Yükleniyor . . .

2017 SATÜRN, OĞLAK BURCUNDA

2017 SATÜRN, OĞLAK BURCUNDA- DEVRAN DEĞİŞİYOR.

Antik Roma’da din ve nesilleri yöneten mitolojik bir tanrıdır, Satürn. Mitolojide zenginlik, tarım, üretim, yönetim biçimlerinin yenilenmesi ve kuruluşunu temsil eder. Onun egemenliğini Romalılar ‘altın çağ’ olarak tasvir etmiş. Mevsimlerden Aralık ayını seçen Roma halkı ayın en ünlüsü, özgürü, zengini, itibarlısı bulmak için Satürn’ün adına festivaller düzenlemiş; bolluk, bereket, barış ve egemenlik kavramları içinde gününü gün edenlere dersini göstermek istemişler. Yıllar boyu Satürn bize aslında hikâyelerin kahramanlarının değişmediğini ama sonuçlarını değiştirebildiğini gösterdi.  Ancak bir problem var; masalsı bir kahramanlığın ötesinde durur, Satürn. Öğretir, eğitir, sınar olmadı mı yeniden yüzleştirir, ta ki ikna olana kadar. Aynı şeyi yeniden yaşadığımızda ise yepyeni bakış açısına sahip oluruz. Neden kırmızı başlıklı kızın kurdun kurbanı olduğunu, olmama ihtimalinde nasıl mutlu sonla biteceğini gösterir. Satürn’ün fıtratında helalleşmek ya da kabullenmek yoktur. Ciddi, bilge, disiplinli ve güçlü olmaya hazırlanın. 20 Aralık’ta Satürn, Oğlak burcunda devran değişiyor; tembellere, işini yarım bırakanlara, zamandan çalanlara, yalancılara, gönül hırsızlarına, sorumsuzlara “yaşam zor” diyerek oba altından sopa sallamaya başlıyor.

Ve şimdi dünyanın yükünü omuzlarında taşıyan Satürn, doğal gücüne güç katmaya hazırlanıyor. 20 Aralık 2017’den itibaren 900 günlük (Aralık 2017-2020) serüveninde Oğlak burcunda yer alacak. Toprak burcu hâkimiyetinde yerini sağlamlaştırmaya, garantiye almaya hazırlanıyor. 1929 ve 1960 yılları arasında yaşanan Satürn, Oğlak döngüsünde dünya ekonomisinin en büyük burhanlarından biri yaşanmıştı. 1960’larda ise ülke yönetimleri ve sistemleri zorla el değiştirdi. 1988-90 yılları arasında ise ilk internet virüsü keşfedildi, dünya o günlerden itibaren teknolojinin gelişimiyle birlikte gizli bir rakip edinmiş oldu. Türkiye ise yeni Cumhurbaşkanını seçti, suikastlar ve ünlü sanatların cinayeti ile sarsıldı. Satürn, toprak burcu Oğlakta; sınamaya ve yüzleşmelere hazırlarken ülkeleri, yöneticileri, liderleri, sınırları, ekonomiyi ve olağan dışı konuları gündemine alacak.

Devran dönüyor, dünya değişiyor…

Olgunlaşma evresi olarak kabul edilen Satürn, Oğlak döngüsünde oyun oynamayı sevmeyecek; sert, somut, hedefine yönelik hareket etmeyi sağlayacak.  Satürn’ün toprak burcundaki hareketi hepimize büyük getirileri olacak.  Türkiye’nin 7. evinde etkili olurken ilişkilerde diploması, siyasi ve toplumsal okumaları yönetmek ağır sorumluluklar gerektirecek.

İktidarları ve yönetimleri yakından ilgilendiriyor bir döngüye giriyoruz. Değişimi ve dönüşümü yaşamlara sokarken yıllardır oturmuş sistemleri bu dönem takibe alıyor.  Bu süreçte ise yapılanmamış, düzene oturmamış kurum ve devlet kurulaşmalarını masaya yatırıyor. Sistemdeki sıkıntıları gösterirken köklü değişimler yaparak sınava tabii tutacaktır.

