Yükleniyor . . .

2023 AKREP BURCUNDA AY TUTULMASI

Kalıplarımızdan sıyrıldığımız, hislerimize kulak verdiğimiz, tüm konulara yüreğimizle eğileceğimiz günlerin eşiğindeyiz. Ay, Akrep burcunda tutulurken, bakışlarımız derinlik kazanacak. Gözlerimizi kaçırarak yaptığımız konuşmaları artık altını çizerek yapacağız. Ay tutulması, bizleri belirsizliklerden kurtaracak. Kendimizi kısıtlayan düşüncelerden sıyrılacak, kendi kendimizi tedavi edeceğiz.

“Tutulma döngüsünü duyumsamazlıktan gelmeyin. Neden diyecek olursanız; tutulma, aradığını bulamayan herkes için yol gösterir nitelikte olacak.”

Ne Zaman Gerçekleşecek?

Akrep burcunda yaşanacak Ay Tutulması, 5 Mayıs günü Türkiye/İstanbul saati ile 20.33’te 14 derecede gerçekleşecek. Tutulma Türkiye’den gözlemlenecek.

Ay Tutulması Burcunuzu Nasıl Etkileyecek?

Koç: Yakın bir tarihte, sürüncemede olan ilişkinizi sonlandırdıysanız, kalbinizi aşka kapatmak istemeyeceksiniz.

Boğa: Karşıt burcunuzda yaşanacak Ay tutulmasında, evlilik ve ilişkilerinizle ilgili soru işaretleriniz kafanızda geniş yer tutacak.

İkizler: Özel sektörde çalışan bir İkizler burcuysanız, fikirlerinizi fazlasıyla açık bir şekilde dile getirebilirsiniz. Bu durum bazı kişileri rahatsız edebilir.

Yengeç: Yıllardır aynı işyerinde çalışanlardansanız, emeklerinizin karşılığını yeterince alamadığınızı düşüneceksiniz.

Aslan: Su burcunda yaşanacak Ay tutulması ailevinizi yakından etkileyecek. Taşınma, şehir değişikliği konuları gündeminize gelebilir.

Başak: Tutulma 3. Evinizi mercek altına alıyor. Hâlihazırda yaptığınız işten memnun değilseniz, kariyerinizde yepyeni bir sayfa açma kararı alabilirsiniz.

Terazi: 2. Evinizi etkileyecek olan tutulma, tüm işler kendi sayesinde ilerliyormuş gibi davrananlardan duyduğunuz rahatsızlığı gün yüzüne çıkaracak.

Akrep: Tutulmaya ev sahipliği yapıyorsunuz sevgili Akrep burçları. Uzun soluklu bir ilişkiniz varsa, evlilik konusundaki belirsizlikler kararlı ve keskin çıkışlar yapmanızla sonuçlanabilir. Bu süreçte eski sevgilinizin sizinle yeniden bir araya gelme çabası şaşırtıcı etkiler bırakacak.

Yay: 12. Evinizde gerçekleşecek tutulma döngüsünde, eleştiren taraf olmak yerine derleyip toplayan taraf olmak isteyebilirsiniz. Adımlarınızı yavaş atarak, kazanan taraf olmak isteyeceksiniz.

Oğlak: Beklediğinizden daha büyük gelişmelere kalbinizin kapılarını açacaksınız. Geçmişte reddettiğiniz iş tekliflerini yeniden düşünebilir, kendinize bir iş hayatı planı dizayn edebilirsiniz.

Kova: Gezegenlerin ardışık hareketleri, kazancınızı arttıracağınız alanlara yönelmek konusunda size cesaret aşılayacak.

Balık: Kariyerinizde donanımınızı arttıracak hedeflerin peşinden gideceksiniz.

Ay Tutulurken, Merkür Geri Gidecek!

Tutulmanın içerisinde bir de Dolunay gizleniyor. Akrep burcunda meydana gelecek Dolunay, geçmişin yükünden kurtaran türden olacak. Karamsar ruh haline sahip olanların da bu tutulma ile birlikte kendilerine yeni sayfa açtığına tanıklık edeceğiz. Kin beslemek hepimiz için çok daha zor bir hale gelecek. Ailenizle geçmişten kalan problemleri masaya yatıracak ve çözüm için adım atacaksınız. Evliliklerde yaşanan tartışmalar da haklı ya da haksız olmak artık önemsenmeyecek. Somut çözümler beklenecek.

Tutulmanın Temaları Neler Olacak?

  • Değişime direnmeyeceğiz.
  • Düşüncelerimizi revize edeceğiz.
  • Çevremizle olan küslüklere son vereceğiz.
  • Kariyer planlamalarında çevresel faktörler etki olacak.

