Yükleniyor . . .

2016 BAHAR AYLARINDA BURÇLARIN SAĞLIK YORUMU

2016 BAHAR AYLARINDA BURÇLARIN SAĞLIK YORUMU

SAĞLIK

Mevsim değişirken, bedenimiz de bu değişime ayak uydurmaya çalışıyor. Bu bahar kilo vermek için doğru zaman mı? Sağlığımda en çok nelere dikkat etmeliyim diyorsanız, gök kubbenin size söyleyecekleri var! Sağlığınız için kritik tarihler, yaşayabileceğiniz sorunlar, beslenme konularıyla ilgili merak ettiğiniz her şeyi bahar mevsimi için özel olarak hazırlanan, tüm burçlar için sağlık yorumlarınızı okumayı unutmayın!

 

KOÇ BURCU

Yaza iddialı hazırlanıyorsunuz!

2016 yılının ilk günlerinden bu yana, belirsizliğe dayalı birçok konuyu çözmeye çalışırken migren ve mide bulantıları gibi sağlık problemleri ile uğraşmak zorunda kalmış olabilirsiniz. Şans ve bereket gezegeni Jüpiter bu sefer formunuzu yakalayacağınız bir burçta geri gidiyor. Eğer Mart ayında bir spor alışkanlığı edinmek istiyorsanız, bu fırsatı değerlendirebilirsiniz. Beslenme alışkanlıklarınıza Mayıs ayında, daha fazla önem verirken 7 yıldır hedeflediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz.  Her zamankinden daha fazla seyahat edeceğiniz bir yaz sizi beklerken, bağışıklık sisteminize 7 Nisan- 22 Mayıs tarihleri arasında daha çok özen göstermelisiniz.

BOĞA BURCU

Beslenme alışkanlığınıza eğlence katıyorsunuz!

2016 yılında kendinizi her zamankinden daha güçlü hissedeceksiniz. Son yıllarda eklem, romatizma gibi problemleri ve bazı alışkanlıklarınızla ilgili sıkıntılarınızı çok daha iyi yönetebiliyorsunuz. 1 - 20 Haziran tarihleri arasında özellikle kronik hale gelen bazı sağlık problemleriniz ile ilgili sorunları kökten çözmek için tedaviye başlayabilirsiniz.  Kendinize dikkat ettiğiniz sürece sağlıkla ilgili bir sorun yaşamayacaksınız. Sorunların üstüne gidip ısrarcı davranmak, bedeninize de ruhunuza da çok iyi geleceğini gök kubbe sağlık eviniz için işaret ediyor. Beslenme alışkanlığınızı değiştirmek için yeni tarifler öğrenmek ve uygulamak yaz dönemleri arifesinde motivasyonunuza iyi gelecektir.

İKİZLER BURCU

Bebek isteyenlere müjde!

2016 yılı sağlık eviniz kendinizi aşırı derecede yormadığınız sürece oldukça iyi görünüyor. Gereğinden fazla çalışmak ve yeterince dinlenmeden bir sonraki güne başlamak, sıkıntı yaşamanıza neden olabilir. Sırtınız ve beliniz bu anlamda dikkat çekici bölge olarak ön plana çıkıyor. Eğer bebek istiyorsanız Jüpiter’in kusursuz bir şekilde size sunacağı şansı değerlendirmek isteyebilirsiniz, her şeyin yolunda olduğunu görmek için rutin kontrollerinizi aksatmayın. Aşırı yağlı yiyecekler tüketmeniz, istenmeyen kilolara neden olabilir. Yaz aylarına daha sağlıklı bir bedenle girmek istiyorsanız, sebze ve protein ağırlıklı beslenmenizi öneririm.

YENGEÇ BURCU

Kontrollü yaşamanızda fayda var!

Yılın tamamında dengeli beslenmeye çalışmalısınız. Kendinize dikkat eder, zaman zaman değişen hava koşullarında bedeninizi koruma altına alır ve rutin olarak kontrollerinizi yaptırırsanız sağlık açısından sıkıntı yaşamazsınız. Bazı Yengeç burçları, değer verdiği kişilerin sağlık sorunuyla ilgilenmek zorunda kalabilir. Bitkisel bakım ürünleri araştırmak, şifa çayları için kürler hazırlamak gibi dengeli beslenmek gibi yeni arayışlar içinde olmak isteyebilirsiniz. Size tavsiyem: Dengeli beslenin ve düzenli uyuyun. Siz dikkatli olduğunuz sürece bu yıl sağlığınız size sıkıntı yaratmayacaktır.

ASLAN BURCU

Beslenme düzenine dikkat!

2016 yılın en hızlı aylarında olduğunuzu bedeniniz hissetmeye başlamış olabilir sevgili Aslanlar. Özelikle bel ve eklemleriniz mevsim değişimi ile birlikte zaman zaman baş edilemez ağrıları getirebilir. 22 – Nisan 21 Mayıs tarihleri arasında yoğun temponuz, üst solunum yollarınızın ne kadar hassas olduğuna size gösterebilir. Baharın iliklerinizi ısıttığı günlerde, gribal enfeksiyon gibi hastalıklarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Beslenmedeki dengesizliği bir şekilde düzene oturtmanın zamanı sizce de gelmedi mi?

BAŞAK BURCU

Spora başlamak için harika bir zaman!