Dünya, başka bir pencereden hayata baka dursun Satürn, Plüton ilişkisi önümüzdeki 2,5 yıl boyunca birbirinden destek alıyor ve Tutulma dönemlerine eşlik edecek. Zamanın büküldüğünü, dünyanın değiştiğini, yeni düzenlerin meydana geldiğini, soyut ve somut arasındaki savaşın nedenlerini de bize göstermeye çalışacak. Özellikle son 4 yıldır stabil kalmış yapılanmalarda dönüşüm kaçınılmaz olabilir.

Satürn, Oğlak döngüsünün temel konuları arasında yer alacaklar;

  • Kurumlar
  • Yasalar
  • Ülke politikaları
  • Komşu ülke sınırları
  • Yatırım alanları
  • Para

Temmuz 2018!

Her şey değişebilir…

2018 Temmuz ayında Yengeç burcunda meydana gelen Tutulma, iddialı günlerin başlayacağın habercisi olacak. Bazı zorlukları aşmaya çalışırken kişisel hayatlarımızda temel konuları yeniden değerlendirme alacağız. Deyim yerindeyse yeniden kök salıyoruz.  Hesaplaşmak, uzlaşmak ve yüzleşmek bize birçok şeyi öğretirken, yeni bir düzen kurmamıza sebep olacak.  Nisan 2018 de Plüton-Jüpiter uyumlu açısı gerçekleşirken Satürn Oğlak baskınlığı bir anda birçok kişinin yatırım yapmaya hayatlarında maddi güvence aramaya itecek.

Konuşulmayanlar konuşulacak! Kimler bu süreçte etki altında?

Yaşanmaz dediklerimiz yaşanacak herkes yakın çevresinde, ailesinde belli başlı sınavlar verecek.  Konuların başında sağlık ve para yer alabilir. Peki, gökyüzü Natal haritalara göre kimleri ön plana çıkartıyor? 1989 -1991 yılları arasında doğanlar tamamen etkisi altına alırken,  1959- 1961 yılları arasında doğanların hayatlarını baştan aşağı değiştirecek.  1984 Nisan - 1989 yılları arasında doğanlar bakış açılarını değiştirmekle yola çıkacaklar. Ardından görünüş ve yaşam standartları, yaptıkları iş, yaşadıkları ülke, eğitimleri gibi konularda değişime maruz kalacaklar. Eğer bu yıllar arasında doğdunuz ve evliyseniz eşinizin ailesiyle alakalı büyük günlerden geçebilirsiniz.  Natal harita üzerinden kişilerin bu süreçleri nasıl geçireceklerini detaylandırmak, elbette önemli. Gönlünüze yatan birinden bu konuda danışmanlık almanızı öneririm.

Bizde değişiyoruz!

Tutulmalar ve Kirli Dolunay Satürn, Oğlak döngüsünden oldukça beslenecek. Özellikle 2018’in ikinci yarısından itibaren daha efektif etkiler bırakırken dünyayı yerinden kaldıracak bilgilere ulaşmamızı sağlayabilir. Liderleri, yönetimleri ve resmi kurumları yakından ilgilendiren bu süreçte önümüzdeki 2,5 yıl boyunca amaçlarımıza yönelmek, hedeflere odaklanmak, engelleri aşmak ve uzlaşmaz olanları devre dışı bırakmak için kıymetli bir zaman diliminde olacağız. Azimli, sorunlara bakış açımız pozitif, geleneklere ve göreneklere tutunan yanımız ile birlikte devrede olacağız.

-Sorunlu ilişkiler toparlanıyor.

-Bitecek gözüyle bakılan evliliklerde gündem değişiyor.

-Pasif olmak yok, fikirlerimizi rahatlıkla ifade edebiliyoruz.

-Alışkanlıklarımızı düzenliyoruz.

Toplumsal gündem!