Korku Bizi Yenemeyecek Biz Korkunun Ta Kendisi Olacağız

5 Mayıs 2023 akşamı Türkiye’den gözlemlenecek bir Ay tutulmasına şahit olacağız. Geçtiğimiz yıl NATO zirvesinde Türkiye - ABD arasında mesafeli diplomasinin kırılmasının önü açılacak. 2008’de Plüton ilk derecelerin hareket ederken Bükreş’teki NATO zirvesinde Almanya ve diğer Müttefiklerin itirazları nedeniyle bunun gerçekleşemediğine 15 yıl aradan sonra Gürcistan’ın NATO’ya apar topar alınma isteğinin asıl sebeplerinin başında Rusya’nın Kırım’ı ilhak etmesi gelecek. Gürcistan’ın NATO’ya dahil olması geç kalınmış bir “karar” olarak değerlendirilecek. Ülkemiz ise NATO’yla denge politikasının neticesini ABD’den F-16 satışı ve mevcut F-16’ların modernizasyonu neticesinde sorunlar giderilecek. 1957 yılından bu yana farklı tarihlerde toplanan NATO, 2023 yılında kendi tarihinde az olsa da iki zirve yapacak. Alacağı “kararlar” tarihe atıfta bulunacak. 2004 yılında İstanbul’da yapılan zirve de Mars, Aslan döngüsündeydi. 20 Mayıs’tan itibaren Mars’ın Aslan seyri o günkü zirvede Irak ve Afganistan ile ilgili alınan kararların benzerini bu sefer Ukrayna için alacak. Geçen yıl Ukrayna’ya yardım çatısı altında verdiği füzeleri Ukrayna’nın eliyle Rusya’ya fırlatabilir. Dünyayı korku çemberiyle ablukaya almak isteyen devletler insanlığı balistik füzelerle karşı karşıya bırakacak. Adı 21. yüzyıl olan Kova Çağı’nın simgesi Plüton, bu yıl bir ileri bir geri hareket ettiği günlerden geçerken, savaşın alt zemini oluşabilir. Ta ki 26 Kasım 2024 yılında yerini bulacak. Plütonlu günlerde ülkemizin seçim sonucu, 8 sınır komşumuzu daha yakından ilgilendirecek. Bu da bir süreliğine dünyanın gözünün Türkiye’nin sandıklarına odaklanacağını işaret ediyor.

Tutulma Döngüsünde Ülkemizde Neler Konuşulacak?

  • Ülkemizde tuhaf bir şekilde seçim havasına Mayıs ayında teslim olduğunu göreceğiz. Sosyal medyadaki söylemler ve paylaşımlar, internet kısıtlamalarına ve yavaşlatmalarına kadar gidebilir.
  • Siyasi isimlerin gerginlikleri, tepkileri ve gaflarıyla ortaya çıkacak.
  • Seçim günü Ay Balık fazında olacak. Bu da Türk siyasetinde uzun bir aradan sonra ilklere ev sahipliği yapacağını işaret ediyor. Tutulmanın etkisi seçimlerde aktif rol alacak.
  • Ay Akrep burcunda tutulurken, Satürn 5 derecede hizalanacak. Bu da sandığın enerjisini sokaklara taşıyabilir.
  • Depremin sarstığı 11 ilimize “Pilot Şehirler” kurulacak.
  • Emlak sektörüne yeni yasal düzenlemeler gelecek.

Dünya Gündeminde Neler Olacak?

  • Büyük göçün başladığına ve insanların daha fazla yer değiştirdiğine tanıklık edeceğiz.
  • Komşularımızın meclisleri
  • Deniz tabanlarındaki fay hatları gündeme gelebilir.
  • Çin’in para birimi Yuhan’ın dünyaya açılımı. Tutulma ile birlikte; Yuhan’ın dünya para piyasalarındaki hacmi artacak.
  • Fransız şirketlerinin Çin Yuhan’ı üzerinde anlaşmaları
  • Rusya - Çin güç birliği İpek Yolu’nda ve denizlerde eş güdümlü şekilde gücünü gösterecek.
  • Doların, Asya pazarında etkisinin azalmaya başladığına tanıklık edeceğiz.

Ay Tutulmasının Anahtar Kelimeleri?

  • Eğitim
  • Medya
  • Hastaneler
  • Belediyeler
  • Havayolları, hava limanı ve şirketleri.

NOT: Haftalık burç yorumları tutulma döngüsü boyunca burçlarınız için özel olarak kaleme alınmıştır. Haftalık burç yorumlarınıza buradan ulaşabilirsiniz.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır

10.04.2023 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...