Yükleniyor . . .

2016'NIN İLK YENİAY'I OĞLAK BURCUNDA

2016'NIN İLK YENİAY'I OĞLAK BURCUNDA 

Yılın ilk Yeniay’ı 10 Ocak’ta gerçekleşirken, büyük oynayanlar için er meydanı açılıyor!

2016’nın ilk Yeniay’ı Oğlak burcunda gerçekleşirken, gökyüzünde Merkür Retro’su hala devam ediyor olacak.  Yılın ilk Merkür gerilemesine eşlik edecek olan Yeniay uyanıkların yıldızını parlatırken, emek verenlerin de mükâfatlarını verecek!

Buradan şunu çıkarabilirsiniz; Yeniay kazanmak isteyene bonkör davranacak! Anın yükseleni Akrep burcunda konumlanıyor. Bu da demek oluyor ki Yeniay sabit fikirli insanların yaralarını kaşıyabilir. Bu durum da çevremize karşı bizleri inatçı ve tutucu bir tavır sergilemeye itebilir.  

Venüs - Satürn kavuşumuna saatler kala gerçekleşecek Yeniay problemli birçok evliliğin tartışma konusu olacağına işaret ediyor.

Yılın en hızlı Yeniayı

10 Ocak tarihinden itibaren bir nevi yeryüzündeki kitlesel olayları tetikleyecek olayların başlangıcı olabilecek Yeniay, özelikle din üzerinden yapılan söylemleri dönülmez kararlara akıtabilir. Yeniay Oğlak burcunda gerçekleşirken,  Uranüs ve Plüton ile iletişim halinde olması, bu iki gezegenin daha aktif bir hale geleceğine işaret ediyor. Bu da günlük hayatımızda yeni bir akımın başlayacağını işaret ediyor. Jenerasyon gezegenlerin sahne aldığı yılın ilk Yeniay’ı, heybeti ile tarihin karanlık sayfalarına ışık tutacak gibi görünüyor.   Yani değişimi tetikleyen bu sefer gökyüzü olacak gibi görünüyor. Bu durum da bizlere birçok şeyin nedenlerini, sonuçlarını ve nasıl olması gerektiğini sorgulatıyor.

Yeniay’ın gerçekleşeceği evin 2.ev olduğunu göz önünde bulundurursak, para ve kazanç arzusunu her zamankinden daha fazla irdeleyeceğiz demektir.  Alacaklar hesabımız daha çok önem kazanırken, lüks tüketiminin artacağını işaret ediyor.  Geleceğe daha çok odaklanmamızı sağlayan Yeniay, en büyük desteği Plüton’un yeraltı gücünden alırken,  günlük hayatta, mafya babalarının hakkında daha fazla konuşacağımızı işaret ediyor. Detayların, sadece güç gösterisi yapacak alanı bulana kadar önemli olacağını da vurguluyor.

Plüton ile Yeniay Harmanlanırken Merkür Retro’su ile Karşılaşırsa Ne Olur?

Çok okumuş ve son sözü söylemeye can atan insanlara benzer Plüton.  Söz hakkı ona geldiği zaman, heyecanlanır, iç dünyasındaki gizli hisler değişik reaksiyonlar göstererek açığa çıkar. Baskı gören ve söz hakkı çalınan biri gibiyse Plüton, işte o zaman insan psikolojisini zorlayacak tepkilere başvurur. Bu yüzden astroloji onda, yeraltına gömülmüş, iç dünyada saklanmış, tutkular, günahlar, sırlar gibi bakar. Bu döngüde bir sinema filminde oyuncu olduğunuzu ve bu bastırılmış içli ve çokbilmiş Plüton’un filmin yönetmeni olduğunu düşünün. Başrol hevesiyle girdiğimiz bu filmde, şansı da sürükleyen Plüton, aslında bizlere sadece bir şans daha veren taraftır. Hani “Her şeye rağmen…” dediğimiz, son gücümüzle hamle yaptığım cinsten. İnsan dünyasının gizli saklı yanları gibi, Plüton da gökyüzünde sonradan kendini göstermiş bir gezegendir. Merkür gerilemesinin yaratacağı gerilimli ortamda Plüton devreye girdiği zaman, zaten öfkeli olan insanların iç dünyalarında besleyip, dile getirmekten çekindiği birçok konu, su yüzüne çıkabilir. Hal böyle olunca Merkür’ün anlatma merakı, bizleri gizli sırlarımızı başkalarıyla paylaşmaya itebilir. Doğru kişiler mi olur derseniz, işte orası meçhul derim. Çünkü Plüton, tam da Merkür ile karşılaşmışken, söz hakkını kaybetmeyecek ve bazılarımızı entrikalara sürükleyecektir. Dolayısıyla “O aslında benim hakkımdı!” diye içselleştirdiğiniz bir konu varsa bu döngüde elinizden gelen her şeyi yapabilir, haksız kazançlar yiyebilirsiniz.