Ülkelerin geleceğini yakından ilgilendiren Satürn, Oğlak döngüsünde toplumsal yapıları belli bir sınavdan geçiriyor. Aşağıdaki konular önümüzdeki 2,5 yıl boyunca gündemimizin ağır topları olacak.  Bu konularda yaşanacak deneyimler ve gelişmeler bir yandan yüzümüzü güldürürken bir yandan değişimimize rehber olacak. Hangi alanlar dikkatimizi çekecek;

-Üniversiteler

-Akademi

-Akademisyenler

-Eğitim sistemi

-Danışmanlar

-Tıp dünyası

-Alışkanlıklar ve bağımlılıklar

-Ticarete meyilim…

-Emlak sektörü

-Psikoloji, stres ve tik bozuklukları

Dünya’da ve Türkiye’de siyasi gündem çok sıcak olacak!

Terör, dünya gündeminde dikkat çekecek!

Oğlak burcu ülkemiz haritasında diplomasiyi, bürokrasiyi, antlaşmaları, komşu ülkeleri, gizli ve açık düşmanlıkları, muhalif ülkeleri ve planlarını işaret ediyor.  Satürn, 21 Aralıkta Oğlak burcuna geçerken Güneşte Oğlak burcuna geçiş yapacak. Bu kavuşum; 19 Aralık-9 Ocak 2018 tarihlerinde dünyanın yeniden terör konusunu enine boyuna masaya yatıracağına vurgu yapıyor. Bu durumu tetikleyen bir neden mi olacak?  Evet, Satürn, Güneş ve Plüton ile kavuşum yaparken 2018’in ilk günlerde karşıt burcunda (Yengeç) yılın ilk Dolunayı meydana geliyor. Dışı kaygı, içi öfke uyandıran Dolunay ‘ın Satürn karşıtlığı birçok ülkede terör olaylarını ve eğitim sistemini eş zamanlı gündeme taşıyacağını işaret ediyor.

900 günlük değişime hazır mısınız?

Dünya hızlı bir trene binmiş gibi yol alacak. El mi yaman bey mi yaman dedirten Satürn, 900 günlük sürecinde disiplinli olmak gerektiğini ve artık eksiklerin tolere edilmeyeceğinin altını çizecek. Gör, düzenle ve toparlan dönemi tüm dünya için geçerli olacak. Ülkemizin bitmeyen yarası olan terör ülkenin Doğu Anadolu ve Güneş Doğu Anadolu sınırlarında büyük bir dönüşümün Satürn döngüsü ile başladığını işaret edecek.

2018 Temmuz ayında bu cümlemi hatırlarken, şöyle diyeceksiniz “madam bu kadar kolaydı, yıllardır neden bu kadar kan döküldü”. Evet, biliyorum büyük sözler bunlar; ancak Satürn soğuk ve mesafeli bir gezegendir, 29 yıl aradan sonra Oğlak burcu takımyıldızına uğrayacak.  Üstelik Plüton’la kavuşup Tutulmalara eşlik edecek. Bu da demektir ki; ülkemizin her köşesinde dökülen gözyaşları artık biterken, Kuzey Irak’ta ve Suriye’deki yaşanacak gelişmeler dünyanın birçok ülkesinin merceğine takılacak. Kederi bitirecek, kaderi yönünü değiştirecek toprak hâkimiyeti yavaş yavaş yaklaşırken dünyanın sınırları yeniden dizayn olacak. 2019 Aralık-2020 Aralık tarihlerinde Jüpiter, Oğlak burcunda Satürn’e omuz verecek. Konular küçülmeyecek büyüyecek de büyüyecek. Çünkü Jüpiter geçtiği her alanı ve koyunu kabartır, köpürtür ve büyütür, unutmayın.

Türkiye’de kurulan parti sayısı artabilir.

Değişmeyen hiç kimse kalmayacağı gibi Türkiye’de kurulan parti sayısında artış görülebilir.  Erken seçim kampanyaları, 2018 Bahar aylarının çok sıcak geçeceğini işaret ediyor. Çok iddialı bir gökyüzü bizi bekliyor bu yüzden yazdıklarım daha da iddialı olacak; 2018 yılında Mars Retro’su Oğlak burcunda dizilim yaparken NATO’yu karşımıza almayı, Ayasofya’yı cami olarak resmen açılmasını tarihe bir not olarak iliştirebiliriz.

