa burcunda hareket ederken 100. yaşına giren Cumhuriyetimizin 2. kadın Anayasa Mahkemesi Başkanını seçmesi de karşılaşacağımız önemli kararlardan sadece bir tanesi olacak. Yılın başında, yüzleşerek öğrenen bir millet olduğumuzu, Cumhuriyetimizin 100. Yaşını doldurduğu Ekim ayında güçlü kararlarla göğüsleyeceğiz.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır

Kaynak Gösterilerek Kullanılamaz

20.09.2023 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

 
 

 

 

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...