Bu döngüde tepe noktasını Başak yönetirken, her zamankinden daha savunmatik olabileceğimizden, bize söyleneceklere mutlaka bir cevabımız olacaktır. Leb demeden, leblebiyi anlayan yanlarımız ise Ay’ın Uranüs ile yaptığı 90 derecelik meydan okumasından kaynaklanabilir. Bu da uluslararası platformda komşu ülkelerle yaptığımız enerji ticaretinin daha çok konuşulacağını, aynı zamanda kendimize özgü kültürel konuların konuşulacağını işaret ediyor. Sanayiciler için çok önemli kararların alınacağını hatta çalışma şekillerine dair birtakım yasaların çıkabileceğini de vurguluyor. Bu süreçte hava grubunun hiç olmaması, sanatçıların ve bestecilerin bu döngüde zorlanacaklarını ya da daha popüler konular ile karşımıza çıkacaklarını işaret ediyor. Kuzey Ay düğümü, Jüpiter kavuşumunun 10.evde devam ediyor olması ise matematikçi, politikacı, bilim insanı, inşaatçı, diş doktoru, öğretmen, makinist, çiftçi, müzisyen, mimar gibi meslek sahiplerini yakından ilgilendirecek. Çünkü özellikle bu mesleklere dair yaptırımlar söz konusu olabilir. Bu sektörde olanların günüymüş gibi gözükse de rakiplerinden ve dış çevreden alacakları söylemler, bu sektörlerde çalışanları zorlayabilir.

Peki, Yeniay Uranüs’e meydan okursa!

Yeniay’ın Uranüs ile yaptığı 90 derecelik açı ile bizleri tam manasıyla köşeye sıkıştırabilir. Zamanında hafife aldığımız, kişiler ya da işler bizleri şok edecek gelişmeler gösterebileceği gibi hiç aklımıza bile gelmeyecek şimdi duysak çok şaşıracağımız,  ilişkiler ve yapılanmalar çöküş aşamasına gelebilir.

8 Ocak tarihinde başlayacak süreçte sakın ola, “Ben bunu, haklarım!” gibi düşüncelere kapılmayın. Çünkü bu değişen güç dengesinde zeki olan değil sadece akıllı olan kazanacak!

Bu yıl farklı başlıyor benden söylemesi!

2016 güneş oğlak burcunda başlaması ve Merkür Retro’su ile iletişim kurması aile ilişkilerimizi ve özellikle ailedeki erkek karakterleri işaret ediyor. Unutmamamız gereken,  asli transit ise Yeniay’ın Uranüs yaptığı sert açının etkilerini de arttıran Güneş, elimizdeki kazançları yeniden hesaplamaya sevk ediyor bizleri. Yılın ilk günlerindeki kavuşumların toprak burcunda olduğunu, yatırımlar toprak ülke sınırlar gibi konuların her zamankinden daha kıymetli olacağını işaret ediyor. Akademisyenleri, eğitmenleri ve bankaları bu dönemde ilginç gelişmeler bekliyor.  Bu Yeniay’da Merkür’ün Oğlak burcundaki Retro’su,  ortalığı kızıştıran bir ergen ruh hali olduğunu da unutmayın. Bu sürecin aile ve akraba ilişkilerimizdeki küslüklerin, konuşulmayan konuların ve geçmişte aklımıza taktığımız hedeflerimizin boşuna olduğunu da bizlere göstermeyi planlıyor.

Güçler Savaşından Galip Gelmek İçin Ne Yapmalı?

  • Kesinlikle payınıza düşenin fazlasına odaklanmayın.
  • Kesinlikle başkalarına dair fikirlerinizi ulu orta anlatmayın.
  • Zaten paylaşıldığı an sır olmaktan çıkan bilgilerinizi kutularınızda saklayın.
  • Kesinlikle yeni antlaşmalara girmeyin. Çünkü bu süreçte insanlara güvenmeniz zorlaşabilir.
  • Evlilik planlarınızı bu tarihlerde düşünmeyin, istem dışı karmaşalar yaşamanız mümkün.
  • Birine bir şey söylemek istiyorsanız, mutlaka aklınızın süzgecinden geçirip, söyleyin.
  • Yanlış anlaşılmaların ayyuka çıkacağı bu süreçlerde kesinlikle anlaşılmak için kendinizi yormayın. Çünkü sizi dinlemek isteyen olmayabilir.
  • Bardağın dolu ya da boş tarafını düşünmeyin, çıkarların konuşacağı bu sürecin iyimser yanlarını cımbızla çekeceğinizi bilin.

 

Astrolog Zeynep TURAN

Yazının tüm hakları saklıdır.

31.12.2015

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...