Türkiye’nin dört bir yanı dünyada konuşulurken değişen müttefikler güç gösterisine başlayacak bir yandan secim çalışmaları devam ederken Irak ayrı bir gündem olarak siyasi neticelere neden olabilir.  Mars Oğlak Retro’su, Satürn Oğlak’la kuracağı ilişkideki en riskli tarihler; 21 Ekim-12 Aralık 2017, 20 Mart-13 Temmuz 2018 olarak gösteriyor.

2019 önemli bir yıl olacak!

2019’un ilk günlerinde gerçekleşecek Güneş Tutulması Satürn’ün en güçlü olduğu konumu olacak. Eğitim sistemi dünyada değişirken,  toprak bütünlüğü ve sınırlar akla gelmedik kararlarla farklı bir boyuta taşınacak. İmkânsızı oldururken en azimli etkiyi, Jüpiter Oğlak burcuna geçince yapacak. Hem Tutulmaların Yengeç -Oğlak döngüsüne taşınması hem de Jüpiter’in Oğlak burcundaki seyri,  Satürn’ün adeta gökyüzünde önderlik yapmasına neden olacak.  Herkese iç disiplin vermeye, korku filmlerini aratmayan uyuşturucu ve bağımlık konularını gündeme taşımaya ve bu konuda dünyanın bir seferberliğe bağlanmasına neden olabilir.

Tıp dünyasındaki öngörüler bazı kanser ve doku hastalıklarının çözümlerini insanlığa sunulacaktır. Nostaljisi bol Satürn, Jüpiter’den alacağı destekle gazete, Tv ve dergileri tarihe yavaş yavaş gömerken, farklı sosyal medya akımları başlayacak. Örneğin; her girişimcinin kendi Tv kanalı olacak…

2020 yılı size şu an uzak gelebilir ama Maya efsanesinin kıyamet söylentileri asıl yüzünü bu yüz yüzyılda Oğlak döngüsü ile gösterecek.  Satürn, yaşadığı topraklara ihanet edenlere açamayarak, radikal milliyetçilere, vatansever ruhlara destan yazdıracak bir yolcuğun habercisi olacak. Üç yıl boyunca etkilerini her alanda yazmaya devam edeceğim.

SATÜRN OĞLAK BURCUNDAKİ HAREKETİNİN BURÇLARA ETKİLERİ

KOÇ: Çevresinde popüler olacak ve itibarı artacak.

BOĞA: Kendine yeni bir alan yaratacak, içsel bir yolculuğa çıkacak.

İKİZLER: Hayatını değiştirecek paralar kazanacak.

YENGEÇ: Evleneceği kişiyi bulacak.

ASLAN: İş ve sektör değiştirecek.

BAŞAK: Yeni bir projeyle kendisini yeniden var edecek.

TERAZİ: müzmin bekârsa evlenecek, evliyse bitmez dediği evliliğini bitirebilir.

AKREP: Ailesinde önemli gelişmeler var; ailesi başka şehirde yaşıyorsa sık sık ziyaret etmesi gerekebilir.

YAY: Yeni bir iş veya yatırım yapabilir ancak riskleri göze alması gerekecek.

OĞLAK: Çevresi tarafından yoğun eleştirilere maruz kalacak, iş yüzünden ailesini ihmal edebilir, biraz öz eleştiri yapmalı. 

KOVA: Yalnız kalmak isteyecek, sosyal hayatını daraltacak az ve öz dostluklar kuracak.

BALIK: Ortaklı bir işi varsa radikal kararlar alıp, yeni bir iş kurabilir.

NOT: Satürn’ün Oğlak burcundaki etkilerini YouTube kanalımdan izleyebilirsiniz.

Zeynep Turan

20-10-2017

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...