2016 yılının genelini ufak tefek kazalarla atlatabilirsiniz. Acele etmeniz zaman zaman sakarlıklara neden olabiliyor. Harekete geçmeden önce durup düşünmeniz gerekiyor. Nisan ayından itibaren özel hayatınızda çok aktif olacaksınız. Gereğinden fazla yorulacağınız günler olacak. Dengeli beslenmeye çalışın. Spora yönelin ve hobilerinizle ilgilenerek ruhsal anlamda rahatlamaya çalışın. Boyun ve baş ağrılarınız için bir uzmana görünmenizde fayda olabilir. Sağlığınız için gerekli önlemleri aldığınız sürece sıkıntı yaşama olasılığınız azalabilir.

TERAZİ BURCU

Metabolizmanız zorlanabilir!

Mart ayının sonlarına doğru çalışma şartlarınız biraz daha ağırlaşabilir. Yüksek tempoya ayak uydurmanız gerekirken, halsiz ve bitkin düşebilirsiniz. Beslenmenize ve metabolizmanıza yaz başlangıcına kadar dikkat etmeniz gerekir. Uykusuz kalmamaya özen gösterin.  Dışarda yürüyüş yapmak, koşmak ve yüzmek bu dönemler size çok iyi gelecektir. Bedeninizin dışında ruhunuzun da açık havaya, güneşe ve suya bolca ihtiyacı olabilir. Bol bol su içmeyi sakın ihmal etmeyin.

AKREP BURCU

Bol bol dinlenin!

Akrep burcu, 2016 yılına küçük sağlık problemleri ile girmiş olabilirsiniz. Bir türlü toparlayamadığınız bağışıklık sisteminiz başınıza biraz dert açmış olabilir. Kendinizi  iyi hissetmediğiniz sürece işte ve özel yaşamınızda pozitif olamıyorsunuz, bu açıdan kendinize iyi bakmalı ve ihmal etmemelisiniz.  Sağlığınızı ön planda tutmanız gerekiyor. İşinizden veya eğitiminizden arta kalan zamanlarda dinlenmeye mutlaka özen göstermelisiniz. Özellikle Nisan ayından itibaren yedikleriniz ve içtikleriniz önemli olacaktır. Aşırıya kaçarsanız kalbinizi ve sindirim sisteminizi yorabilirsiniz. Spor yapın, hobilerinize zaman ayırın ve sizi hem zihinsel hem de fiziksel açıdan rahatlatacak aktivitelere yönelin.

YAY BURCU

Nisan’dan itibaren dikkat!

Süregelen rahatsızlığınız var ise, rutin olarak Nisan ayından itibaren kontrollerinizi yaptırmalısınız. Sağlık sorununuzdan kurtulmak için alternatif tedavi yöntemlerini de deneyebilirsiniz, olumlu sonuçlar almanız muhtemel. Özellikle adrenalin sporlarına bu dönem ilgi duyabilirsiniz. Ancak boyun ve bel ağrılarının nedenini bilmeden bu tarz aktivitelerden uzak durmanız gerekebilir.  Saçınızda ve cildinizde oluşabilecek hassasiyetler için para harcamaktan kaçınmıyorsunuz ancak uzman birilerinden tavsiye almanız çok daha başarılı sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır.

OĞLAK BURCU

Doğa yürüyüşleri hem bedeninize hem ruhunuza iyi gelecek!

28 Nisan-22 Mayıs tarihleri, sağlık açısından mutlaka dikkatli olmanız gerektiğine işaret ediyor. Yaptırmanız gereken kontrolleri ihmal etmeyin. Fiziksel ve zihinsel açıdan zorluk çekebilirsiniz. Uzun doğa yürüyüşleri size çok iyi gelecektir. Geçmişten kalan problemleriniz varsa yeniden ortaya çıkabilme ihtimalini göz ardı etmeyin. Diz ağrılarına ve eklem iltihabı gibi konularda sorun yaşadıysanız, muhakkak uzman birilerine görünün. Vitamin olarak; A, C, D veya Güneş ışığı desteği almayı unutmayın!

KOVA BURCU

Ağır yiyeceklerden uzak durmaya çalışın!

Bu yıl içerisinde enerjinize çok fazla ihtiyacınız olacak ve bu nedenle fiziksel olarak kendinizi iyi hissetmeniz gerekecek. Spor yapmanız size fayda sağlayabilir. Zararlı alışkanlıklarınızdan da bir an önce kurtulmalısınız. İlkbahar başlarken kendinizi fazla yormamalısınız. Bazen detaylara takılmak ve alınganlıklarınız stres yaşamanıza neden oluyor olabilir. Mart sonu, Nisan ortası diş ve kulak problemlerinize dikkat etmeniz gerekebilir. Var olan sıkıntınız geçmişten geliyorsa muhakkak uzman görüşlerine başvurun. Yoga, meditasyon gibi alternatif yollarla bedensel olarak rahatlamak sizi huzurlu ve dingin bir ruh haline sokacaktır. Aşırı yağlı ve karbonhidrat gibi öğütülmesi zor yiyeceklerden olabildiğince uzak durmaya çalışmalısınız.

BALIK BURCU

Zihninizi ve bedeninizi dinlendirmeniz gerek!

Yılın genelinde dengeli beslenmeye çalışmalısınız ve özellikle uyku konusunda bir düzen tutturmalısınız. Zihniniz yorgun iken bedeninizin dinlenmeye daha çok ihtiyacı olabilir. Spora başlamak isterseniz yüzmek size çok iyi gelecektir ya da hobi olarak başlayacağınız herhangi bir su sporu bir yandan nefes alışverişlerinizi dengelemenize yardımcı olabilir.  Haziran ayına kadar iskelet sisteminizi zorlayacak aktivitelerden uzak durmalısınız. Mart ayından itibaren iştahınız açılabilir. Kan sayımı, şeker gibi rutin kontrolleriniz varsa ihmal etmeyin.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının her hakkı saklı bulunmaktadır. 

03.03.2016

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...