Yükleniyor . . .

2019 TEMMUZ AYINDA NELER OLUYOR?

Temmuz ayı bu yılın en iddialı, en sıra dışı dönemini temsil ediyor. Bitmez, batmaz, yol bulmaz denilenlere şekil veren bir ay olacak. Bir gece’de kazanan, kaybeden belli olacağı bir döngüdeyiz. Bu dönem iki Tutulma var. İkisi de öncü burçta ve Yengeç-Oğlak aks’ında. Satürn ve yeraltı gezegeninin devrede olduğu tutulmaların sade, sıradan birkaç olayla kalmayacağını vurguluyor. Geçmişte yaşanan Kirli Dolunaylara referans olduğunu belirtebilirim.

Takvim 2 Temmuz’u gösterdiğinde Güneş ve Ay yan yana hizalanacak, Güneş Tutulması meydana gelecek. Ülkemizden gözlemlenmeyecek ama başka diyarlarda çıplak gözle seyredilecek. Bu tarih gelip çattığında ABD’nin kimlerle derdi olduğunu gösterecek. Bu akışın yerine oturması 2023 yılını bulabilir.  Yılın en keskin Tutulması 14 gün arayla yaşanacak. Ay bu sefer tutulurken Plüton’la da kavuşum yapacak. Satürn’ün Venüs’ meydan okuması ‘anlatılmaz yaşanır’ günlerin habercisi olacak.

Darbe ve ayaklanmaları konuşuyor olabiliriz.

16 Temmuz’da Ay ve Plüton kol kola hareket ederken bu iki gezegen dünyanın farklı bölgelerinde ayaklanmaları ya da darbe girişimlerini konuşuyor olacak. Tutulma, dünya atlasını göz önünde aldığımda ve burçtan ilerlediğimde Yunanistan’ı işaret ediyor. 1967-1974 yılları arasında yaşadığı Askeri Cunta’nın benzerini vurguluyor.  Bu arada 1967 yılı bu döngüde baz alacağımız yıllardan biri olabilir. 1967 doğumlu liderlerin ya da şirket yöneticilerinin önemli döngülerden geçtiğini fark edebiliriz.

Doğa olayları!

Gündemi bol günlere doğanın dengesi de eşlik edecek. Akdeniz hareketli günler geçirirken su temelli konular gündeme gelecek. Ülkemizde de dereler, akarsu hazneleri, su baskınları, seller gündeme gelebilir. Aynı zamanda yanardağ hareketliliğine de vurgu yapacak. Tropikal bölgeler bu açından en çok tehlike altına kalacaklar arasında diyebiliriz.

Bu döngü Rusya’yı yakından ilgilendiriyor.

Gökyüzü hedefine Rusya’yı da alacak. 19 yıldır atakta kalmaya çalışan bu ülkenin şahsi dertleri ile boğuştuğunu görebiliriz. 2019 yılının ikinci dönemi resmen başlamışken bu süreçten en çok Rus halkı etkilenebilir. Oğlak aksındaki tutulmalar ekonomik dar boğazın gidişatına işaret edecek.

Son yılların en yüzleştirici tutulmaları.

Temmuz ayının ilk yarısında meydana gelen tutulmalar hoşnut olmayacağımız bilgilere vakıf olmamızı sağlayabilir. Bu esnada bilimin aştığı çığır insanlara ümit olacak. Ancak ilaç sektörü bu süreçte en çok hasar alanlardan biri olabilir.

19 yılın karması!

“Altın vuruşlu tutulmalar 19 yılın karmasını işaret ediyor. 19 yılını doldurmuş ya da 19’un katlarını temsil eden her kurum ve dünyaya mal olmuş kişileri es geçmeyecek.

2,5 yıl aradan sonra Güneş, Aslan burcunda tutulmadan doğarken gökyüzü meydanlara liderleri itiyor. Birçok ülke siyasetçisinin tarihine kara leke sürecek olaylar yaşanabilir. Çin ve ABD gibi büyük ulusların neler döndürdüğüne tanıklık edebiliriz.  Jüpiter-Neptün 90’lığı liderlerin sansasyonel haberlerini ortaya çıkartacağını vurguluyor.

Kader ağlarını örüyor!

 2 Temmuz (Güneş Tutulması), 16 Temmuz  (Ay Tutulması) tarihleri arasında meydana gelen tutulmalar Yengeç-Oğlak aksında sıralanıyor.  Satürn’ün devrede olması etkilerinin uzun zamanlara yayılacağını işaret ediyor.

Rüşveti, skandalı, eş zamanlı deşifre olan olayları birbiri ardına ortaya dökmeye hazırlanıyor. Siber saldırılar, rehin tutulan insanlar, uçak kaçırmalar gündemde olabilir. Teknoloji savaşlarının ise 2019’da adı konulacak.  Bazı sosyal medya uygulamaları, dijital platformlar zorda kalabilir. Amazon kurucusu Jeff Bezos bunlardan birisi olabilir.

Dünyanın gözü Türkiye’de.

Yengeç-Oğlak aksındaki tutulmalar ülkemizin yükselen burcunda ve 7. evinde etkili olacak. Plüton, Satürn, Güneş ve Ay, Türkiye’nin natal haritasında boy sırasına göre dizilecekler. Ülkemiz bu süreçte birçok alanda yükselecek ancak yükselirken de oldukça yorulacak. Sadece milli sporcuları ile değil, bilim insanlarıyla da adından sıkça söz ettirecek. 2000 yılları anımsatan başarılar gündeme gelebilir.

Plüton ise yine bu döngüde ekonomimizin zor günlerden geçebileceğinin işaretini veriyor. Dolar ve altın kurları dalgalanmaya girebilir.  Komşu diyarlarda başka bir Arap Baharı’nı temsil eden olumsuz gelişmeler olabilir. Türkiyenin sınırları da bu devirde hareketli olabilir.

Topraklarımızdan gözlemlenen Ay Tutulması…

Doğa olayları, her ağızdan çıkan otoriter yaptırımlar başka bir sinerjinin habercisi olabilir. Ülkemize rotasını çeviren felekler, tarihin topraklarımızdan ne değerde fışkırdığını gösterecek. Öyle ki Türkiye’nin altında yatan önemli tarihi bulgular ve kıymetli madenler de bu süreçte ortaya çıkacak.

Tutulma ülkemizin haritasında çok önemli bir düğümü açacak.  Seyir neyi işaret ediyor derseniz; İnancı ilgilendirecek önemli bir kutsal sembolün veya ahitin ortaya çıktığını işaret ediyor. Bu tarihî bulgular, Vatikan’dan İngiltere’ye kadar hızlı bir bilgi trafiği oluşmasına neden olacak.

Zeynep Turan

28-06-2019

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

 

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...